Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Haluaisin kokeilla valmistaa kiljua

Vierailija
08.10.2019 |

Onko hyviä ohjeita?

N30

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
08.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://appelsiinikilju.toimii.fi/

Toimii 100%. Juomasta tulee noin 15% prosenttista. Kannattaa siivilöidä se moneen kertaan ja pullottaa jääkaappiin. Ei tule krapulaa, mutta kännit kyllä. Joskus saattaa aamulla herätessä tosin olla vielä känni päällä ja vessassa asioidessa varpusparvi lentää erittäin suurella todennäköisyydellä. Vaarana on myös erittäin helposti alkoholisoituminen, koska tuo juoma tulee niin halvaksi.

Vierailija
2/5 |
08.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

http://appelsiinikilju.toimii.fi/

Toimii 100%. Juomasta tulee noin 15% prosenttista. Kannattaa siivilöidä se moneen kertaan ja pullottaa jääkaappiin. Ei tule krapulaa, mutta kännit kyllä. Joskus saattaa aamulla herätessä tosin olla vielä känni päällä ja vessassa asioidessa varpusparvi lentää erittäin suurella todennäköisyydellä. Vaarana on myös erittäin helposti alkoholisoituminen, koska tuo juoma tulee niin halvaksi.

Ah, legendaarista! Pakko tehdä pakastimeen tilaa. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
08.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeasti aika hirveätä hiivajuomaa. Jos on varaa maksaa oikeasta viinaksesta, kannattaa.

Teininä minulla oli usein sammiot käymässä, välillä kilju oli ihan raakaakin, kun sitä juotiin.

Vierailija
4/5 |
08.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus keppi ja kivi tehtiin kiljua johon tuli vaikka mitä. Sokeria, kuivahiivaa, tavallista hiivaa, hirvensarvisuolaa, sitruunoita, kotikaljapakkauksen mallasuutetta, viinirypäleitä ja pari rusileipäsiivua murenettuna. Ihan hirveetä ainetta. Siitä en mennyt pelkästään humalaan, siitä meni sekaisin. Suosittelen vaikka anopille tuliaisiksi.

Vierailija
5/5 |
08.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varsinaista kiljua ei voi suositella. Siis niitä hiivaisia sotkuja, joissa pahimmillaan leivontahiivalla on saatu jostain mehusta tai kidesokerista tehtyä humalluttava lieju. 

Sen sijaan edullista kotialkoholia ja sellaisen kanssa harrastelua haikailevan kannattaa tutustua vaikkapa valmiisiin kotiviinipakkauksiin. Teknisesti ottaen ne ovat enemmän kiljua kuin viiniä, mutta niissä on kuitenkin asianmukaiset hiivat, kirkastusaineet, ohjeet ja sivistyneempi maku. Oikein tehtynä jäljelle ei jää liiaksi kitkeränmakuisia ja kuvottavia aineksia eikä varsinkaan vatsaa sekoittavaa hiivaa, joten käyttö on kohtalaisen miellyttävää, vaikka juoma pahanmakuiseksi yleensä jääkin. Niistä saa myös melko vahvoja halutessaan. Vahva pahanmakuinen on periaatteessa laimennettavaksi kelvolliseksi miedoksi.