Aamiastarjoilun järjestäminen mökille
Oletteko koskaan ajatelleet että pitäisitte buffet muotoista aamupalatarjoilua jos väkeä on paljon?
Kommentit (35)
Vierailija kirjoitti:
Miten se siis eroaisi tavallisesta aamupalasta, jossa tarvikkeet ovat esillä pöydällä ja jokainen ottaa niistä mitä haluaa?
Neuvo onkin niille jotka ovat tottuneet siihen että mökillä jokainen valmistaa ruokansa omalla-ajallaan itse eikä yhteistä aikaa vietä mökillä edes aamupalalla.
Ap
En tiedä, kun ei ole paljon väkeä, mutta kaikki saa ottaa mitä haluaa ja sitten kokoonnutaan pöydän ääreen.
Heureka! Ensimmäinen ihminen joka koskaan on keksinyt tämän! Missä on Nobel?
Kyllä. Minä haluan herätä aikaisin valmistamaan aamiaisbuffetin. Laitetaan pekonit, kokkelit, puurot, sämpylät, leivät, leivänpäälliset, myslit, hedelmät, teet, kahvit, croissantit, voit, marmeladit, mehut ja jogurtit pöytään astoihin. Minä vahtaan, täytän ja paistan sitä mukaa kun tyhjenee. Buffetissa myös usein otetaan usealle puhtaalle lautaselle, minä mielelläni kärrään puhtaita pinoon kun toiset hakevat lisää.
Hieno idea.
Kerropas vähän enemmän ketä teillä on mökillä ja kuinka paljon. Onko nykyiseen järjestelmään päädytty miksi? Ja kenen oletatte maksavan aamupalabuffetin? Ja pakottaisiko buffet kaikki heräämään samaan aikaan?
Kesämökkibuffet, jossa voit, juustot, leikkeleet ja raputahnat seisovat tuntitolkulla auringossa...
Tulee sitten vietettyä yhteistä aikaa huussijonossa.
Ei kai se ole sen vaikeampaa kuin kotonakaan. Itse suosisin kertakäyttöastioita ja mahdollisesti purkkitavaraa, esim. valmista hummusta, sillejä ja niin edelleen.
Ja vaikka niitä vakuumissa olevia esipaistettuja sämpylöitä/patonkeja, jotka vain lämmitetään nopeasti.
Öö aina on ollut? Ootko vajaa kun kysyt itsestäänselvyyksiä
Pakko tunnustaa, että en ole ajatellut. Meidän mökillä on yleensä 1-2, korkeintaan 3 tai harvoin 4 henkilöä kerrallaan, ja jos olisi enemmän, niin olettaisin että kaikki vieraat osallistuisivat tällaisen suunnitteluun, jos sellaista toivoisivat.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä. Minä haluan herätä aikaisin valmistamaan aamiaisbuffetin. Laitetaan pekonit, kokkelit, puurot, sämpylät, leivät, leivänpäälliset, myslit, hedelmät, teet, kahvit, croissantit, voit, marmeladit, mehut ja jogurtit pöytään astoihin. Minä vahtaan, täytän ja paistan sitä mukaa kun tyhjenee. Buffetissa myös usein otetaan usealle puhtaalle lautaselle, minä mielelläni kärrään puhtaita pinoon kun toiset hakevat lisää.
Hieno idea.
Teetkö kotonasikin joka aamu leikkeleet, marmeladit ja myslit itse? Joka ikinen aamu?
Ymmärrän kyllä, että palstan naiset ovat kädettömiä ja äärimmäisen laiskoja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten se siis eroaisi tavallisesta aamupalasta, jossa tarvikkeet ovat esillä pöydällä ja jokainen ottaa niistä mitä haluaa?
Neuvo onkin niille jotka ovat tottuneet siihen että mökillä jokainen valmistaa ruokansa omalla-ajallaan itse eikä yhteistä aikaa vietä mökillä edes aamupalalla.
Ap
Enpä ole koskaan tuommoisesta mökistä kuullut, että syödään miten sattuu. Kyllä se sapuska on tarjolla tiettyyn aikaan mökilläkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä. Minä haluan herätä aikaisin valmistamaan aamiaisbuffetin. Laitetaan pekonit, kokkelit, puurot, sämpylät, leivät, leivänpäälliset, myslit, hedelmät, teet, kahvit, croissantit, voit, marmeladit, mehut ja jogurtit pöytään astoihin. Minä vahtaan, täytän ja paistan sitä mukaa kun tyhjenee. Buffetissa myös usein otetaan usealle puhtaalle lautaselle, minä mielelläni kärrään puhtaita pinoon kun toiset hakevat lisää.
Hieno idea.
Teetkö kotonasikin joka aamu leikkeleet, marmeladit ja myslit itse? Joka ikinen aamu?
Ymmärrän kyllä, että palstan naiset ovat kädettömiä ja äärimmäisen laiskoja.
