Kaikki linnut ovat syötäviä: mites harakat, varikset ja lokit?
Pikkulinnut ovat rauhoitettuja, koska ilmeisesti niitä ei ole liikaa, mutta mites harakat, varikset ja lokit? Onko n rauhoitettuja. Jos eivät, niin miksi emme syö niitä? Kaikkea voi syödä, kunhan tietää mikä ei ole keholle vaaraksi. Maitohorsmasta ja voikukista saa oivan salaatin. Lokkia uunissa paistettuna ja puolukkahillon kera. Miksi ei?
Kommentit (21)
Syötävää osaa on kovin vähän. Lintu voi näyttää aterian kokoiselta, mutta ne onkin vain höyheniä.
Järjestä illalliset, missä tarjoat varispihviä salaattipedillä. Kerrot sitten vasta myöhemmin, kun ovat ensin kehuneet ateriaa.
Sota-aikana pikkupojat myivät nyljettyjä variksia saksalaisille kanoina. Saksalaiset tiesivät kyllä, että ne ovat variksia, mutta maistui kumminkin. Ihan syötäviä olis myös lokit, mutta suurin syy niiden syömättömyyyeen taitaa olla näiden lintujen kantamat loiset ja taudit.
Pari vuotta sitten joku ehdotti, että joutsenen metsästys sallittaisiin, koska joutsenen määrä on lisääntynyt valtavasti. Voisin jopa kokeilla joutsenen lihaa.
Vierailija kirjoitti:
Pari vuotta sitten joku ehdotti, että joutsenen metsästys sallittaisiin, koska joutsenen määrä on lisääntynyt valtavasti. Voisin jopa kokeilla joutsenen lihaa.
Eeeeiiiii... Ei meidän kansallislintua saa syödä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pari vuotta sitten joku ehdotti, että joutsenen metsästys sallittaisiin, koska joutsenen määrä on lisääntynyt valtavasti. Voisin jopa kokeilla joutsenen lihaa.
Eeeeiiiii... Ei meidän kansallislintua saa syödä.
Syödäänhän karhuakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pari vuotta sitten joku ehdotti, että joutsenen metsästys sallittaisiin, koska joutsenen määrä on lisääntynyt valtavasti. Voisin jopa kokeilla joutsenen lihaa.
Eeeeiiiii... Ei meidän kansallislintua saa syödä.
Syödäänhän karhuakin.
Mikä lintu karhu on?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pari vuotta sitten joku ehdotti, että joutsenen metsästys sallittaisiin, koska joutsenen määrä on lisääntynyt valtavasti. Voisin jopa kokeilla joutsenen lihaa.
Eeeeiiiii... Ei meidän kansallislintua saa syödä.
Suomen kansalliskala on ahven. Saako niitä syödä?
Yks tuttu asuu boheemisti sellasessa pienessä mummonmökissä. Hän hankkii kaiken ruokansa luonnosta ja syö myös variksia ja harakoita. Pääsääntöisesti hän kalastaa ja syö oman kasvimaansa tuotteita, mutta kylmimpinä talvina on syönyt mm. lintujen lisäksi oravia ja ketunkin.
Ei harakkaa saa syödä, liian täydellinen ulkonäkö niillä.
Vierailija kirjoitti:
Yks tuttu asuu boheemisti sellasessa pienessä mummonmökissä. Hän hankkii kaiken ruokansa luonnosta ja syö myös variksia ja harakoita. Pääsääntöisesti hän kalastaa ja syö oman kasvimaansa tuotteita, mutta kylmimpinä talvina on syönyt mm. lintujen lisäksi oravia ja ketunkin.
Taidat olla Porvoosta. Ensin sanot, että tuttusi hankkii ruokansa luonnosta ja sitten kumoat väitteesi sanomalla, että hänellä on kasvimaa.
Ne syö raatoja, sillä niitä ei haluta syödä.
Tukholmassa Tennstopet-ravintola tarjoilee varista keväisin. Perinteinen skoonelainen sapuska.
Varista punaviinikastikkeessa. Mmmmmm....
Lokki maistuu pahalta kun se syö kalaa samoin kuin koskelo.
Kyseiset linnut ovat rauhoitettuja.
Vierailija kirjoitti:
Pari vuotta sitten joku ehdotti, että joutsenen metsästys sallittaisiin, koska joutsenen määrä on lisääntynyt valtavasti. Voisin jopa kokeilla joutsenen lihaa.
Vaikka joutsen komea lintu onkin niin kyllä niitä on nykyään valtavan paljon ja kuulemma alueen muut vesilinnut kärsii joutsenista koska eivät pärjää niille.
Appiukkko vähän toisella kymmenellä ollessaan ampui sota-aikana ruuaksi isompia lintuja (lokki, varis, harakka, naakka, kyyhky) sekä oravia, majavia ja mäyriä.
Ihan hyviä syötäviä olivat kuulemma kaikki, mutta kovin vähän niissä on lihaa, poislukien majava ja mäyrä. Jälkeenpäin sitten kävi ilmi, ettei mäyrää kannattaisi syödä. Trikkiinejä tms.
Tai onko pulut sillan alla yhtä hyviä kuin ranskalaiset kyyhkyt?