Imelletty perunalaatikko, taitajia paikalla
Taas kerran yritän tehdä.
Ohjeessa sanotaan lämpimässä 4-5 tuntia, tajusin että ei ehdi olemaan kuin 2h kun minun on lähdettävä 6h pois kotoa, voinko jättää uuniin alle 50 astetta noin pitkäksi aikaa? Eli noin 8h vai onko tämä 30. vuosi kun ei vaan onnistu?
Kommentit (8)
Voi jättää. Tosin 50 astetta on vähän liian vähän. Itse imellytän aina yön yli ja uuni n. 70 asteessa.
Yli 55 alle 75 on oikea lämpötila ja 6 - 9 h
Vierailija kirjoitti:
Yli 55 alle 75 on oikea lämpötila ja 6 - 9 h
Perunat keitetään kypsiksi suolattomassa vedessä.
Kun puuromaisen soseen tekee kuumista perunoista ja kuumasta vedestä ja sose jäähdytetään 73-76 asteiseksi ja jauho lisätään jäähdytettyyn soseeseen ja sose laitetaan imeltymään 65-69 asteiseen uuniin, niin sose imeltyy 3-4 tunnissa. Imeltymisen aikana sekoitetaan 2-3 kertaa ja samalla kertaa maistamalla voi seurata imeltymisen edistymistä. Kun näin menetellään, niin saadaan hyödynnettyä 73 asteen imeltymisreaktio ja 65 asteen imeltymisreaktio.
Ja taas mun perinneruokakirjat väittää et imeltyminen keskeytyy jos on yli 74. Mut mites on Martat?
Sit jos menee vituiksi voi elvyttää siirapilla.
Imeltyy huoneenlämmössä kannen alla.
Menee n. 12 h.
Eikä siihen mitään vettä lisätä, perunat löystyy imeltyessään.
jätä huoletta imeltymään pidemmäksi aikaa.
Itse jätän yön yli kylmään uuniin.
Taitaisko joku?