Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä on öylättiarkki (vanha leivontaohje)

Vierailija
01.11.2019 |

Vanhassa keittokirjassani 70-luvulta pyydetään levittämään pumpernikkelitaikina (piparkakkuja) soikion muotoon leikattujen öylättiarkkien päälle. Mikä on öylättiarkki ja mikä tarkoitus sillä on? Tulee mieleen vain ehtoollisleipä. Ja onkohan tuo öylätti tarkoitus syödä? Ohjeessa mainitaan erikseen leivinpaperilla vuorattu pelti eli sen ei kai pitäisi olla pellin suojaksikaan tarkoitettu?

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
01.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voipaperi?

Vierailija
2/3 |
01.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä öylättiarkista, mutta mummi teki aikoinaan pumpernikkeleitä siten, että käytössä oli nykyistä leivinpaperia muistuttava tuote, johon taikina ei tarttunut kiinni. Voipaperihan piti aikoinaan voidella, jotta leivonnaiset ei tarttuneet siihen, tätä tuotetta ei tarvinnut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
01.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos teille! Se on varmaan sitten tuollainen "paistoalusta". Ajattelin kokeilla tuota ohjetta, joten ehkä se onnistuu nykyaikaisella leivinpaperilla ilman tarttumista. ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kuusi viisi