Miehen omituiset leipomistottumukset
Esitietona kerrottakoon, että mieheni on matematiikan tohtori. Aina kun mieheni leipoo jotain, hän kaivaa funktiolaskimensa esille ja laskee sillä jotain. Tänään hän tekee piirakkaa valmiista taikinasta ja piirakkavuokamme on pienempi kuin ohjeessa mainittu, joten hän laskee kuinka paljon taikinaa hänen pitää poistaa valmiista taikinasta. Normaali ihminen olisi vain tunkenut taikinan vuokaan ja leikannut ylimääräiset osat irti.
Kun puolisonne leipoo tai tekee ruokaa ohjeen mukaan, käyttääkö hän siinä taskulaskinta?
Kommentit (23)
Vierailija kirjoitti:
Klassinen esimerkki että koulutus takaa ymmärrystä
No ei kyse ole välttämättä siitä, ettei ymmärtäisi, vaan siitä, että haluaa olla tarkka.
Laskeeko se koskaan onko sinun piirakkasi käymyt tilavammaksi?
Käytän laskinta jos tiedän että annos ei mahdu tiettyyn vuokaan. Saatan tehdä esim. vain 2/3 tai 3/4 piirakkapohjan alkuperäisestä annoksesta. Olenko omituinen? Kenties:)
Usein käytän laskinta leipomisen yhteydessä.
Minulla on erikseen keittiölaskin, ei niin väliä jos tuhriintuu. Käytän tietysti toki erillistä irtohanskaa, joka on hyllyllä liesituulettimen päällä, josta ja jonne sen helposti saa. Olen elintarvikepuolella töissä oleva di. Tykkään tehdä ruokaa.
😂😂 siinäpä vasta rento mies, toivottavasti ei ole muissa asioissa yhtä pilkun viilaaja
ap ulisee palstalla ja mies kokkaa. perus palstamamma
Mihin sitä ylimääräistä taikinaa käyttää? Heittää biojätteeseen? Onko teillä pieni vuoka johon tulee minipiirakka? Helpompaa on käyttää vaan kaikki piirakkataikina vuokaan. Ei se haittaa vaikka on paksumpi pohja, laittaa sitten vaikka enemmän täytettä, niin tulee tuhdimpi piirakka muutenkin.
Mistä tuollaisia miehiä löytää? Ihan parasta!
Käytännöllinen kirjoitti:
Mihin sitä ylimääräistä taikinaa käyttää? Heittää biojätteeseen? Onko teillä pieni vuoka johon tulee minipiirakka? Helpompaa on käyttää vaan kaikki piirakkataikina vuokaan. Ei se haittaa vaikka on paksumpi pohja, laittaa sitten vaikka enemmän täytettä, niin tulee tuhdimpi piirakka muutenkin.
Tehtiin pienempi piirakka ja vielä minipiirakka muffinsivuokaan. :)
ap
"normaali ihminen" siis olisi pilannut leipomuksen tekemällä liian paksun pohjat....
Mä teen ihan sillä tavalla, että jos pitää tehdä kaksikertainen määrä jotain ruokaa/leivonnaisia niin lasken raaka-aineet päässäni kaksikertaisiksi siinä samalla tehdessä tai jos pitää tehdä kolminkertainen (äärimmäisen harvoin) niin silloin kolminkertaistan ainekset päässäni. Ei siinä mitään laskinta tarvita.
Insinöörimieheni ei leivo, mutta käyttää ruuanlaitossa sekuntikelloa, kun munakello ei ole tarpeeksi tarkka. Sanomattakin lienee selvää, että herra ei hyödynnä uunin alku- tai jälkilämpöä, koska se sekoittaa ajastuksen.
Vierailija kirjoitti:
Esitietona kerrottakoon, että mieheni on matematiikan tohtori. Aina kun mieheni leipoo jotain, hän kaivaa funktiolaskimensa esille ja laskee sillä jotain. Tänään hän tekee piirakkaa valmiista taikinasta ja piirakkavuokamme on pienempi kuin ohjeessa mainittu, joten hän laskee kuinka paljon taikinaa hänen pitää poistaa valmiista taikinasta. Normaali ihminen olisi vain tunkenut taikinan vuokaan ja leikannut ylimääräiset osat irti.
Kun puolisonne leipoo tai tekee ruokaa ohjeen mukaan, käyttääkö hän siinä taskulaskinta?
Mutta tuleeko tuolla normaalin ihmisen metodilla hyvä? 🤔 Siis pohjan määrähän täytyy olla suhteessa täytteeseen. Kehoittaisin sinua Ap mainitsemaan miehellesi että tuo suhdeluku menee noin pieleen! Siis kyllä pitäisi vähän enemmän tarkkaavaisuutta olla!
