No miten niitä kananmunia/ porkkanoita pitää keittää? Miehellä oma käsitys..
Minä: laitetaan vettä kattilaan j levy täysille että se vesi lämpenee kiehuvaksi. Laitetaan tuote siihen kiehuvaan veteen ja pudotetaan lämpöä yhdellä säädöllä.
Vesi selkeesti kiehuu ja tavara siten siis kypsyy. Nou problem.
Mutta mies menee hellalle ja säätää levyn jollekin kakkoselle, että sieltä ehkä yksi kupla nousee viiden minuutin aikana!?
Väittää että siinäpä tavara kypsyy yhden kuplan kanssa yhtä lailla. En usko.
Olen luvNnut että maksan sen sähkölaskun erotuksen mitä syntyy kun keitetään minun tavallani mutta ei auta.
Mikä on oikea tapa?
Kommentit (5)
Laitetaan kylmää vettä kattilaan ja sinne kylmään veteen sitten ne kananmunat tai porkkanat. Levy kuutoselle ja kansi päälle. Tehon alennus neloselle ja kannen otto pois sitten kun kiehuu. Sitten keittämistä noin 5 minuutin ajan riippuen halutusta kypsyysasteesta. Lopuksi jos keitetään kananmunia niin kattila lavuaariin ja kylmän veden valutus kattilaan, jotta kananmunat kylmenevät.
Miehesi on oikeassa. Kiehuvan veden lämpötila on 100 astetta kuplien määrästä riippumattta, ja ruoka kypsentyy siis ihan yhtä hyvin. Vähemmällä virralla kuluu vaan vähemmän sähköä.
Kananmunat ja vanhat porkkanat (joulun jälkeen) kannattaa laittaa kylmään veteen. Uudet porkkana keitetäön kuten kåuudetperunat, eli laitetaan kiehuvaan veteen.
se veden lämpötila ei nouse juurikaan, tuli niitä kuplia 100 minuutissa tai 1 minuutissa. Eli kypsymisaikaan ei ole merkitystä.
Tietenkin levy säädetään ykköselle siinä vaiheessa, kun vesi kiehuu selvästi.
Jätä se sika!