Millainen on sinun jauhelihakastikkeesi? Niitä on varmaan yhtä monta erilaista kuin kokkejakin.
Mulla 400 g jauhelihaa ruskistetaan kevyesti pannulla, lisätään pari pientä sipulia ja pari valkosipulinkynttä. Joukkoon härkäfondia loraus pullosta. Sekoitetaan 2 dl veteen pari rkl ruskeakastikejauhetta ja se pannulle. Sekaan vielä 1 pieni tomaattipyreepurkki. Maustetaan mustapippurilla ja yrteillä. Haudutellaan hyväksi. Nautitaan spagetin ja parmesanraasteen kanssa.
Kommentit (37)
Ruskitan voissa sipulit ja siirrän ne syrjään. Ruskitan jauhelihan, ja siirrän sen syrjään. Sitten ruskistan voissa jauhot ja lisään veden, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja pienen lorauksen soijaa. Kun kastike on hetken kiehunut, lisään paistetun sipulin ja jauhelihan ja annan kastikkeen tekeytyä jonkun aikaa.
On todella epäterveellinen ruoka, joten teen harvoin.
voisiivu alle. Paketti lihaa päälle ja voisiivu päälle. Murksaan päälle sen verran valkosipulikynsiä kuin mitä valkosipulissa on. Jos spagettia varten puretta ja vettä. mausteita fiiliksen mukaan mutta lähinnä pippuria.
Käytän yleensä sellmannin paistinjauhelihaa joten se hajoaa vähän isoimmiksi paloiksi eikä pelkäksi mössöksi niinkuin köyhien lihat.
Riippuu minkä kanssa syödään. Perunoiden kanssa ruskeakastike ja pastan kanssa tomaattipohjainen.
Teen aina tomaattimurskapohjaisena tällä perusreseptillä:
https://www.meillakotona.fi/reseptit/klassinen-jauhelihakastike
Yleensä puolitan ainesten määrän. Joukkoon lisäilen milloin mitäkin yrttejä ja mausteita.
400gr jauhelihapaketti, 1 tölkki Karhua, turahdus sinappia.
Paistetaan ja valmista on.
Omalle kuningatterelleni aateloin vielä annoksen roiskauksella isännän majoneesia.
Teen ruskean kastikkeen tai tomaattipohjaisen.
Ruskeaan kastikkeeseen ruskistan sipulin ja jauhelihan ja suurustan vehnäjauhoilla ja vedellä. Lopuksi lisään kermaa tai Creme Bonjour Tacoa. Creme Bonjourin kanssa tulee todella hyvää. Kannattaa kokeilla. Taco antaa kivan lisämaun.
Tomaattipohjaiseen ruskistan sipulin ja jauhelihan ja lisään tomaattimurskaa. Laitan joukkoon kasviksia kuten porkkanaa, paprikaa, valkosipulia, selleriä, kesäkurpitsaa jne.
400g jauhelihaa, tölkki tomaattimurskaa, 2dl kermaa, mustaapippuria, oreganoa, ripaus chiliä, pari kynttä valkosipulia ja lihaliemikuutio.
Ruskista jauheliha ja lisää loput ja keitä hetki kasaan.
1 iso sipuli kuullotetaan, 750 g jauhelihaa päälle, kun ruskistunut niin about 1,5 dl kermaa ja dolmion bolognesekastikepurkki, soijaa, chilijauhetta, paprikajauhetta, mustapippuria.
300 g jauhelihaa, pari porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa, sipulia, valkosipulia, lihaliemifondi, runsaasti yrttejä, pari prk tomaattimurskaa, pullo tomaattisalsaa, aurinkokuivattua tomaattia, lasillinen punaviiniä, oliiviöljyä ja haudutetaan kolmisen tuntia. On kyllä hyvää!
