Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko Pavlova-jälkiruoka vaikea tehdä?

Vierailija
25.06.2019 |

En ole mikään leipuri. Meille on tulossa vieraita syömään ja Pavlova olisi ehkä kiva kesäherkku jälkiruoka? Onko sen marengin teko vaikeaa, voiko siinä mokata jotenkin totaalisesti? En haluaisi ostaa niitä valmiita marenkipohjia.
Laitetaanko yleensä kaksi marenkikiekkoa päällekkäin ja väliin jotain kermavaahtoa?

Kommentit (5)

1/5 |
25.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni marenki on aika helppo tehdä. Siinä ei voi mokata totaalisesti. Jos ei onnistu ensimmäisellä kerralla, niin sitten vain uusi yritys. :) Marenkikakut ovat ihania kesäherkkuja. Kakun väliin sopii hyvin kermavaahto ja tuoreet marjat. 

Vierailija
2/5 |
25.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee eton mess, jos pavlova jännittää. Samat ainekset, mutta teet valmiiksi jälkiruokakulhoihin. Siis marjoja, kermavaahtoa ja marenkimurua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
25.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Marengin teon vaikein vaihe on saada valkuaiset niin , että keltuaiset jäävät ehjiksi eikä valkuaisten sekaan tule hitustakaan keltuaista. Muovikulhossa vatkaaminen ei myöskään aina onnistu, sillä muovi ei puhdistu kunnolla.  Sitten pitäisi vielä saada ne kuivatuksi uunissa niin että eivät lässähdä.

Ala harjoittelemaan ajoissa, niin kyllä ehdit onnistua.

Vierailija
4/5 |
26.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo jälkiruoka on. Tekisin vain yksikerroksisen pavlovan, helpompi paloitella ja annostella. Ei pursu kermat välistä.

Marenkikiekko vaatii pitkän ajan matalassa lämmössä kuivua. Mitä paksumpi kiekko, sitä kauemmin. Varaa siis kunnolla aikaa tai tee kiekko jo edellisenä päivänä.

Vierailija
5/5 |
26.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen usein sitruunamarenkipiirakkaa ja britakakkua, eikä mielestäni marengin tekeminen ole vaikeaa. Mutta LUE NE OHJEET ETUKÄTEEN HUOLELLISESTI! Mulle on käynyt pari kertaa niin, että väsyneenä heitän sokerin ja valkuaiset sekaisin ja vatkaan, vaikka valkuaiset pitää vatkata ensin ja sitten lisätä sokeria vähn kerrallaan, ja vatkata taas.

Jos et ole erotellut valkuaisia ja keltuaisia aiemmin ja jännität sitä, katso vaikka youtubesta joku ohjevideo. Ei ole vaikeaa!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi yhdeksän