Rauta-arvot romahti kun lopetin punaisen lihan syönnin. Onko parempi aloittaa taas vai ottaa rauta purkista?
Tippunut 5kk aikana 127 > 95. Tahdon saada ruuasta kaiken tarvittavan mutta alhainen hemoglobiini on ihan suvussa ja tuntuu hankalalta korjata tai ylläpitää arvoja kun ne on nyt niin huonot. Eikä syksy ainakaan tuo energiaa. Kellään kokemusta raudanpuutteesta semivegenä?
Kommentit (7)
No eiköhän ihmisen kuulu syödä lihaa. Emme pystyisi sulattamaan sitä jos niin ei olisi tarkoitettu.
Kuinkas kauan purkista on saanut synteettistä rautaa tai muita muljuja? Alle 100 vuotta nyt kuitenkin. Ja ihminen on ollut olemassa kymmeniätuhansia vuosia. Fiksuimmat tekee tästä loogisia päätelmiä.
95 on hyvä arvo, mutta aloita lihan syönti rohkeasti.
T. Lihansyöjä.
En ole itse syönyt lihaa 14 vuoteen ja silti hemoglobiini on 147 ja ollut välillä jopa liian korkea. HEmoglobiini on itse asiasssa sama kuin silloin kun söin vielä lihaa.
Et kuitenkaan edes lopettanut kokonaan lihan syöntiä vaan jätit vain punaisen lihan pois. Mietin vain että miten monipuolisesti mahdat syödä? Syy voi löytyä liian yksipuolisesta ravinnosta tai jostain muusta.
Vierailija kirjoitti:
95 on hyvä arvo, mutta aloita lihan syönti rohkeasti.
T. Lihansyöjä.
95 ei tod ole hyvä arvo
Vierailija kirjoitti:
95 on hyvä arvo, mutta aloita lihan syönti rohkeasti.
T. Lihansyöjä.
Ap ei ole lopettanut lihan syöntiä. Hän lopetti vain punaisen lihan syönnin jota pidetään asiantuntijoiden piirissä terveydelle haitallisena.
Vierailija kirjoitti:
En ole itse syönyt lihaa 14 vuoteen ja silti hemoglobiini on 147 ja ollut välillä jopa liian korkea. HEmoglobiini on itse asiasssa sama kuin silloin kun söin vielä lihaa.
Et kuitenkaan edes lopettanut kokonaan lihan syöntiä vaan jätit vain punaisen lihan pois. Mietin vain että miten monipuolisesti mahdat syödä? Syy voi löytyä liian yksipuolisesta ravinnosta tai jostain muusta.
Tämä. Ruokavalio tyyliin Fish+Chips niin ei auta valittaa. Mulla vegaanina 141
Ota pullosta