Kaikki vinkit keittiöremonttiin, myös kommentteja omiin ideoihini kaipaan!
Tulossa keittiöremontti. Kaapistot tekee puuseppä. Tässä omat pääkohdat mitä olen ajatellut keittiöön
-Ei yläkaappeja, työtason yllä hylly jonka pohjaan asennetaan tason valaistus
-Korkea lattiasta kattoon oleva paikalleen rakennettu ruokakomero
-Saareke jossa on vetolaatikoita, koko n. 100cmx180cm
-Ei umpisokkeleita vaan kaappeihin puiset jalat
-Ikean iso posliiniallas
Kommentit (65)
Vierailija kirjoitti:
Muista, että avohyllyille kertyy ihan sikana rasvaista pölyä, vaikka olisi kuinka tehokas liesituuletin.
Missä kuivata ne astiat, joita ei voi laittaa tiskikoneeseen?
Olen himosiisti, mutta meillä tummat kivitasot ja ne näyttää aina pölyiseltä.
Vetimimet myös kannattaa valita tarkkaan, ettei sormet lääpi kaapin ovia.
Ei tule kuin yksi avohylly. Kuivatan käsin tiskattavat keittiöpyyhkeen päällä tiskillä. Puiset työtasot näillä näkymin tulossa. Ap
Hyvä suunnittelu kaiken a ja o. Myöhemmin vaikeampi muuttaa esim. huonolla korkeudella/paikassa olevaa uunia, "väärään" suuntaan tai paikkaan aukeavaa kaapinovea jne. Ruokakomeroon ns. ulosvedettävät hyllyt muuten täyttä tuskaa kaivaa sieltä tarvikkeita. Astioiden kuivatus? Pöytätelineessä, pyyhekuivaus heti pestyä vai kuinka? Hyviä pannuja ymv. ei kannata pilata pesukoneessa. Mieti myös oletteko ehkä aikeissa myydä kotinne joskus eli se kannattaa myös jossain määrin miettiä.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä suunnittelu kaiken a ja o. Myöhemmin vaikeampi muuttaa esim. huonolla korkeudella/paikassa olevaa uunia, "väärään" suuntaan tai paikkaan aukeavaa kaapinovea jne. Ruokakomeroon ns. ulosvedettävät hyllyt muuten täyttä tuskaa kaivaa sieltä tarvikkeita. Astioiden kuivatus? Pöytätelineessä, pyyhekuivaus heti pestyä vai kuinka? Hyviä pannuja ymv. ei kannata pilata pesukoneessa. Mieti myös oletteko ehkä aikeissa myydä kotinne joskus eli se kannattaa myös jossain määrin miettiä.
Siis ettei ainakaan siinä tapauksessa liian erikoisia ratkaisuja ellei niitä ole sitten suht helppo/kohtuuhintaista muuttaa.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä suunnittelu kaiken a ja o. Myöhemmin vaikeampi muuttaa esim. huonolla korkeudella/paikassa olevaa uunia, "väärään" suuntaan tai paikkaan aukeavaa kaapinovea jne. Ruokakomeroon ns. ulosvedettävät hyllyt muuten täyttä tuskaa kaivaa sieltä tarvikkeita. Astioiden kuivatus? Pöytätelineessä, pyyhekuivaus heti pestyä vai kuinka? Hyviä pannuja ymv. ei kannata pilata pesukoneessa. Mieti myös oletteko ehkä aikeissa myydä kotinne joskus eli se kannattaa myös jossain määrin miettiä.
Ruokakomero tulee olemaan sellainen ihan perinteinen ei ulosvedettävine-hyllyineen. Hyllyt rakennetaan kuitenkin niin, että ne saa nostettua pois paikoiltaan ja tarvittaessa pestyä. Käsin pestäviä astioita tulee harvoin, ne kuivaan joko pyyhkeellä heti tai jätän pyyhkeen päälle kuivumaan ihan kuin nykyisessäkin keittiössä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyvä suunnittelu kaiken a ja o. Myöhemmin vaikeampi muuttaa esim. huonolla korkeudella/paikassa olevaa uunia, "väärään" suuntaan tai paikkaan aukeavaa kaapinovea jne. Ruokakomeroon ns. ulosvedettävät hyllyt muuten täyttä tuskaa kaivaa sieltä tarvikkeita. Astioiden kuivatus? Pöytätelineessä, pyyhekuivaus heti pestyä vai kuinka? Hyviä pannuja ymv. ei kannata pilata pesukoneessa. Mieti myös oletteko ehkä aikeissa myydä kotinne joskus eli se kannattaa myös jossain määrin miettiä.
