Millä tavoin valmistat parsakaalia?
Tuore parsakaali uusi tuttavuus, aiemmin olen suosiolla ohittanut, kun lapsuudesta on kammoja pakasteparsakaalista. Mihin kaikkeen käytät ja miten maustat?
Kommentit (21)
Uunissa paahtamalla tai wokkiin paistan pannulla. Vähän öljyä ja ripaus suolaa.
Paahdan uunissa. Paloittelen suht tasakokoisiksi paloiksi, päälle ripsaus öljyä, suolaa ja milloin mitäkin maustetta - mustapippuria, sitruunapippuria, paprikajauhetta, chiliä, dukkahia.... 200 asteessa kunnes osa kukinnoista saa hieman väriä ja varret ovat kypsiä mutta vielä napakoita.
Paistan pannulla runsaassa voissa.
Höyrytän sellaisenaan. Sopii lisukkeeksi esim. kalalle.
Paistan pannulla lisukkeeksi, maustamiseen riittää suola ja mustapippuria ihan hitunen. Joskus teen gratiinia siten, että teen juustokastiketta(kuten lasagneen) ja vähän juustoraastetta päälle ja uuniin.
Parsakaalikeitto on myös hyvää. Laitan kermaa ja homejuusto-koskenlaskijaa joukkoon, sauvasekoittimella parsakaali keitinvesineen soseeksi.
Nuput lasiastiaan, päälle sinihomejuustomuruja ja vähän kermaa. Muutama minuutti mikrossa, yksinkertaista ja todella herkullista! Haittana on keittiöön leviävä väkevä tuoksu - jopa niin paha, että aikoinaan lapset alkoivat itkeä:)
Mulla on joku kammo uunitettuihin tai höyrytettyihin kasviksiin, hyi kauhia. Keitetty tai paistettu sen sijaan menee.
Höyrytän, paistan, grillaan, laitan vihersmoothien joukkoon, teen parsakeittoa jne. Herkullinen kasvis!
Usein vain höyrytän ja maustan suolalla ja sitruunamehulla. Parsakaalia, kuten muitakaan vihanneksia, ei kannata kypsyttää liikaa. Meillä lapsetkin rakastavat höyrytettyä parsakaalia.
Höyrytän, koska se on terveellisintä ja kypsyy kätevän tasaisesti. Ihan sellaisenaan lisukkeeksi.
Muuten heitän yleensä wokkiin.
Hyvää sosekeitoissa.
Vierailija kirjoitti:
Höyrytän, paistan, grillaan, laitan vihersmoothien joukkoon, teen parsakeittoa jne. Herkullinen kasvis!
Miten parsakaalista saa tehtyä parsakeittoa?
Jätän sen kauppaan - parsakaali on yhteiskunnan syöpä!
T: Kokki evp
Höyrytän, ei liikaa etteivät mössöönny. Mausta yrttisuolalla ja voilla. Ravintoloista saa joskus tosi hyvää grillattua(?) parsakaalia, mutta itse en osaa sellaista valmistaa...
Syön raakana, höyrytän, keitän, laitan uunissa, gratinoin...
Eli käytän aika pitkälle samoin kuin kukkakaalia. Namnamnam :)
Kylvän siemenet kukkapenkkiin ja luontoäiti hoitaa loput.
Höyrytän, mutta alle 10 min. muuten hyvät aineet alkaa karkaamaan.
Paahdan uunissa. Öljyä, suolaa ja pippuria. Wokkeihin käytän myös.
Teen melkein aina kiinalaisen valkosipuliparsakaalin, tämä on oikeasti yksi maailman parhaita ruokia, en ymmärrä miten joku noin yksinkertainen voi olla niin hyvän makuista.
Joskus keitän sen pyreeksi muiden juuresten kanssa tai sitten pannulla kanan ja soijakastikkeen kera.
Wokkeihin ihan öljyssä paistettuna. Munakkaisiin.
Joskus pelkästään lisukkeena niin, että ensin keitän parsakaalikukinnot, sitten paistan chilillä ja valkosipulilla maistetussa oliiviöljyssä. Suolaa ja mustapippuria päälle vielä niin on hyvää.