Pitsapohja! Ohjeita jakoon.
Mietin tuleeko hyvä pitsapohja:
Maitorahkaa, voita, vehnäjauhoja,leivinjauhe ja suola? Ainakin jos maitorahkan korvaa kermaviilillä niin pohjasta tulee tosi hyvä. Ei ehkä ihan perinteinen pitsapohja mutta maukkaampi ja paljon on kehuttu.
Kertokaa omia hyviä pitsapohjien ohjeita:)
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
2dl lämmintä vettä. 5dl jauhoja. puoli pussia hiivaa. 1tl suolaa.
vaivataan n. 8 min ja jätetään jauhoitetussa kulhossa jääkaappiin reitetyn kelmun alle yöksi.
tulee hyvä.
Kysyn tyhmänä mutta miten siitä tulee erilainen jos on yön yli kaapissa verrattuna jos tekee saman tien?
Ap
2dl lämmintä vettä. Puoli pussia kuivahiivaa. 1dl sämpyläjauhoja. 3dl vehnäjauhoja tai enemmän jos siltä näyttää vaivatessa. 1.5 rkl öljyä. 0.5 tl suolaa, 0.5 tl sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
2dl lämmintä vettä. 5dl jauhoja. puoli pussia hiivaa. 1tl suolaa.
vaivataan n. 8 min ja jätetään jauhoitetussa kulhossa jääkaappiin reitetyn kelmun alle yöksi.
tulee hyvä.
Kysyn tyhmänä mutta miten siitä tulee erilainen jos on yön yli kaapissa verrattuna jos tekee saman tien?
Ap
Jauhot ehtivät imeä kosteuden itseensä paremmin, mikä vaikuttaa taikinan rakenteeseen, gluteeni ehtii kehittyä kunnon sitkoksi, ja fermentoituminen ehtii käynnistyä mikä tuo makua lisää.
Kokeile itse, ja ihan valinnanvapauden mukaan voit joko jatkaa hetikäyttöä tai vaihtaa pitkään nostatukseen, kumpi vain tuntuu itselle sopivimmalta. Tai tehdä jotain siltä väliltä.
2dl lämmintä vettä. 5dl jauhoja. puoli pussia hiivaa. 1tl suolaa.
vaivataan n. 8 min ja jätetään jauhoitetussa kulhossa jääkaappiin reitetyn kelmun alle yöksi.
tulee hyvä.