Viikonlopun ruuat ilman kylmäsäilytystä tai kokkausmahdollisuutta?
Pää lyö tyhjää. En kaipaa mitenkään erityisen terveellistä ruokaa, koska spesiaali viikonlopusta kyse. Perjantai-illasta sunnuntai-iltaan siis. Mutta millä ruualla nälkä pysyy suunnilleen poissa ja mitkä maistuvat myös ilman lämmitystä?
Kommentit (58)
Tonnikalaleivät = leipien väliin tonnikalaa, majoneesia/sinappia ja salaattia. Lisukkeeksi kirsikkatomaatteja.
Tortillaletut, bean salsa purkista, salsakastike, majoneesia ja sitä salaattia.
Eikö ole edes veden lämmitysmahdollisuutta? jos on niin yksi kuumuutta kestävä muki mukaan ja kaupassa on valikoimaa vaikka kuinka ja paljon. Edullisuutta etsivälle: laitat kotona pikakaurahiutaleita, vanilijasokeria ja kanelia pieneen pussiin (ja kuivahedelmiä, jos haluat), sitten vaan kuumaa vettä+ pussista seosta ja sulla on puuro valmiina....voit tehdä eri variaatioita, mutta muista käyttää PIKA kaurahiutaleita pohjana...
Vierailija kirjoitti:
Tonnikalaleivät = leipien väliin tonnikalaa, majoneesia/sinappia ja salaattia. Lisukkeeksi kirsikkatomaatteja.
Tortillaletut, bean salsa purkista, salsakastike, majoneesia ja sitä salaattia.
Majoneesi onkin oikein säilyvää, kun ei ole sitä kylmäsäilytys mahdollisuutta.
Ei ole veden lämmitysmahdollisuutta.
Ap
Purkkihernekeitto.
Meksikolainen ruoka: fajitaksia tai niitä lautasmaisia maissiveneitä, salsaa, quacamolea, salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, sipulia, juustoraastetta. Vaatii kyllä jauheliha-purkkipapukastikkeen tai vastaavan broileri-curry-kermakastikkeen tms. Kun tekee sen tuhdin kastikkeen, ei enää ihmekokkauksia tarvita. Kai jääkaappi tai hyvä kylmälaukku on sentään käytettävissä.
Vierailija kirjoitti:
Purkkihernekeitto.
Meksikolainen ruoka: fajitaksia tai niitä lautasmaisia maissiveneitä, salsaa, quacamolea, salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, sipulia, juustoraastetta. Vaatii kyllä jauheliha-purkkipapukastikkeen tai vastaavan broileri-curry-kermakastikkeen tms. Kun tekee sen tuhdin kastikkeen, ei enää ihmekokkauksia tarvita. Kai jääkaappi tai hyvä kylmälaukku on sentään käytettävissä.
Ilman kylmäsäilytystä!
Vierailija kirjoitti:
Purkkihernekeitto.
Meksikolainen ruoka: fajitaksia tai niitä lautasmaisia maissiveneitä, salsaa, quacamolea, salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, sipulia, juustoraastetta. Vaatii kyllä jauheliha-purkkipapukastikkeen tai vastaavan broileri-curry-kermakastikkeen tms. Kun tekee sen tuhdin kastikkeen, ei enää ihmekokkauksia tarvita. Kai jääkaappi tai hyvä kylmälaukku on sentään käytettävissä.
Ap sanoi selkeästi ”ei kylmäsäilytystä” ja täällä oletetaan että jääkaappi on käytössä. Ehkäpä ap ei tarvitsisi vinkkejä jos jääkaappi olisi käytössä? Jääkaappi = kylmäsäilytys.
Itse söisin varmaan hedelmiä, sipsejä, keksejä ja muuta naposteltavaa. Ehkä jotain leipiä tai patonkia. Avokadoa vaikka leivän päälle.
Tortillalettusia, nachoja, bean-salsaa, juustosalsaa, pari kypsää avocadoa, kirsikkatomaatteja, salaattia. Siitä joko tortillat rullalle, tai kylmä nachopelti. Tortillaan myös ehkä tonnikalaa mukaan.
Tonnikalaleivät. Reissumiestä, tonnikalaa, salaattia, sipulia, tomaattia.
Kaurajuomaa tetroista tai "pillimehupurkeista". Kaakaonmakuista, vaniljanmakuista, lattea.
Valion marjakeittoa tetroista.
Suolakeksejä, sipsejä, riisikakkuja. Oliiveja, viininlehtikääryleitä tms.
Kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä, banaaneja.
Suklaata.
