Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

HS: paluu vuoteen 1959 on edistystä eikä paluuta impivaaralaisuuteen. Linkki.

Vierailija
18.10.2019 |

HS: Naudanlihaton menu on ollut myös 1959, joten pulinat pois!

Vielä kun saataisiin HS ihannoimaan vuoden 1959 demografioita.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006277071.html

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
18.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

MIkä on tämän "uutisen" arvo yhtään kenellekään?

Vierailija
2/5 |
18.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko tämä muka mikään uutinen? Suomalaisten ja muiden länkkärien lautaset alkoivat tursuta läskiä ja lihaa vasta joskus 80-90 -lukujen taitteessa, sitä ennen lihaa ei tehotuotettu missään (eikä maitoa, vaan pientuottajat saattoivat pitää vain kahta tai kolmea lehmää ja lypsää ne käsin). Nykyinen tehomaatalous alkoi pyöriä vasta 1970-luvulla. Tosin jonnet eivät muista aikoja ennen vakuumipakkauksia...

Tämä nykyinen ihra- ja lihakeskeinen ruokavalio ei ole mitenkään normaali tai perinteinen suomalaisillekaan. Liha on ollut kallista (kuten se oikeasti onkin ilman tukiaisia, ja varsinkin jos eläimistä huolehditaan kuten niistä pitäisi huolehtia) ja juhlaruoka. Vai ettekö ole koskaan ihmetelleet, miksi joulupöydässä on kinkku?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
18.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

HS toimittajan kannattaisi matkustaa aikakoneella sinne vuoteen 1959 stadiin tekemään galluppia maistuisiko oppilaille naudanlihakin.

Vierailija
4/5 |
18.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Historiallista kirsikanpoimintaa, uutisarvo nolla.

Vierailija
5/5 |
18.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko tämä muka mikään uutinen? Suomalaisten ja muiden länkkärien lautaset alkoivat tursuta läskiä ja lihaa vasta joskus 80-90 -lukujen taitteessa, sitä ennen lihaa ei tehotuotettu missään (eikä maitoa, vaan pientuottajat saattoivat pitää vain kahta tai kolmea lehmää ja lypsää ne käsin). Nykyinen tehomaatalous alkoi pyöriä vasta 1970-luvulla. Tosin jonnet eivät muista aikoja ennen vakuumipakkauksia...

Tämä nykyinen ihra- ja lihakeskeinen ruokavalio ei ole mitenkään normaali tai perinteinen suomalaisillekaan. Liha on ollut kallista (kuten se oikeasti onkin ilman tukiaisia, ja varsinkin jos eläimistä huolehditaan kuten niistä pitäisi huolehtia) ja juhlaruoka. Vai ettekö ole koskaan ihmetelleet, miksi joulupöydässä on kinkku?

Määrittele ensin "tehotuottaminen" ja selitä sitten vasta milloin sitä on ollut ja milloin ei.

Lihaa ja maitoa on tuotettu tässäkin maassa iät ja ajat niin tehokkaasti kuin se kulloisenakin ajanjaksona on ollut mahdollista. Yksikkökoko on toki kasvanut ja kasvaa yhä koska meillä on historiallisten seikkojen takia ollut muita maita paljon enemmän pieniä tiloja (torpparilaki ja evakkotilat).