Mitä teette ruoiksi nyt vkonloppuna/ensivkolla?
Itselläni vasta juustoinen tonnikalavuoka listalla..
Kommentit (15)
Huomenna lämmin halloumisalaatti ja Bounty-piirakkaa, sunnuntaiksi kotitekoisia broileripullia.
Ensi viikon listalla on ainakin siskonmakkarakeittoa raasteversiona ja gnoccheja peston ja jonkun muun lisäkkeen kanssa.
tälle päivälle on rosmariinipossua ja kasviksia, huomenna teen paistia ja uunijuureksia 2 pväksi. Viikolla sitten makaronilaatikkoa
Tänään salsa-creme fraiche broileria ja ranskalaisia herneitä (oudo yhdistelmä, mutta toimii!)
Huomiselle ja ensi viikolle kenties jonkinlaisia karitsa-valkosipuli-pullia ja kukkakaali-perunamuusia. Ostettiin alennuksesta karitsan jauhelihaa eikä olla aiemmin maistettu, jännittävää!
Teen kattilallisen nakkikeittoa. Mies on reissussa, syön tuota useamman päivän..
Tänään syödään noutoruokaa ja huomenna taidan tehdä makkarakastiketta ja muussia. Maanantaina teen jonkun uuniruoan (lasagne/makaronilaatikko) ja keskellä viikkoa sitten ehkä lohikeittoa.
Viikonloppuna en kokkaa, koska olen yksin kotona. Ensi viikoksi löytyy uunilohi + lohkoperunat, sitten loput perunat + kasvispyörykät, makaroonilaatikko, kasvisosekeitto tai ohrapuuro ja noista taitaakin riittää arkipäiville. Jos ei niin, kaivan pakastimesta lihapullia tai teen makkarakeiton, ainekset taitaa löytyä.. sit tietty salaatit tms.
Jo aamulla laitoin miedolla lämmöllä uuniin karjalanpaistin, johon laitoin lihojen lisäksi sipulia, valkosipulia, porkkanaa, kyssäkaalia ja laakerinlehden, pippuria ja suolaa. Alkaa tuoksua ihanalta. Saa olla uunissa vielä ainakin pari-kolme tuntia.
Se syödään siis tänään. Huomenna teen keitetyllä kananmunilla täytettyä jauhelihamureketta, jonka päällystän pekonilla. Jauhelihataikinaan tulee runsaasti sipulia, valkosipulia, pippuria sekä hienoksi hakattuja suolasieniä suolaisuutta antamaan.
Ensi viikkoa en ole vielä miettinyt, maanantaina pitää joka tapauksessa mennä kauppaan.
Lohta pitäisi metsästää - vaan ei norjalaista myrkkylohta (juuri luin kauheuksia).
Palsternakkaranuja tekee mieli.
Oliskohan tarpeeksi hyvää valmispakasteesta, vaiko itse alusta asti.
Samaan uuniin meinaan heittää pussillisen maa- artisokkaa, jota on vielä saanut kotimaista.
Sitten vaan tomaattikeittoa, jos tulee ruokaväsy, eikä mikään inspaa. Pudottelen chevrenpaloja siihen. Valmissoppaa.
Olen käsi kaikessa keittiöön liittyvässä.
Ilta-alesta sain eilen aurajuustoa ja karjalanpaistikuutioita, ensinmainitusta aion tehdä porkkana-aurajuustokeittoa ja jälkimmäisestä jonkinlaista tomaattista kastiketta. Sitä seuraavien päivien ruoat ovat S-marketin punalappujen liimailijan päätettävissä.
Miehelle tänään karjalanpaistia, samaa hän syö vielä huomennakin ja loput pakastetaan ja hän syö myöhemmin. Itselleni teen jonkun vegaanisen vuokaruuan, kun uuni kerran joka tapauksessa tänään lämmitetään. Lisukkeeksi perunoita ja vihersalaattia + höyrytettyä parsakaalia.
Maanantaina teen täytettyjä paprikoita. Niitä riittää varmaan tiistaillekin. Loppuviikon ruokia en tiedä vielä. Täällä tuli hyviä ideoita, joten teen ehkä jotain näistä.
Tänään perunaa ja kermaista nyhtiskastiketta + paistettuja tulisia kesäkurpitsakiekkoja. Huomenna linssiperunalaatikkoa ja raikasta salaattia.
Maanantaina varmaan syön lounaaksi vielä sitä laatikkoa, päivälliseksi teen varmaan ihan vaan pastasalaattia.
Uunipellillinen pitsaa riittää näin sinkkumiehelle koko viikonlopuksi
Hyvä pihvi ja punaviintä.