Mikä henkiinjäämiskurssi on tulossa? Eivät mitkään ruoat säily kovin kauan ilman kylmälaukkua tai jääkaappia. Purkkiruokaa kylmänä. Ja salaattia. Näkkäriä. Kylmälaukku ja trangia mukaan, niin ei ongelmia.
Pellillinen pizzaa tai piirakkaa säilyy kyllä huoneenlämmössäkin.
Jotkut proteiinivanukkaat säilyvät huoneenlämmössä, joten niistä jälkkäriä.
Mihin kummaan olet menossa? Vaelluksellakin voi kokata nuotiolla ja trangiassa. Sitä paitsi nyt on yölämpötilat jo melkein pakkasella ja päivälläkin kylmää, joten ulkona säilyy melkein mikä vain paitsi kala.
Tuorepuuroa ei lämmitetä ja se on oikeasti hyvää aamiaiseksi. Kauraryynejä, vaikka pussi pakastemustikoita ja vähän sokeria tai hunajaa. Annetaan muhia muutama tunti ennen ruokailua.
Purkkilihapullia, tomaattikastiketta, sekasalaattia, löytyykö pastaa keitettynä purkista? tms lisuketta. Leipää ja voimariinia voi syödä, myös jtk säilyvää juustoa.
Ja paljon viinaa, että unohtaa, mitä on syönyt.
Onko mahdollisuus ottaa kylmälaukku mukaan? Jos on, osta kaupasta sellainen halvin mitä siellä on, eli perus styrox laatikko. Tällä kelillä siinä pysyy ruoat varmasti kylmänä, kun laittaa pari kiloa jäätä pohjalle. (esim. pari limsapulloa täyteen vettä, ja pakastimeen. Sieltä sitten laukkuun mukaan kun pakkaat sen.) Me olemme tällä systeemillä tehneet viikonloppureissuja kesähelteelläkin.
Jos kylmälaukku ei ole vaihtoehto, löytyy huoneenlämmössä säilyviä ruokia lastenruokahyllystä. En tiedä, miltä ne maistuvat, mutta yli 1 vuotiaille tarkoitetuissa ruokamössöissä on suolaa.
Katso sen alueen sääennuste, missä viikonlopun vietätte. Jos lämpötilat ovat yötä päivää alle 10 astetta, säilyy jääkaappisäilytystä vaativat ruoat hyvin, jos säilytät eväsreppua ulkona.
Siis mihin ihmeeseen olet menossa kun ei voi ruokaa laittaa/lämmittää eikä kylmässä säilyttä? Johonkin telttaanko?
Purkkitonnikalaa ja näkkäriä.
Tomaatteja ja muita vihanneksia, jotka eivät vaadi kylmäsäilytystä. Purkkipapuja, -lihaa, -kalaa. Nachoja ja salsaa. Leipää, linssikakkuja, riisikakkuja.
Riisikakut (tai leipä) + maapähkinävoi (säilyy yleensä huoneenlämmössä) + banaani.
Yleensäkin hedelmät, ja pähkinät.
Kylmälaukkuun mukaan valmiit tavalliset kylmänä maistuvat ateriat (esim. ruokaisa pastasalaatti) ensimmäiselle kuudelle+ (riippuen kylmälaukun laadusta) tunnille.
Vierailija kirjoitti:
Ja paljon viinaa, että unohtaa, mitä on syönyt.
Itse olen ollut muutaman päivän ap:n kuvaamalla dieetillä nimenomaan paikassa jossa oli teemana ”lisää viinaa”. Söin pelkkää sipsiä, mutta liskoaamulle olisin kaivannut mehua. Eli jos ap olet menossa samanlaiseen tilaisuuteen, muista mehupurkki tai useampi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tonnikalaleivät = leipien väliin tonnikalaa, majoneesia/sinappia ja salaattia. Lisukkeeksi kirsikkatomaatteja.
Tortillaletut, bean salsa purkista, salsakastike, majoneesia ja sitä salaattia.
Majoneesi onkin oikein säilyvää, kun ei ole sitä kylmäsäilytys mahdollisuutta.
Avaamattomana säilyy, toki pitänee sitten käyttää muutamassa tunnissa. Ajattelin, että paikalla on muitakin kuin ap. Miksi joku menisi yksin noin ankeisiin oloihin?
Vierailija kirjoitti:
Pari yötä ilman jääkaappia/hellaa ja kaikki ovat suunniltaan?
Näin retkeilijänä naurattaa.
Teet ilmeisesti lyhyitä reissuja. 25 yötä putkeen teltassa tänäkin kesänä viettäneenä, itku tulisi ilman trangiaa ja autojääkaappia.
Toinen retkeilijä
Vettä ja leipää.