Jos piirakkavuoka on pienempi kuin reseptissä mainittu ja taikinaa poistetaan haluttu/tarpeellinen määrä niin siitähän seuraa vain se että saadaan maksimoitua optimaalinen piirakan pohjan paksuus. Täyte on edelleen ongelma koska alkuperäisen isompi määrä aiheuttaa sen että ainoa mahdollisuus on kasvattaa piirakkaa vertikaalisesti.
Jos edellinen onnistuu ettei vuokien yli tule täyte vaan on reilusti koholla niin silloin syödessä lopputulemana on piirakka jossa pohjan osuus täytteestä ei ole reseptin laatijan haluamassa suhteessa.
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Miellään moni ottaisi miehen, joka leipoo.
Ei haittaa, vaikka käyttäisi apuna laskutikkua.
Hopeakettu kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esitietona kerrottakoon, että mieheni on matematiikan tohtori. Aina kun mieheni leipoo jotain, hän kaivaa funktiolaskimensa esille ja laskee sillä jotain. Tänään hän tekee piirakkaa valmiista taikinasta ja piirakkavuokamme on pienempi kuin ohjeessa mainittu, joten hän laskee kuinka paljon taikinaa hänen pitää poistaa valmiista taikinasta. Normaali ihminen olisi vain tunkenut taikinan vuokaan ja leikannut ylimääräiset osat irti.
Kun puolisonne leipoo tai tekee ruokaa ohjeen mukaan, käyttääkö hän siinä taskulaskinta?
Mutta tuleeko tuolla normaalin ihmisen metodilla hyvä? 🤔 Siis pohjan määrähän täytyy olla suhteessa täytteeseen. Kehoittaisin sinua Ap mainitsemaan miehellesi että tuo suhdeluku menee noin pieleen! Siis kyllä pitäisi vähän enemmän tarkkaavaisuutta olla!
Jos piirakkavuoka on pienempi kuin reseptissä mainittu ja taikinaa poistetaan haluttu/tarpeellinen määrä niin siitähän seuraa vain se että saadaan maksimoitua optimaalinen piirakan pohjan paksuus. Täyte on edelleen ongelma koska alkuperäisen isompi määrä aiheuttaa sen että ainoa mahdollisuus on kasvattaa piirakkaa vertikaalisesti.
Jos edellinen onnistuu ettei vuokien yli tule täyte vaan on reilusti koholla niin silloin syödessä lopputulemana on piirakka jossa pohjan osuus täytteestä ei ole reseptin laatijan haluamassa suhteessa.
En siis itse tarkalleen tiedä mitä hän siinä laskee. Mutta hänkin puhui jotain oikeasta pinta-alasta, joten tässä tapauksessa virhe on varmaan vaan minun epäselvässä selityksessäni.
Kai se on tärkeintä että lopputulos on syötäväksi kelpaava.
Hopeakettu kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esitietona kerrottakoon, että mieheni on matematiikan tohtori. Aina kun mieheni leipoo jotain, hän kaivaa funktiolaskimensa esille ja laskee sillä jotain. Tänään hän tekee piirakkaa valmiista taikinasta ja piirakkavuokamme on pienempi kuin ohjeessa mainittu, joten hän laskee kuinka paljon taikinaa hänen pitää poistaa valmiista taikinasta. Normaali ihminen olisi vain tunkenut taikinan vuokaan ja leikannut ylimääräiset osat irti.
Kun puolisonne leipoo tai tekee ruokaa ohjeen mukaan, käyttääkö hän siinä taskulaskinta?
Mutta tuleeko tuolla normaalin ihmisen metodilla hyvä? 🤔 Siis pohjan määrähän täytyy olla suhteessa täytteeseen. Kehoittaisin sinua Ap mainitsemaan miehellesi että tuo suhdeluku menee noin pieleen! Siis kyllä pitäisi vähän enemmän tarkkaavaisuutta olla!
Jos piirakkavuoka on pienempi kuin reseptissä mainittu ja taikinaa poistetaan haluttu/tarpeellinen määrä niin siitähän seuraa vain se että saadaan maksimoitua optimaalinen piirakan pohjan paksuus. Täyte on edelleen ongelma koska alkuperäisen isompi määrä aiheuttaa sen että ainoa mahdollisuus on kasvattaa piirakkaa vertikaalisesti.
Jos edellinen onnistuu ettei vuokien yli tule täyte vaan on reilusti koholla niin silloin syödessä lopputulemana on piirakka jossa pohjan osuus täytteestä ei ole reseptin laatijan haluamassa suhteessa.
Kukaan normaali ei edes mieti tuollaista, jos vuoan halkaisija on vaikka sentin ohjevuokaa pienempi. Kukaan normaali ei edes mittaa vuoan halkaisijaa.
Klassinen esimerkki että koulutus takaa ymmärrystä