Siis ettei ainakaan siinä tapauksessa liian erikoisia ratkaisuja ellei niitä ole sitten suht helppo/kohtuuhintaista muuttaa.
No omasta mielestäni ihan perinteinen keittiö. Ainoa, että en halua sokkeleita alakaapistoon, vaan kaappeihin tulee jalat. Väri tulee olemaan myös muu kuin valkoinen, joku tummahko. Puukaapiston ollessa kyseessä uudelleenmaalaus onnistuu. Jos joskus myydään niin ne sokkelit on suht helppo sinne laittaa jos joku haluaa. Ap
Ao jalka homman vaihtoehdoksi suosittelen vetolaatikkoja jotka on sokkelissa. paljon ilmaista tilaa ja helppo pitää puhtaana
Vierailija kirjoitti:
Ao jalka homman vaihtoehdoksi suosittelen vetolaatikkoja jotka on sokkelissa. paljon ilmaista tilaa ja helppo pitää puhtaana
Mulla on tavoitteena enemmän sellainen keittiökalusteiden huonekalumaisuus, siksi nuo jalat. Tuo lisätila ei niinkään ole tarpeellista. Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyvä suunnittelu kaiken a ja o. Myöhemmin vaikeampi muuttaa esim. huonolla korkeudella/paikassa olevaa uunia, "väärään" suuntaan tai paikkaan aukeavaa kaapinovea jne. Ruokakomeroon ns. ulosvedettävät hyllyt muuten täyttä tuskaa kaivaa sieltä tarvikkeita. Astioiden kuivatus? Pöytätelineessä, pyyhekuivaus heti pestyä vai kuinka? Hyviä pannuja ymv. ei kannata pilata pesukoneessa. Mieti myös oletteko ehkä aikeissa myydä kotinne joskus eli se kannattaa myös jossain määrin miettiä.
Siis ettei ainakaan siinä tapauksessa liian erikoisia ratkaisuja ellei niitä ole sitten suht helppo/kohtuuhintaista muuttaa.
No omasta mielestäni ihan perinteinen keittiö. Ainoa, että en halua sokkeleita alakaapistoon, vaan kaappeihin tulee jalat. Väri tulee olemaan myös muu kuin valkoinen, joku tummahko. Puukaapiston ollessa kyseessä uudelleenmaalaus onnistuu. Jos joskus myydään niin ne sokkelit on suht helppo sinne laittaa jos joku haluaa. Ap
Ok.
Mieti kahdesti, miten kiva on siivota niiden alakaappien alta joka päivä. Se kaapinjalkojen korkeus on juuri sellainen, että imurilla on hankala päästä kaappien takajalkojen takaa siivoamaan jostain nurkasta.
Toiseksi kannattaa miettiä, miten monta laatikollista tavaraa keittiössä tarvitaan. Yläkaappeihin mahtuu aika paljon laseja ja lautasia, jotka nyt laitat laatikkoihin, joihin tasolla putoaa joka tapauksessa murusia. Saat siis siivota ne laatikot viikottain, tuskin nyt pyyhit kaikkia yläkaappien hyllyjä viikkosiivouksen yhteydessä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyvä suunnittelu kaiken a ja o. Myöhemmin vaikeampi muuttaa esim. huonolla korkeudella/paikassa olevaa uunia, "väärään" suuntaan tai paikkaan aukeavaa kaapinovea jne. Ruokakomeroon ns. ulosvedettävät hyllyt muuten täyttä tuskaa kaivaa sieltä tarvikkeita. Astioiden kuivatus? Pöytätelineessä, pyyhekuivaus heti pestyä vai kuinka? Hyviä pannuja ymv. ei kannata pilata pesukoneessa. Mieti myös oletteko ehkä aikeissa myydä kotinne joskus eli se kannattaa myös jossain määrin miettiä.
Siis ettei ainakaan siinä tapauksessa liian erikoisia ratkaisuja ellei niitä ole sitten suht helppo/kohtuuhintaista muuttaa.
No omasta mielestäni ihan perinteinen keittiö. Ainoa, että en halua sokkeleita alakaapistoon, vaan kaappeihin tulee jalat. Väri tulee olemaan myös muu kuin valkoinen, joku tummahko. Puukaapiston ollessa kyseessä uudelleenmaalaus onnistuu. Jos joskus myydään niin ne sokkelit on suht helppo sinne laittaa jos joku haluaa. Ap
Jos ei ole sokkelia, sinne alle kertyy ihan järkyttävä sotku ja tosi paljon pölyä. Jos et laita sokkelia, varaudu siivoamaan kaappien aluset säännöllisesti tai sitten annat vaan olla jos ei häiritse.
