Tein jauhelihakastikkeen, mutta sitten tajusin ettei ole mitään minkä kanssa syödä se
Kommentit (15)
Onko leipää tai sämpylöitä, laita niiden väliin.
Eikö edes spagettia löydy kaapista? Osta pari pakettia seuraavalla kerralla.
Mistäs sais pari perunaa? Lainaa naapurista? Pyydä naapurikin syömään?
Laita kastike tuppervaaraan ja tule kylään. Minä laitan perunat kiehumaan.
t. keitetytperunajaruskeakastikemies
Oi, yläasteen kotitaloustunneilla tehtiin kerran taikinakuppeja, jotka syötiin paistamisen jälkeen jauhelihakastikkeella täytettyinä. Olivat ihan huisin hyviä! Mistähän löytäisin tuon ohjeen 😋
Jauhelihaa pistelen menemään paistamisen jälkeen, mutta jos ehdit jo kastikkeeksi asti tehdä. Spaghettia naapurista?
Yorkshire-vanukasta, tarvitaan munia, maitoa, vehnäjautoja, suolaa sekä paistinrasvaa.
Syö kastike sellaisenaan
Mä jätin pastat ym. tarpeettoman pois jo aikoja sitten ja kaikista useimmiten paistan jauhelihan, nakkaan koko satsin lautasellani ja laitan sekaan mausteita,
suolakurkkusiivuja ja oliiveja. Toisinaan myös pari ruokalusikallista Uncle Beniä tai vastaavaa.
Jos sulla on jauhoja ja ehkä myös juustoa niin tee pizza. Ei edes tomaattia/ketsuppia tarvii kun on kaskike .
Jos on jauhoja, tee lättyjä ja täytä ne jauhelihalla.
Vierailija kirjoitti:
Oi, yläasteen kotitaloustunneilla tehtiin kerran taikinakuppeja, jotka syötiin paistamisen jälkeen jauhelihakastikkeella täytettyinä. Olivat ihan huisin hyviä! Mistähän löytäisin tuon ohjeen 😋
Löysinpäs, kas tässä olkaa hyvä 😊
Voitaikinakupit:
100g keitettyä raastettua perunaa
100g margariinia tai voita
100g (n.2dl) vehnäjauhoja
1) Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi.
2) Jaa taikina kahdeksaan osaan.
3) Paina taikinapalat voideltujen vehnäjauholla jauhotettujen pikkuvuokien ulkopohjille.
4) Paista 225°C 10-12min.
Sisälle paksua jauhelihakastiketta, ettei kuppi vety.
Laita leivän päälle, sitten juustoa ja käytä uunissa. Eli lämpimiä voileipiä