Parasta, mitä olet koskaan syönyt?
Mikä on parasta, mitä olet ikinä syönyt?
Pystyttekö valitsemaan vain yhden asian?
Kommentit (36)
Jostain käsittämättömästä syystä yksittäinen Mäkkärin tuplajuustohampurilainen on jäänyt mieleen. Hamppari tuli ihan tuoreena syötäväksi, olin hirveän nälkäinen ja jotain muutakin osui silloin kohdalleen, koska en ole saavuttanut samaa kokemusta enää toiste muiden ruokien enkä Mäkkärin kanssa. Syön siis todellakin muutakin kuin pikaruokaa, mutta tuo yksi hampurilainen osui jotenkin suoraan sieluun.
Lapsuudesta jäänyt mieleen ensimmäinen katkarapu simpukka pasta. Katselin Marienhofia koulun jälkeen ja äiti toi tätä herkkua lautasellisen nenäni eteen. Se oli aivan käsittämätön makuelämys mitä en ole sen jälkeen saavuttanut vaikka ruokaa rakastankin.
Pala suklaata Amsterdamilaisen coffee shopin vierailun jälkeen.
Kerran alkusyksyisellä kävelyretkellä sain Suomenlinnassa laivassa taivaallista lihakeittoa. Nämä on aina sellaisia monen tekijän asioita, sama keitto kotonani ei ehkä olisi tehnyt sellaista vaikutusta. Oli hieno kuulas ilma, kivaa seuraa patikointireissulla, pikku vilu ja kova nälkä.
Yksi mieleen painunut ruokamuisto on työmatkalta Lähi-Itään, libanonilaista ruokaa. Oli erityisen hyvää.
Söin kerran metsässä punaisen kärpässienen.
Vasta kalastetut, kunnon voissa paistetut , saaressa vastaleivotun ruisleivän päällä syödyt ahvenet.
Lohitartare Sellon Citymarketin sushi-osastolta.Siinä on sushiriisiä, avokadoa,raakaa lohta ja jotain herkkukastiketta.
Parikymmentä vuotta sitten ulkomailla asuessa söin alkuruokana kampasimpukoita kerma-pinaattikastikeessa, kuulostaa tylsältä mutta en tiedä mitä mausteita oli käytetty. Se kaikki oli suussa vain yhtä sinfoniaa, sen jälkeen en ole saanut yhtä hyvää ruokaa merenelävistä vaikka usein syön niitä.
Vierailija kirjoitti:
Vasta kalastetut, kunnon voissa paistetut , saaressa vastaleivotun ruisleivän päällä syödyt ahvenet.
Samaa sarjaa: melontareissulla poimitut trangiassa paistetut valko-orakkaat näkkärin päällä. Joo, ei ole koskaan ollut yhtä hyvää kotona.
Kreikkalainen ruoka. En pysty erittelemään.
Mahdotonta sanoa mutta veikkaisin että sisäfilee oli oleellisena osana.
Tällänen top 3 tuli mieleen.. Lakusaaristolaisleipää ingmariinillä.. Italiassa gnoccheja gorgonzola-pekonikastikkeessa.. Mäkkärin tuplajuustoburger.. 😋
Äärettömän vaikea valita, lähes joka kuukausi tulee jotain mikä maistuu ”ihan parhaalta”. Viimeksi miehen tekemä myskikurpitsa-kanapata.
Mutta ehkä orgastisin ruokamuisto on skotlantilaisen vuonon rannalla vastapyydetty osteri. Kuin pala jäistä taivasta suussa. Koskaan sen jälkeen ei missään ole osterit maistuneet samalta
Helsingissä olevan Linko-pitserian kylmäsavulohipitsa. Oikeesti. Taivas.
Äidin tekemä maksakastike perunoilla, puolukkahillolla ja kiinankaali-tomaattisalaatilla+kastike. Ei ole parempaa ollut.
Moules marinieres Bretagnelaisessa pikkukylässä, vaatimattomassa pienessä ravintolassa.
Toinen mieleen jäänyt on Pekingin ankka Lontoossa, yhdestä kaukana keskustasta olevasta pikkuisesta kiinalaisesta ravintolasta.
Vierailija kirjoitti:
Äärettömän vaikea valita, lähes joka kuukausi tulee jotain mikä maistuu ”ihan parhaalta”. Viimeksi miehen tekemä myskikurpitsa-kanapata.
Mutta ehkä orgastisin ruokamuisto on skotlantilaisen vuonon rannalla vastapyydetty osteri. Kuin pala jäistä taivasta suussa. Koskaan sen jälkeen ei missään ole osterit maistuneet samalta
No hyi saatana, miten joku jäinen, mereltä maistuva limanuljaska voi olla taivaallista?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Äärettömän vaikea valita, lähes joka kuukausi tulee jotain mikä maistuu ”ihan parhaalta”. Viimeksi miehen tekemä myskikurpitsa-kanapata.
Mutta ehkä orgastisin ruokamuisto on skotlantilaisen vuonon rannalla vastapyydetty osteri. Kuin pala jäistä taivasta suussa. Koskaan sen jälkeen ei missään ole osterit maistuneet samalta
No hyi saatana, miten joku jäinen, mereltä maistuva limanuljaska voi olla taivaallista?
No sitä ihmettelen itsekin. En pidä merenelävistä enkä muistakaan äyriäisistä mutta tuon maistoin ja tuo oli se kokemus. En osaa selittää. Osteri ei ollut jäinen:D
Jopa yllättäen kouluruokakokemus: pienessä kyläkoulussa keittäjän valmistama koostumukseltaan ihanan pehmoinen ja maultaan taivaallisen täyteläinen, kermainen ja suolainen jassoninkiusaus. Ne perunasuikaleet olivat pehmeitä ja suorastaan sulaneet siihen kermaseokseen. Ai, että mä söin sitä, olisin voinut syödä itseni sillä vaikka kuoliaaksi, niin hyvää oli!
Olen jälkeenpäin elämässäni maistellut tätä ruokaa monesti sekä muiden tekemänä että itse tehtynä, mutta mikään niistä ei ole yltänyt lähellekään tätä kouluaikojen tasoa.
Kerran Saksassa söin lounasta.
Siinä oli jotain punalihaista graavikalaa, grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jonkinlainen perunasta ym. juureksista paistettu rösti ja muuta.
Olin kyllä tosi nälkäinen, mutta kaikki oli vaan niin hyvää. En ole sen koommin saanut moista herkkulautasta. Harmi kun ei ole sen perunajutun ohjetta tai edes nimeä.