Mies laihduttaa kahvilla jossa raaka kananmuna. olen huolissani salmonellasta ja anelen keittämään munat ensin
Kuulemma terveyspommi tuollainen kahvi. Mistä lie saanut päähänsä, eihän kaikkea saa uskoa mitä netistä lukee!
Kommentit (22)
Suomalaisissa (ja ruotsalaisissa jos oikein muistan) kanamunissa ei pitäisi olla salmonellaa. Siksi niitä on turvallista syödä raakana, mm taikinassa, majoneesissa jne.
Salmonellaa ei Suomessa kannata pelätä. Voishan miehes keittää ne munat, jos se sua rauhottaa. Ja laittaa kahviin voita tai kookosöljyä ja kermaa. Painokin saattaisi pudota.
Keitetty muna kahvin seassa kuulostaa aika erikoiselta.
Ei ole suomalaisissa kanamunissa salmonellaa.
Vaadit mieheltäsi tuollaista vaikka sinulla ei ole mitään käsitystä mistä puhut etkä ole vaivautunut ottamaan selvää. Mikä sinua vaivaa?
Salmonella laihduttaa. Ainakin joksikin aikaa.
Olen syönyt viikoittain raakaa kananmunaa yli 10 vuotta, ei niissä suomalaisissa munissa salmonellaa ole. Ja sitäpaitsi jos kuumaan kahviin laittaa munan niin kyllähän se vähän kypsyy. Mutta ihan huoletta voi syödä.
Vierailija kirjoitti:
Keitetty muna kahvin seassa kuulostaa aika erikoiselta.
Kyllä. Mielikuva on aika hulvaton. Munakokkeli kahvissa vois toimia paremmin.
Lisäksi se salmonella ei nyt kuitenkaan edes ole mikään tappava tauti. Kyllä sitä voi saada mahan sekaisin muutenkin. Pikku ripuli vaan kiinteyttää pakaroita, kun tulee pidettyä peräsuoli pinkeänä.
Älä huoli.
Se on niin kamalan makuista tavaraa ettei miehes pitkään jaksa.
Mistä lienet saanut päähän, että kananmunissa on auttamatta salmonellaa eihän kaikkea saa uskoa mitä netistä lukee!
Vierailija kirjoitti:
Mistä lienet saanut päähän, että kananmunissa on auttamatta salmonellaa eihän kaikkea saa uskoa mitä netistä lukee!
Monissa maissa se on erittäin yleistä, ja kyllä sitä täälläkin joskus saattaa olla. Kananmunat kuitenkin tulevat pesemättömänä sieltä kanan sisältä kotiin asti ja usein ovat ulosteen peitossa. Ihmeen harvoin sitä salmonellaa kuitenkaan on.
Miksi mies haluaa pilata hyvän kahvin lisäämällä siihen ylimääräistä?
Onko sinulla perusteluja esittää miksi tuo ei olisi terveyspommi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä lienet saanut päähän, että kananmunissa on auttamatta salmonellaa eihän kaikkea saa uskoa mitä netistä lukee!
Monissa maissa se on erittäin yleistä, ja kyllä sitä täälläkin joskus saattaa olla. Kananmunat kuitenkin tulevat pesemättömänä sieltä kanan sisältä kotiin asti ja usein ovat ulosteen peitossa. Ihmeen harvoin sitä salmonellaa kuitenkaan on.
Ollaanko nyt suomessa vai monissa maissa?
Vierailija kirjoitti:
Onko sinulla perusteluja esittää miksi tuo ei olisi terveyspommi?
On se epäilemättä terveyspommi mutta vielä enemmän olisi kun söisi aivan raakana sotkematta sitä kahviin. Terveyspommi se olisi vielä keittämisen tai paistamisen jälkeenkin jolloin riski salmonellasta poistuisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko sinulla perusteluja esittää miksi tuo ei olisi terveyspommi?
On se epäilemättä terveyspommi mutta vielä enemmän olisi kun söisi aivan raakana sotkematta sitä kahviin. Terveyspommi se olisi vielä keittämisen tai paistamisen jälkeenkin jolloin riski salmonellasta poistuisi.
Kananmunan kolesteroli muuttuu haitalliseksi kuumennettaessa ja kypsentäminen vaikuttaa lähes kaiken ruuan ravintosisältöön.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko sinulla perusteluja esittää miksi tuo ei olisi terveyspommi?
On se epäilemättä terveyspommi mutta vielä enemmän olisi kun söisi aivan raakana sotkematta sitä kahviin. Terveyspommi se olisi vielä keittämisen tai paistamisen jälkeenkin jolloin riski salmonellasta poistuisi.
Kananmunan kolesteroli muuttuu haitalliseksi kuumennettaessa ja kypsentäminen vaikuttaa lähes kaiken ruuan ravintosisältöön.
Avaatko vähän, miten se kolesteroli muuttuu haitalliseksi. Ja miten se vaikuttaa ihmisen elimistössä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä lienet saanut päähän, että kananmunissa on auttamatta salmonellaa eihän kaikkea saa uskoa mitä netistä lukee!
Monissa maissa se on erittäin yleistä, ja kyllä sitä täälläkin joskus saattaa olla. Kananmunat kuitenkin tulevat pesemättömänä sieltä kanan sisältä kotiin asti ja usein ovat ulosteen peitossa. Ihmeen harvoin sitä salmonellaa kuitenkaan on.
Ollaanko nyt suomessa vai monissa maissa?
No suomessakin munien peseminen on lailla kielletty, ja ne on usein yltäpäältä paskassa. Voit ihan itse miettiä, että onko siinä mitään riskiä vai ei.
Kypsentämättömästä keltuaisesta imeytyy vitamiinit paremmin, valkuaisesta taas kypsennettynä. Siksi munat usein kypsennetäänkin niin että keltuainen jää valuvaksi.