Miten lisää kalaa ruokavalioon?
Se on vissiin terveellistä ja ympäristöystävällistä. Silakoita yritän laittaa kerran viikkossa ja kalapuikkoja on aina kiiretapauksiin pakastimessa. Katkaravut ja tonnikala ovat hyviä salaatissa. Mitä vielä keksisi? Jotain muuta kuin seitikeittoa.
Kommentit (51)
Onni on oma mies, joka kalastaa kesät talvet verkoilla.
Tonnikala ei ole ympäristöystävällistä. Eikä kalapuikotkaan erityisemmin. Googlaa kalaruokia niin löytyy reseptejä
Lohi on helppo ja monipuolisesti voi laittaa.
Uunissa, pannulla ja keitossa.
Kalapuikot ei oikein kuulosta, että täyttyy kalan tervveelisyys niissä.
Pakastealtaasta löytyy myös ilman panerointia olevia eli suosi niitä.
Esim lohikuutiot käy hyvin lohipastaan tai keittoon mikäli ei tuoretta käytä
Kermainen uunilohi on helppo ruoka ja maistuu useimmille. Lohipasta, tonnikalapasta, erilaiset kastikkeet. Kalalasagne. Iltapalaksi/viikonloppuherkuksi ruisnappeja tai saaristolaisleipää savulohitahnalla.
Kaikkein helpointa on ostaa fileitä ja paistaa ne pannulla. Usein ostetaan edullisia haukifileitä ja tehdään niistä mursketta tai kalapullia. Muikut ovat myös hyviä paistettuna.
Aloitat siitä että syöt särkeä se kasvattaa järkeä.
Kauppojen kalatiskit notkuu erilaisia tuoreita kaloja. Jos et osaa valmistaa niitä, googlaa tai kysy kauppiaalta. Surettaa että ihmisten kalatietous on jotain tonnikala/kalapuikot -tasoa.
Vierailija kirjoitti:
Lohi on helppo ja monipuolisesti voi laittaa.
Uunissa, pannulla ja keitossa.
Kalapuikot ei oikein kuulosta, että täyttyy kalan tervveelisyys niissä.
Pakastealtaasta löytyy myös ilman panerointia olevia eli suosi niitä.
Esim lohikuutiot käy hyvin lohipastaan tai keittoon mikäli ei tuoretta käytä
Noi lohikuutiot on on kyllä karseeta skeidaa. Perkuujätettä, joista on kalaöljy puristettu pois. Kuivaa pahvista mössöä.
Työpaikan lounasravintola yritti ujuttaa niitä keittoihin, aasialaisiin kalaruokiin, lohikastikkeisiin ja salaatteihin. Mutta ei niitä kukaan syönyt ja palaute oli niin kitkerää, että luopuivat yrityksestä.
Kalatiskissä silakka ja muikku ovat lohien ohella siedettävissä hinnoissa. Hauki siinä ja siinä. Siika, kuha ja ahven fileet ihan törkeissä hinnoissa.
Kalatiskiltä saa monenlaista kalaa ja sieltä voi kysyä vinkkejä. Sitten kaikista ekologisimpia vaihtoehtoja on tietenkin itse läheltä kalastettu kala (ei siis kalastusvene perässä Lappiin ja takaisin) tai esim. järkisärki kaupun hyllystä. Netti on pullollaan ohjeita kun vaan päätät raaka-aineen.
Itse ostan yleensä kerran viikkoon ison lohifileen, puolet paistan uunissa ja syön uunijuuresten ja salaatin kera ja toisesta puolesta teen esim lohikeiton
Vierailija kirjoitti:
Kalatiskiltä saa monenlaista kalaa ja sieltä voi kysyä vinkkejä. Sitten kaikista ekologisimpia vaihtoehtoja on tietenkin itse läheltä kalastettu kala (ei siis kalastusvene perässä Lappiin ja takaisin) tai esim. järkisärki kaupun hyllystä. Netti on pullollaan ohjeita kun vaan päätät raaka-aineen.
Toki lohta/kirjolohta syön minäkin aina välillä kun on tarjouksessa mutta en kovin usein.
Korvaat liharuokien lihan kalalla.
Minä syön kalaa ainakin 5pv viikossa, kun lihaa en syö ollenkaan.
Ihan normiruokia vaan.
Nyt on pannulla tulossa lindströmin kalapihviä, ensi kertaa ostin.
