Vanhan ajan sipuliteemakkara
Sitä saa pötköissä. Ovat vaan niin isoja pötköjä, että en kerkiä syödä sitä päivämäärän puitteissa eikä sitä voi pakastaa. Tai voi, mutta makkara kärsii siitä. Jahtimakkara ei ole sama asia.
Ennen vanhaan sitä myytiin palvelutiskiltä kilohintaan.
https://foodieimages.s3.amazonaws.com/images/entries/320x480/6409890050…
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Pula-ajan korvikemakkaraa
Pula-ajalla ei ollut mitään makkaraa. Ei edes korviketta.
Lauantaimakkara, teemakkara ja sipuliteemakkara on kaikki jauhomakkaroita jotka kehitettiin sota-aikana lihapulan vuoksi. KVG.
Vierailija kirjoitti:
Lauantaimakkara, teemakkara ja sipuliteemakkara on kaikki jauhomakkaroita jotka kehitettiin sota-aikana lihapulan vuoksi. KVG.
Hyvin maistuu kansalle vieläkin.
Vierailija kirjoitti:
Mikä ihmeen tee? Miksei kahvi?
Netti tietää kertoa, että nimi tulee mahdollisesti Saksan "teewurst" -makkarasta.
Me ajettiin aina lapsuudessa mökille ja vanhempien riidat taukosivat aina, kun pysähdyttiin autolla kyläkauppaan, äiti osti ison palan sipulimakkaraa ja antoi sitä isälle.
Tee porilaisia! Sipuliteemakkara on ainoa oikea makkata porilaisen väliin, vaikka monet luulevat että se olisi jahtimakkaraa.
Vierailija kirjoitti:
Me ajettiin aina lapsuudessa mökille ja vanhempien riidat taukosivat aina, kun pysähdyttiin autolla kyläkauppaan, äiti osti ison palan sipulimakkaraa ja antoi sitä isälle.
Meillä syötiin Pohjolanmakkaraa. Sipuliteemakkaraa ei meillä syöty, mutta joskus äiti osti Berliinin makkaraa. Se ei ollut kovin hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Me ajettiin aina lapsuudessa mökille ja vanhempien riidat taukosivat aina, kun pysähdyttiin autolla kyläkauppaan, äiti osti ison palan sipulimakkaraa ja antoi sitä isälle.
Täällä missä asun, oli legendaarinen Goutermakkara-kauppa, jossa Popedakin aina pysähtyi.
https://cdn.ksml.fi/incoming/ohkt2l-1393184.jpg/ALTERNATES/LANDSCAPE_11…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä ihmeen tee? Miksei kahvi?
Netti tietää kertoa, että nimi tulee mahdollisesti Saksan "teewurst" -makkarasta.
Katsoin minäkin ja Rügenwaldista lähtöisin olevan makkaralaadun nimi tulee siitä, että makkaraa nautittiin iltateellä voileivän päällä. Saksassa se on maksamakkaran tavoin levitemakkara. En tiedä, millaiseksi on suomessa muokkautunut.
Vierailija kirjoitti:
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201709112200385031
Eihän tuossa puhuta sipuliteemakkarasta yhtään mitään!
Oletko kysynyt palvelutiskistä onko sitä saatavana vähemmän kerrallaan?
Tai tosiaan vaikka paistaa makkarakupeiksi tai sinne porilaisen väliin?
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/188395/MAKKARAKUPIT%20Kanamuna…; (näissä on berliininmakkaraa mutta kai sipuliteekin käy)
https://www.meillakotona.fi/reseptit/aito-porilainen
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/31443/Makkarakeitto/
Anna puolet naapurille.