Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Risottovinkkisi -mitä laitat ja miten teet?

Vierailija
26.07.2019 |

Minä kuullotan sipulia voissa johon lisään riisit. Päälle kuumaa kasvislientä pikkuhiljaa. Lopuksi sitruuna, hieman valkoviiniä jos on ja raastettua juustoa. Maustan ruohosipulilla -nam. Myös teineille kelpaa.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viimeksi tein kantarelleistä eikä ollut viiniäkään.

Eli kantarellit paistetaan pannulla ja otetaan sivuun. Sit pannulle öljyä ja 0,5-1 sipulia silputtuna, arborioriisiä 4 dl kuullotetaan. Kiehautetaan 1 l vettä jonne sekoitetaan kasvis- tai kanaliemikuutioita 1-2. Sitten pannulle kauhallinen lientä kerrallaan haihdutellaan pois. Kun kaikki vesi on loppu, risoton pitäisi alkaa olla valmista ja kestänyt noin 20 min. Pannulle vielä iso nokare voita ja parmesanjuustoa raasteena.

Nyt on kyllä liian kuuma istua hellan ääressä hämmentämässä tuollaista.

Vierailija
2/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sahrami on myös toimiva risottomauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan vettä pannuun ja laitan risottopussin sinne. 10 minunnttia ja avot!

Vierailija
4/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Viimeksi tein kantarelleistä eikä ollut viiniäkään.

Eli kantarellit paistetaan pannulla ja otetaan sivuun. Sit pannulle öljyä ja 0,5-1 sipulia silputtuna, arborioriisiä 4 dl kuullotetaan. Kiehautetaan 1 l vettä jonne sekoitetaan kasvis- tai kanaliemikuutioita 1-2. Sitten pannulle kauhallinen lientä kerrallaan haihdutellaan pois. Kun kaikki vesi on loppu, risoton pitäisi alkaa olla valmista ja kestänyt noin 20 min. Pannulle vielä iso nokare voita ja parmesanjuustoa raasteena.

Nyt on kyllä liian kuuma istua hellan ääressä hämmentämässä tuollaista.

Itse teen melkolailla samalla kaavalla, mutta sipulin lisäksi kuullotan myös pieneksi pilkottua varsiselleriä ja tietysti valkosipulia. Valkoviiniä niiden perään pari desiä, sitä ei mielestäni kannata tuosta pois jättää. :)

Vierailija
5/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen paljon parempaa, mutta tällä palstalla en kerro enää mitään.

Sinccis

Vierailija
6/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joka ainoo mun ketju on poistunut 2 päivää. Vaikka olis olleet miten mukavia.

Joten laita h0ura paskaa sinne ;)

Senhän te hyvin osaatte.

Sinccis

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen paljon parempaa, mutta tällä palstalla en kerro enää mitään.

Sinccis

Sitä mekin toivomme, luuseri.

Vierailija
8/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Teen paljon parempaa, mutta tällä palstalla en kerro enää mitään.

Sinccis

Sitä mekin toivomme, luuseri.

Syö paskaa ;)

Hihi ;)

Sinccis

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Teen paljon parempaa, mutta tällä palstalla en kerro enää mitään.

Sinccis

Sitä mekin toivomme, luuseri.

Syö paskaa ;)

Hihi ;)

Sinccis

Olet hauska Sinccis!

N

Vierailija
10/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaattirisotto on meidän herkkua sellaisenaan tai lisukkeena.

Kalttaa pari kolme terttutomaattia ja pilko. Pilko myös 1 shalottisipuli.

Kuullota sipulia oliiviöljyssä n 5 min ja lisää timjamia. Varo ettei kärähdä. Lisää riisiä (carnaroli, arborio tai vaikka puuroriisikin käy) ja anna sen imeä öljyt. Lisää pilkotut tomaatit ja anna kiehahtaa muutama sekunti. Kaada sitten lasillinen valkoviiniä jos haluat (itse en laita) ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää srn jälkeen kanalientä ja anna hautua hiljakseen 20 min. Ei kaipaa juustoa eikä voita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Te tyhmät tumpelot ette edes tajua mitä sieniä pitäisi käyttää. 

No vatun idiootit. Herkkutatteja tai valmuskoja. Mustavahakkaat kävisivät myös.

Sekä erilaiset vahakkaat.

Mutta turhahan teille pälleille on tätä kertoa!

Sinccis

Mä vaan olen kaikinpuolin teitä parempi. Osaavampi. Silti soitatte suutanne.

Vierailija
12/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tomaattirisotto on meidän herkkua sellaisenaan tai lisukkeena.

Kalttaa pari kolme terttutomaattia ja pilko. Pilko myös 1 shalottisipuli.

Kuullota sipulia oliiviöljyssä n 5 min ja lisää timjamia. Varo ettei kärähdä. Lisää riisiä (carnaroli, arborio tai vaikka puuroriisikin käy) ja anna sen imeä öljyt. Lisää pilkotut tomaatit ja anna kiehahtaa muutama sekunti. Kaada sitten lasillinen valkoviiniä jos haluat (itse en laita) ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää srn jälkeen kanalientä ja anna hautua hiljakseen 20 min. Ei kaipaa juustoa eikä voita

Jatkan vielä: mä en hämmentele risottoa muutakuin silloin kun lisään vettä 2-3×. Yksi hellä pyöräytys riittöä. Ikinä ei ole palanut pohjaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän pikariisiä, ja kun se on kypsää, sekaan tonnikalaa. Suolaa ripaus mausteeksi, ellei tonnikala ole maustettua.

Vierailija
14/14 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Keitän pikariisiä, ja kun se on kypsää, sekaan tonnikalaa. Suolaa ripaus mausteeksi, ellei tonnikala ole maustettua.

Käyhän se näinkin. On ihan ok, tehdä helppoa ja nopeaa, jos osaamista ei ole. 

Sen sijaan on noloa kertoilla umpipaskoja ohjeita, eikä edes tajua sienistä mitään.

Sinccis