Ruskistetaan sipuli+valk.sipuli. Ruskistetaan jauheliha. Lisätään sipalit jauhelihan joukkoon. Maustetaan oreganolla, mustapippurilla, valk.pippurila, tacojauhe. Sitten joukkoon jauhoja ja tomaattipyre. Vielä joukkoon tomaattimurska sekä vesi ja lihaliemikuutio ja annetaan muhia n.25min. Nam. Pitäis ehkä tänää tehdä :-)
Aina naudan paistijauheliha 400 g. Ruskistus, mausteeksi suolaa ja valkopippuria. Kiehuvaa vettä päälle n 3-4 dl, 3/4 extra lihaliemikuutio. Kun porisee, sekaan käsivaralla ruskea maitzena, että saostuu. Loraus ruokakermaa (ei välttämätön). Perheessämme ei pidetä mausteisesta ruuasta.
Potut kiehumaan. Jauheliha hakataan pannulla rakeiksi, lisätään mausteet (ainakin suola ja lipstikka) ja ruskistetaan.
Silputaan sekaan sipuli, suosin kevätsipulia koska maistuu paremmalta ja sen voi pilkkoa saksilla.
Jatketaan maustamista inspiraation mukaan (chili, persiljaa, yrttisuola, soija, pippureita ym) ja laitetaan mahdolliset sienet sekaan, jos on sellainen olo sillä kertaa. Joskus suikaloin myös paprikaa, kesäkurpitsaa tai vastaavaa.
Laitetaan sekaan kerma/tuorejuusto ja vettä. Sitten saostetaan ja annetaan hautua vähän aikaa. Tadaa.
Ruskistan jauhelihan ja sipulit öljyssä, valkosipulia, Mutti-yrttitomaattimurskaa, soijaa. Mustapippuria, chiliä, paprikajauhetta, tomaattiketsuppia vaihdellen. Pastan kanssa.
Paistan jauhelihan ja maustan sen pippurilla.
Jauhelihaa, porkkanaraastetta, kesäkurpitsaa raasteena, sipulia, pizzamaustetta, sipulia ja purkki paseerattua tomaattia. Käytän öljyä paistamiseen. Tarjotaan pastan kanssa.
Oikeasti pistän sitä mitä kaapista löytyy. Joskus ei löydy mitään aiemmin kirjoittamistani kasviksista ja joskus löytyy enemmänkin. Viimeksi tyhjensin aiemmin avatun kaurakerman kastikkeeseen.
Koskaan en syö jauhelihakastiketta perunan kanssa. Chili con carneen tulee maissia, ruskeita papuja tölkillinen, sipulia, jauhelihaa ja purkki paseerattua tomaattia. Mausteeksi chiliä ja suolaa.
Teen ensin hyvän tomaattikastikkeen johon kuullotan punasipulia, lisään 2 pakkausta luomu-tomaattimurskaa, hienoa sokeria, suolaa, mustapippuria. Annan porista hiljaisella muutaman tunnin tai jos kiire niin vähempikin riittäää. Ruskistan pannulla jauhelihat ja maustan suolalla ja pippurilla sekä välimeren yrttiseoksella. Yhdistän ruskistetun jauhelihan melkein valmiiseen tomaattikastikkeeseen ja annan makujen tasaantua. Lisään vielä lopuksi valkosipuli-öljy seosta joka viimeistelee maut. Jos kastiketta jää yli siitä saa todella hyvän pizza bolognesen seuraavana päivänä.
Jauhelihan ruskistus, maustan pippurilla, paprikajauheella ja sipulijauheella (inhoon sipulin koostumusta niin kokonaisia en halua ees silputtuna). Sitten purkki tomaattimurskaa ja jonkun verran tomaattipyreetä sekä tölkillinen ruskeita papuja, rakastan niitä niin kuuluvat liki poikkeuksetta mulla mukaan.
Ruskistan jauhelihan ja sipulit, ripottelen sekaan jauhot ja ruskistan ne. Lisään lihalientä, yrttejä, mausteet ja lorauksen kermaa ja annan saostua.
Onko nuo tomaatti-pohjaiset kastikkeet enää ruskeita kastikkeita?
Mulla on joka kerran erilainen. Jos jatkaisin tänään sinun reseptin pohjalta, lisäisin muutaman teelusikallisen sitruunamehua tai ruokalusikallisen tai kaksi soijakastiketta ja vähän chiliä ja jättäisin ruskean kastikejauheen pois.