Miten olette aloittaneet viiniharrastuksen?
Kiinnostaisi tietää viineistä jotain. Mistä aloittaa? Jokin kirja? Tai millaisia kursseja suosittelette aloittelijalle? Asun pk-seudulla.
Kommentit (13)
Ensin kannattaa ostaa reilusti viinejä. Minä aloitin väkevillä viineillä. Sorbus, Gambina, Aperita. Ikävä kyllä niitä ei enää myydä.
Miedoista jos aloittaa niin esim. 3 litraa Magyar Feher Boria/päivä.
Punaviinivaihtoehtona Egri Bikaver. Ja sama annostus.
Vähitellen voi siirtyä väkeviin. Leijona on ihan hyvä päivittäisjuoma. Korvaa tottuneelle niin valko- kuin punaviininkin.
Tervetuloa etanolin ihmeelliseen maailmaan.
Vedin ensin rankasti tiukkaa viinaa ja aloin siitä pikkuhiljaa keventämään.
Olet saapunut oikealla palstalle kysymään asiasta.
Sinccis
Vierailija kirjoitti:
Olet saapunut oikealla palstalle kysymään asiasta.
Sinccis
Joo sitä vähän pelkäsinkin. 😬
Ap
Aloitin 10 vuotta sitten Alkon laatikkoviineillä. Alkuun pystyin vetämään vain yhden pakkauksen illassa, mutta nykyään menee jo 3 pakkausta päivässä. Alku voi tuntua vaikealta, mutta kyllä se siitä kun jaksaa harjoitella.
Ihan hyvä aloitus on mennä syömään ja ottaa viinisuositukset tai koko viinimenu.Esim Aitoon tai Kuukuuhun,jos et halua ihan hirveästi köyhtyä.
Hyviin ruokapaikkoihin voit istahtaa terassille ja ottaa lasin viiniä ja sulle osataan kyllä suositella ja kertoa eroista ihan jo jossain Levainin tyyppisissä paikoissa.
Sitten etsit itselle lempiviinejä.
Esim Rose viineistä on helppo aloittaa kun niiden väri ym vaihtelee paljon ja löydät kyllä,mistä tykkäät.
Perusjutut eri rypäleistä ym voit katsoa vaikka Wikipediasta.
Kun löydät itseä miellyttävän roseen ja valkoviinityypin (esim Riesling) olet jo ihan harrastaja.
Sen jälkeen rauhassa tutustut punkkuihin.Aloita klassikoista kuten Miss Harry.
Italiassa on tosi paljon tiloilla maistelutilaisuuksia.Suosittelen Sisiliaa,jos haluat löytää laadukkaita edullisia viinejä.
Myös Roomassa on viinibaareja,joissa viininmaistelutilaisuuksissa saa tosi hyviä viinejä.
Euroopassa kävisin hörppimässä viinejä Italiassa,Ranskassa ja Saksassa ja jälkiruokaviinejä Unkarissa.
Unohtaisin kaikki halpojen tonkkaviinien maat.
Huolestuttavan paljon perseitä vastauksia suhteessa tosissaan oleviin. Mutta siis ihan hyllystä ostamalla ja kokeilemalla tämä on lähtenyt alkuun. En juurikaan muiden pajatuksesta jaksa ottaa vinkkiä, koska oma maku viime kädessä on se paras tuomari.
Valdemarista on hyvä aloittaa, raitistuu kummasti kun sitä kuukauden litkii.
On viinikursseja. Googlaa ihan "viinikurssi".
Alko järjestää silloin tällöin iltakursseja, kansalaisopisto myös vaihtelevasti. Viinikirjoja kannattaa hankkia, ei mitään "Viinistä viiniin 2019"-opusta vaan ihan sellainen joka kertoo tarkempia taustatietoja rypälelajikkeista yms.
Ulkomaanmatkoilla kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin. Jo Virosta ja Latviasta saa tavallisista putiikeista sellaisia pulloja mitä ei kotimaasta saa, esimerkiksi Georgialaiset viinit ovat aliarvostettuja.
Ranskaa, italiaa ja espanjaa kannattaa hiukan lukea. Youtubesta löytyy kaikenlaista myös.