Italian ystävät, viineistä tietäjät -Sinccis kyselee
Tulin juuri Toscanasta ja haluisin kysyä:
Ovatko Toscanan alueen öljyt maultaan tuhdimpia ja rikkaampia, vaiko Etelä-Italian öljyt ?
Mistä löytyy kevyempiä ja pirskahtelevampia? Näin olen siis ainakin kuullut. Ne, olisi etsinnässä.
Mielestäni tuhdimmat oliiviöljyt ovat vähän tunkkaisen oloisia. Tietenkin jos niitä saisi tuoreena, niin tilanne voisi olla eri.
Sinccis
Kommentit (6)
Pirskahtelevaa öljyä?
Olen varmaan junttipullero, mutta miten tuo termi liittyy oliiviöljyyn.
Parhaat oliiviöljyt tulevat Liguriasta, ne ovat sellaisia tuoreita, salaattiin sopivia
Vierailija kirjoitti:
Parhaat oliiviöljyt tulevat Liguriasta, ne ovat sellaisia tuoreita, salaattiin sopivia
Niin mutta kumpia ne on? Kaupathan on täynnä niitä tunkkaisia ja täyteläisiä.
Nyt etsin vähän kevyempiä. Tiedätkö missä päin Italiaa niitä "kevyempiä" tuotetaan?
Sinccis
Näyttäisi Liturgia jäävän siis pohjoiseen.
Sinccis
up