Fazer kärjessä palmuöly mustalla listalla
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b67570ed-3f92-44d8-8d9a-f514dcb62a3b
Fazer syytä jättää hyllyyn.
Samoin Vaasan leipomotuotteissa järjestään palmuöljy.
Hyh hyh!
Kommentit (27)
Suomi on euroopan tunkio. Tänne tuodaan ruokatuotteet joita muualla euroopassa ei suostuta syömään. Sokeria sokeria ja palmuöljyä. Jopa virvoitusjuomatkin on täällä huonompia kuin muualla euroopassa.
Meidän perheessä Fazer on ollut boikotissa jo yli 5 vuotta!
Ei ole ikävä paluöljyfazeria.
Fazerin tuotteissa oli vieläpä "suosittu" palmuöljyttömiä suklaalevyjä, kuten maitosuklaata ja tuttifruttia. Unohdettu, että kaikki ne täytetyt makusuklaat ja patukat sisältävät tuota paskaa.
Samoin oli jätetty rauhaan kansainväliset isot merkit lähes kokonaan. Itse en enää edes tiedä, mitä suklaata ostaa.
Yksi ystävä printtaa "sisältää palmuöljyä " lappusia ja jättää lappuja kaupan hyllyihin niihin kohtiin joissa palmuöljytuitteita (:
Vierailija kirjoitti:
Fazerin tuotteissa oli vieläpä "suosittu" palmuöljyttömiä suklaalevyjä, kuten maitosuklaata ja tuttifruttia. Unohdettu, että kaikki ne täytetyt makusuklaat ja patukat sisältävät tuota paskaa.
Samoin oli jätetty rauhaan kansainväliset isot merkit lähes kokonaan. Itse en enää edes tiedä, mitä suklaata ostaa.
Myös mozartinkuulat nykyään palmuöljyllisiä ):
ap ei selvästikkään kunnolla katsonut listoja läpi. myös muitten valmistajien suklaissa on tuota ainetta.
Kannattaa muistaa mistä kaikki alkoi
If the world consumes as much palm oil biodiesel as Europe does, it will be game over for the world’s rainforests. We need to stop this biodiesel madness and the best place to start is where all began: Europe.
https://www.transportenvironment.org/sites/te/files/Biofuels-Infographi…
Kiitos euroopan "vihreät"
Katsokaa hyvät ihmiset mitä MYRKKYJÄ suuhunne pistätte.
Eipä ole palmuöljyä Fazerin sinisessä tai riispiirakoissa, nam.
Vierailija kirjoitti:
Suomi on euroopan tunkio. Tänne tuodaan ruokatuotteet joita muualla euroopassa ei suostuta syömään. Sokeria sokeria ja palmuöljyä. Jopa virvoitusjuomatkin on täällä huonompia kuin muualla euroopassa.
Et vissiin paljon matkaile?
Ostan edelleen Fazerin sinistä koska ei palmuöljyä ja hyvä maitosuklaa jossa yhdistyy tuore maito, suolaisuus ja makeus.
Muita Fazerin tuotteita en enää osta, kuten keksit ja useimmat patukat, kun tunkevat joka hiton paikkaan tuota palmuöljyä. Omalla kohdallani siis vähenee Fazerin kulutus useilla sadoilla euroilla vuodessa, ja levitän tietoa myös tuttaville jotka välttelevät palmuöljyä (en itsekään tiennyt että esim. kaikissa Fazerin kekseissä on palmuöljyä ennenkuin pari viikkoa sitten).
Minkä takia ennen sitä ei tarvittu? Nyt rasvojen ja sokereiden lisäksi vielä tungetaan palmurasvaa? Miksi mitä varten sitä tarvitaan?
Voiko joku selittää?
Vierailija kirjoitti:
Minkä takia ennen sitä ei tarvittu? Nyt rasvojen ja sokereiden lisäksi vielä tungetaan palmurasvaa? Miksi mitä varten sitä tarvitaan?
Voiko joku selittää?
Tuottaa kapitalistille eniten rahaa.
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/ra…
Palmuöljy on elintarviketeollisuuden suosima raaka-aine, koska se on halpaa.
Ruokaviraston mukaan palmuöljyssä on runsaasti epäterveellistä kovaa rasvaa, jonka käyttöä kannattaa rajoittaa.
Yhdessä 250 millilitran vispisekoitepurkissa voi olla yli 60 grammaa tyydyttynyttä kovaa rasvaa.
Samaa moskaa tunkivat Wiener Nougatiin ja korvasivat kaakaovoin palmuöljyllä. Ihan vaan siksi koska se on halvempaa, vaikka tuote maistuukin sen jälkeen aivan p:lta.
Ainoa tapa näyttää näille firmoille on jättää ostamatta nämä halpuutetut roskatuotteet. Niitä myydään samalla tai kovemmalla hinnalla kuin alkuperäisiä tuotteita joissa käytettiin kaakaovoita, mutta laatua on heikennetty moninkertaisesti. Myös suklaan määrää on usein pienennetty ja tilalle on laitettu lisää sokeria.
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/ra…
Linkki ei toiminut yllä, tuossa se on.
Vierailija kirjoitti:
Minkä takia ennen sitä ei tarvittu? Nyt rasvojen ja sokereiden lisäksi vielä tungetaan palmurasvaa? Miksi mitä varten sitä tarvitaan?
Voiko joku selittää?
Siksi koska pääoma pelkää jotain romahdusta ja yrittää kiskoa viimeiset irti. Muuta selitystä en keksi tälle jatkuvalle halpuutusvimmalle. Jokaikistä tuotetta ollaan heikentämässä ja voitot maksimoimassa jopa brändin arvokkuuden kustannuksella. Sokeria ja palmuöljyä lisää, kaakaota, kaakaovoita, suklaata vähemmän.
Ei mene kauaa, kun kohta useimmissa suklaapatukoissakin on enää 1-2% suklaata ja valtaosa sokeria ja palmuöljyä, mutta kääre väittää että kyseessä on se sama Pätkis tai Geisha kuin aikanaan kun niissä oli 30-40% suklaata ja 20-30% kaakaovoita.
Palmuöljy ei ole välttämättömyys missään tuotteessa. Suomessa on tuhansia vuosia syöty ruokaa ilman palmuöljyä (tai kookosöljyä) joten ei se kovin pakollista voi olla. Nokkela valmistaja lopettaisi nyt äkkiä palmuöljyn käytön ja alkaisi mainostamaan palmuöljyttömiä tuotteita. Joutilas eduskunta voisi säätää lain jonka mukaan pakkauksen päällä isolla merkintä jos palmuöljyä käytetty. Alkaisi myrkkyöljyn myynti tippumaan.
Tässä on hyvä markkinarako jos joku yritteliäs yrittäjä tätä ketjua lukee. Mainostakaa sitä että käytätte tuotteessa aitoa kaakaovoita palmuöljyn sijasta. Minä ostan tuotteitanne satasilla vuodessa ja en taatusti ole ainoa.
Tässä yksi päivä meinasin ostaa sämpylöitä pitkästä aikaa. Jäi kauppaan kun niissäkin oli palmukuraa.