Naiset? :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä. Minä haluan herätä aikaisin valmistamaan aamiaisbuffetin. Laitetaan pekonit, kokkelit, puurot, sämpylät, leivät, leivänpäälliset, myslit, hedelmät, teet, kahvit, croissantit, voit, marmeladit, mehut ja jogurtit pöytään astoihin. Minä vahtaan, täytän ja paistan sitä mukaa kun tyhjenee. Buffetissa myös usein otetaan usealle puhtaalle lautaselle, minä mielelläni kärrään puhtaita pinoon kun toiset hakevat lisää.
Hieno idea.
Teetkö kotonasikin joka aamu leikkeleet, marmeladit ja myslit itse? Joka ikinen aamu?
Ymmärrän kyllä, että palstan naiset ovat kädettömiä ja äärimmäisen laiskoja.
.... kun sarkasmi viuhuu ohi.
No buffatyyppinenhän tuo aina on ollut, jos porukkaa on paljon mökillä - harvoin on. Se nyt ei ole tunteja siihen katettuna, vaan katetaan sitten kun ihmiset on heräilleet, ja korjataan pois jonkin ajan kuluttua. Yhdessä laitetaan, yhdessä tiskataan, tai käytetään kertakäyttölautasia.
Kun ollaan kahdestaan miehen kanssa, meidän buffa toimii samalla periaatteella. Nostetaan ruoat pöydälle ja otetaan kumpikin mitä halutaan, yhdessä syödään.
Ei meillä ole ikinä ollut kotona eikä mökillä niin, että kukin puputtaa omia ruokiaan. Missä sellaista on?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä. Minä haluan herätä aikaisin valmistamaan aamiaisbuffetin. Laitetaan pekonit, kokkelit, puurot, sämpylät, leivät, leivänpäälliset, myslit, hedelmät, teet, kahvit, croissantit, voit, marmeladit, mehut ja jogurtit pöytään astoihin. Minä vahtaan, täytän ja paistan sitä mukaa kun tyhjenee. Buffetissa myös usein otetaan usealle puhtaalle lautaselle, minä mielelläni kärrään puhtaita pinoon kun toiset hakevat lisää.
Hieno idea.
Teetkö kotonasikin joka aamu leikkeleet, marmeladit ja myslit itse? Joka ikinen aamu?
Ymmärrän kyllä, että palstan naiset ovat kädettömiä ja äärimmäisen laiskoja.
Naiset? :D
Täällä palstalla on joitakin kirjoittelijoita, jotka elävät 50-lukua, ja naiset ovat vastuussa ruuasta, lasten hoidosta ja sukuun yhteydenpidosta. Jonkun pitäisi kertoa näille, että nykynaiset ovat koulutetumpia kuin miehensä ja nykymiehet ovat kyllin fiksuja ottamaan vastuuta jopa aamiaisesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten se siis eroaisi tavallisesta aamupalasta, jossa tarvikkeet ovat esillä pöydällä ja jokainen ottaa niistä mitä haluaa?
Neuvo onkin niille jotka ovat tottuneet siihen että mökillä jokainen valmistaa ruokansa omalla-ajallaan itse eikä yhteistä aikaa vietä mökillä edes aamupalalla.
Ap
Sou?
Leikkeleet, juustot, leivät,vihannekset, hedelmät, kahvit, teet, pekonit, munakokkelit katetaan ulos tai parvekkelle ja nautitaan. Tosi kivaa on.
Kuulostaa siltä, että tämä on monelle tosi eksoottista. Meille arkipäiväistä lomalla.
Vierailija kirjoitti:
No buffatyyppinenhän tuo aina on ollut, jos porukkaa on paljon mökillä - harvoin on. Se nyt ei ole tunteja siihen katettuna, vaan katetaan sitten kun ihmiset on heräilleet, ja korjataan pois jonkin ajan kuluttua. Yhdessä laitetaan, yhdessä tiskataan, tai käytetään kertakäyttölautasia.
Kun ollaan kahdestaan miehen kanssa, meidän buffa toimii samalla periaatteella. Nostetaan ruoat pöydälle ja otetaan kumpikin mitä halutaan, yhdessä syödään.
Ei meillä ole ikinä ollut kotona eikä mökillä niin, että kukin puputtaa omia ruokiaan. Missä sellaista on?
Meillä syödään aamupalat, kun kukin on herännyt. Mutta ihan niistä samoista tarpeista, joita kaikille on jääkaapissa. Ruokaakin joskus syödään eri aikaan, mutta mä tai mies ollaan se tehty. Eihän omia ruokiaan ala kukaan tekemään. Samasta padasta.
ohis
Miten se siis eroaisi tavallisesta aamupalasta, jossa tarvikkeet ovat esillä pöydällä ja jokainen ottaa niistä mitä haluaa?