Millä pelastan liian tulisen ruuan? Ei varaa toiseen
Mulla on tarkka budjetti ruokaan ja loppuviikko piti pärjätä tänään tehdyllä kanapadalla. En pysty edes maistaan sitä itkemättä koska chilihiutalepurkin korkki aukesi ja niitä tippui pataan joku kourallinen. Mitä voin tehdä? Mulla ei ole isompaa kattilaa ja tuohon olen lisännyt vettä niin paljon kuin mahtuu. Maidolle olen allerginen ja kookosmaitopurkin laitoin jo ennen chilejä. Apua?
Kommentit (32)
Laita keitetty peruna sinne likoomaan
Imee suurimmat
Ei siihen taida apukeinoja olla. Ellet muuta nestemäärää johonkin 20 litraan ja siltikkn sattumat voi olla liian tulisia.
et sitten osannu ottaa suoraan lusikalla pois?
On sulla väkevää chiliä, jesses!
Ei auta tähän hätään, mutta tuollaisia tappochilejä ei annostella suoraan purkista tai pussista vaan lusikalla. Pienellä.
Mausteet aina mitan kautta - ei koskaan suoraan suoraan valmistusastiaan.
Maustamaton jukurtti. Tosin ei sovi kaikkiin ruokalajeihin.
Tomaatti murskaa, maustamatonta.
Joskus laitoin omenan viipaleita, otin pois ne kun aloin syödä.
Vierailija kirjoitti:
Laita keitetty peruna sinne likoomaan
Imee suurimmat
Perunan pitää olla keittämätön ja kuorittu. Antaa sen perunan imeä liikaa makua itseensä. Sen perunan saa pois myöhemmin ruoasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita keitetty peruna sinne likoomaan
Imee suurimmatPerunan pitää olla keittämätön ja kuorittu. Antaa sen perunan imeä liikaa makua itseensä. Sen perunan saa pois myöhemmin ruoasta.
Mutta millä sen liian tulisuuden saa pois siitä perunasta?
T: köyhä ja nälkäinen
Laita jäitä sinne niin ei ole niin tulista. ;D
Lisää pähkinälevitettä, hunajaa ja ruokakermaa tai kookosmaitoa joukkoon.
Laitat pari kolme purkkia papuja ja ison läjän kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Eli teet kasvispadan. Pakastat annoksia ja syötte vähän riisin ja nuudelin kera
Vesi ei vähennä tulisuutta. Pitäisi olla maitoa (joka ei sulle käy?) tai kasviöljyä.
Tuolla jotain vinkkiä ehkä:
https://www.valio.fi/reseptit/teemat/kokeile-chilia-kotikeittiossa/
Toisessa kattilassa tekee jotain mautonta mössöö vaikka makaronia ja sit syö sitä tulisen kanssa ja sitkun kattilaan tulee tilaa niin lisää sinne vaikka riisiä tai pastaa ja vettä.
Tohon tuli just äsken me naisten mainos, jossa neuvottiin laittamaan sokeria, se kuulemma tasaa tulisuutta :)
pakasta se jääpalakuutiokennolla ja käytä mausteena tulevissa kokkauluissa.
Sokeri saattaa sitä tehdäkin jossain määrässä ja sitten kerma ja juusto vähän enemmässä määrässä. Muita ohjeita en lähtisi yrittämäänkään. Et tosin maininnut, mikä ruokalaji on kyseessä....
Syötte vähän kerralla riisin tai nuudelin tai makaronin kera. Lihasta tuli mauste ja maailma pelastuu
Et pysty millään saamaan siitä tulisuutta pois. Eikö sitä pysty syömään esim. runsaan riisin kanssa sekaisin niin että ei ota pataa kovin isoa määrää?