Brie-juusto ruoanvalmistuksessa?
Teen vihanneshöystöä, jossa sitä sun tätä pakaste- ja tuorevihannesta. Olisi myös isohko köntti kypsää Brie President -juustoa, joka makuuni liian rasvaista leivän taikeksin päällä. Voisiko sitä lisätä tuohon vihannespataan? Miten juusto käyttäytyy; juoksettuuko vetiseksi vai sulaako mukavasti sekaisin? Entäs maku?
Kommentit (10)
Ei kukaan ole kokannut brie-juustosta? Ajattelin ensin, että mahtaa tulla imelät hajut, mutta vihannespadassa on kukka- ja parsakaaliakin, niin että tuoksua on jo keittiö täynnä! Laitan brien paloja vasta lopussa, että sulavat siihen päälle. Saapi nähdä, mitä tulee; gratiini vai mussaka. :D
Brie sopii ainakin perunasoseeseen ja quiche-tyyppiseen piirakkaan. Kasvispataan en sitä uskaltaisi kokeilla, voi tulla aika kaamean näköistä liisteriä. Mutta kokeile sinä, ja raportoi miten kävi!
Minä laitan vuokaan kasviksia, broileria ja brietä uunivuokaan hautumaan. Tosi hyvää, joskin juusto vähän "levähtää". Jos ulkonäkö haittaa, niin päälle voi silputa tuoreta yrttejä.
NAM!
Teen briejuustosta aina quichen. Täytteeksi tulee kukkakaalia, brie leikattuna pieniksi kuutioiksi, ja hyydykkeenä kastike jossa on 4 munaa, creme fraichea, tuoretta tilliä, dijon-sinappia ja suolaa/pippuria maun mukaan. Takuuresepti, yllättäviä makuja mutta ne toimivat yhdessä :)
Vierailija kirjoitti:
Toimii ainakin risotossa.
Juu eikä toimi :D Risottoon ei kuulu mikään brie-juusto.
No niin, nyt on ruoka valmista ja lautasellinen jo syötykin.
Brie käyttäytyi ihan mukavasti, ei liisteröitynyt yhtään, vaan ilmeisesti rasva suli hyvin ruoan sekaan ja jäljelle jäi vain pieniä proteiinikappaleita, ehkä enemmän sitä brien kuoriosaa.
Valkohomeen maku oli vähän yllättävä, hah, mutta ei haitannut, kun tiesin, mitä olin ruokaan lisännyt. Tuli nyt vähän ruokaisampaa vihanneshöystöä ja sain puolet briemötikästä käytettyä.
En kyllä tee heti uudestaan, jos ollenkaan. Kookosmaito olisi varmaan sopinut paremmin, mutta tarkoitus oli päästä eroon juustosta.
Sopii ainakin juustokastikkeeseen.
Rakastan Brietä sellaisenaan mutta on käytä sitä ruuanvalmistuksessa koskaan. Ei jotenkin toimi.