Miten teet paistetun riisin?
Erityisesti kiinnostaa käyttämäsi vihannekset ja mausteet. Netissä on ohjeita kyllä, mutta kiinnostaa ihan kotikokkien helpot versiot.
Kommentit (6)
Riisin pitää olla kiinteää, eli mielellään keitä se etukäteen ja anna kiinteytyä viileässä.
Aasialaiseen paistettiin riisiin laitan soijaa, tuoretta inkivääriä, kevätsipulia, suolaa. Siinä se.
Missä on hippejä ja hamppua, siellä tarvitaan Nokian kumipamppua
Jos on ylijäämäriisiä niin teen vain silloin. Vihanneksiksi mitä vain. Kaalia ja tomaattia en yhdistä.
Kakkahattutäti kirjoitti:
Riisin pitää olla kiinteää, eli mielellään keitä se etukäteen ja anna kiinteytyä viileässä.
Aasialaiseen paistettiin riisiin laitan soijaa, tuoretta inkivääriä, kevätsipulia, suolaa. Siinä se.
Raastatko inkiväärin? En ole koskaan käyttänyt sitä itse ruoanlaitossa.
Ap
Ensin paistetaan hiukan valkosipulia ja sipulia niin että ruskistuu kevyesti. Silputtua pekonia perään ja muut vihannekset (esim. porkkana tulitikun kokoisiksi soiroiksi leikattuna, vihreät pitkät pavut). Chiliä ja inkivääriä pieneksi hakattuna mukaan, samoin mustapippuria.
Paistetaan kunnes pekoni on kypsää. Riisi (joka on tietysti eilistä ylijäämää) perään, tippa sherryä, soijaa ja osterikastiketta. Käännellään ja paistellaan kunnes riisi on kuumaa.
Sitten pannun keskelle kaivetaan kolo, jonne rikotaan kolme kananmunaa. Niitä voi sekoitella samalla kun paistuvat. Kun munat ovat melkein kokonaan kiinteytyneet, ne sekoitetaan riisiin.
Päälle ruohosipulia, korianteria tai muutavihreää.
Mä pilkon inkiväärin ihan hienoksi ja paistan sen kanapalojen kanssa. Lisään pannulle myös kananmunaa, herneitä, pilkottua porkkanaa ym. Mitä nyt jääkaapista löytyy.
Riisi lisätään vasta viimeisenä. Kannattaa käyttää paistamiseen runsaasti seesamiöljyä, niin ruokaan tulee autenttinen aasialainen maku.
Missä on hippejä ja hamppua, siellä tarvitaan Nokian kumipamppua
Up