Toivottavasti yhtä herkkua kuin perinteinen lindströmmin pihvi, mutta mikä vois mennä pieleen, punajuurta ja kalaa, hyvä yhdistelmä muutoinki.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lohi on helppo ja monipuolisesti voi laittaa.
Uunissa, pannulla ja keitossa.
Kalapuikot ei oikein kuulosta, että täyttyy kalan tervveelisyys niissä.
Pakastealtaasta löytyy myös ilman panerointia olevia eli suosi niitä.
Esim lohikuutiot käy hyvin lohipastaan tai keittoon mikäli ei tuoretta käytäNoi lohikuutiot on on kyllä karseeta skeidaa. Perkuujätettä, joista on kalaöljy puristettu pois. Kuivaa pahvista mössöä.
Työpaikan lounasravintola yritti ujuttaa niitä keittoihin, aasialaisiin kalaruokiin, lohikastikkeisiin ja salaatteihin. Mutta ei niitä kukaan syönyt ja palaute oli niin kitkerää, että luopuivat yrityksestä.
Kalatiskissä silakka ja muikku ovat lohien ohella siedettävissä hinnoissa. Hauki siinä ja siinä. Siika, kuha ja ahven fileet ihan törkeissä hinnoissa.
Paljollako sitä tulisi saada per syöjä? Esim keittoon riittää kilo varmaan kymmenelle syöjälle. Jos maksaa 25€ kilo on se 2,5 euroa per syöjä.
nyt on saatavana niitä järvikalajuttuja.oisko Apetit ja sitten jokin xxxx-särvin,nuoreni toi,pakastealtaasta,kotimainen
Sitten on tämmönen...oli hyvvää...vähän vaihtelua tavis kalasoppaan: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/resepti/artikkeli-1.297584
https://yhteishyva.fi/reseptit/kalapyorykat/recipe-4100 näitäkin saa pakastealtaasta jos ei viiti itte tehdä,parempia kuin kalapuikot jotka on perkuujätettä
Lohi on hyvää, mutta kallista, vaikka olisi kalatiskissä tarjouksessa. Meidän nelihenkinen perhe syö aika paljon, ja rahat riittää kyllä esim. jauhelihaan ja kanasuikaleisiin kastikeaineksena, mutta ei loheen, jossa kilohinta on yli tupla. Ja jostain syystä kalaa on syötävä kerralla isompi määrä, jotta on kylläinen, en tiedä miksi. Meillä riittää miehen kanssa kaksin kilon uunilohi puoliksi, mutta kanafilettää riittää vain 400 g. Ja se kana on kilohinnaltaankin halvempaa.
Minun suosikkikalaruokiani ovat silakkapihvit, paistetut muikut, lohikiusaus (teen vain silloin kun saa kylmäsavulohta tarjouksesta, sitä siis puolet ja puolet edullista kirjolohta) ja haukimurekepihvit. Eivät ole liian työläitä valmistaa ja kun seuraa tarjouksia, voi tehdä aina sitä mikä milloinkin on edullista.
Pizzaa voi tehdä niin että levittää pizzapohjan päälle esim. kantarellituorejuustoa ja järkisärki-nimistä säilykettä. Tulee aivan ihanaa!
Kalakeitot, kalapullat, kalanugetit, pastat tuli nyt nain alkuun mieleen.
Meilla on kerran viikossa kalapaiva, ja ostetaan yleensa mita on tarjouksessa.
Viime kerralla se oli lohi, tein lohikeiton (8 annosta) ja laitoin 500g pakkaseen, siita teen lohilaatikkoa.
Toissa kerralla ostin turskaa ja tein siita kalanugetteja.
Kommentoijalle nr 17: kilon lohipalasta tein tuon lohikeiton ja lohilaatikosta syo useamman paivan, siihen riittaa 500g. Alkaa syoko lohta "lohena" vaan rakentakaa sen ymparille joku ruokalaji.
Just söin lounaaksi valmiita kylmäsavulohiviipaleita uunivihannesten kanssa. Helppoa ja hyvää.
Hyvä Apaja -merkillä on myös oikeasti hyvänmakuisia, valmiita kirjolohipullia, jotka voi lämmittää mikrossa. Ei ole siis pakaste, vaan siellä samassa hyllyssä kylmäsavulohien kanssa. Suht terveellinen eines, eikä ole panerointia tms.
Näillä itse menen kiireviikkoina, koska en lihaa juuri syö, mutta kalaa sitäkin enemmän. Viikonloppuna sitten uunilohta, kalapastaa, medaljonkeja jne.
Pilkille.