Sellainen muistutus budjettipuoleen, että muista jättää tilaa myös sähkö ja putkitöille. Nämä eivät sisälly siihen keittiövarusteiden materiaaleihin ja asennukseen.
Sähkö ja putkityöt kustantaa siihen päälle helposti tonneja, riippuen keittiön koosta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ao jalka homman vaihtoehdoksi suosittelen vetolaatikkoja jotka on sokkelissa. paljon ilmaista tilaa ja helppo pitää puhtaana
Mulla on tavoitteena enemmän sellainen keittiökalusteiden huonekalumaisuus, siksi nuo jalat. Tuo lisätila ei niinkään ole tarpeellista. Ap
Täysin ymmärrettävää eikä sitä roipetta niin paljon tarvitse kuin moni luulee. Ikinä en ole tarvinnut sokkelia säilytystilaksi. Tarpeista tulikin vielä mieleen lasku-/työskentytila eli riittävästi tasoja, sitä tarvitsee kyllä jos tekee itse ruokaa tai leipoo.
Laita riittävästi pistorasioita ja mieti tarkkaan niiden sijainti.
Vierailija kirjoitti:
Sellainen muistutus budjettipuoleen, että muista jättää tilaa myös sähkö ja putkitöille. Nämä eivät sisälly siihen keittiövarusteiden materiaaleihin ja asennukseen.
Sähkö ja putkityöt kustantaa siihen päälle helposti tonneja, riippuen keittiön koosta.
Plus vähän yli mahdollisille yllätyksille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyvä suunnittelu kaiken a ja o. Myöhemmin vaikeampi muuttaa esim. huonolla korkeudella/paikassa olevaa uunia, "väärään" suuntaan tai paikkaan aukeavaa kaapinovea jne. Ruokakomeroon ns. ulosvedettävät hyllyt muuten täyttä tuskaa kaivaa sieltä tarvikkeita. Astioiden kuivatus? Pöytätelineessä, pyyhekuivaus heti pestyä vai kuinka? Hyviä pannuja ymv. ei kannata pilata pesukoneessa. Mieti myös oletteko ehkä aikeissa myydä kotinne joskus eli se kannattaa myös jossain määrin miettiä.
Siis ettei ainakaan siinä tapauksessa liian erikoisia ratkaisuja ellei niitä ole sitten suht helppo/kohtuuhintaista muuttaa.
No omasta mielestäni ihan perinteinen keittiö. Ainoa, että en halua sokkeleita alakaapistoon, vaan kaappeihin tulee jalat. Väri tulee olemaan myös muu kuin valkoinen, joku tummahko. Puukaapiston ollessa kyseessä uudelleenmaalaus onnistuu. Jos joskus myydään niin ne sokkelit on suht helppo sinne laittaa jos joku haluaa. Ap
Jos ei ole sokkelia, sinne alle kertyy ihan järkyttävä sotku ja tosi paljon pölyä. Jos et laita sokkelia, varaudu siivoamaan kaappien aluset säännöllisesti tai sitten annat vaan olla jos ei häiritse.
Minulla on sokkeliton keittiö. Samalla vaivalla sieltä alta siivoaa kuin muutenkin. Ja vaikka vähän ekstravaivaa tulisikin, se on pieni hinta siitä, että kaapisto on ilmava ja kaunis. Ylipäänsä en oikein ymmärrä sellaista että mitään ei saisi olla missään ettei tulisi siivottavaa. Olen esteetikko ja kauneus on minulle tärkeää, enkä mene rikki siivoamisesta.
Ei ole minun mieleen tuo suunnitelma muuten kuin puusepän valmistamien kaappien osalta, mutta jos itse tykkäät niin anna mennä.
Hirveästi hukkatilaa jos tasojen yläpuolelle tulee vain 1 hylly ja massiivinen saareke, mutta ehkä teillä on iso keittiö.
Vierailija kirjoitti:
Laita riittävästi pistorasioita ja mieti tarkkaan niiden sijainti.
Tämä. Ja jos on saareke niin (tarvittaessa) siihen myös.
Vierailija kirjoitti:
Mieti kahdesti, miten kiva on siivota niiden alakaappien alta joka päivä. Se kaapinjalkojen korkeus on juuri sellainen, että imurilla on hankala päästä kaappien takajalkojen takaa siivoamaan jostain nurkasta.
Toiseksi kannattaa miettiä, miten monta laatikollista tavaraa keittiössä tarvitaan. Yläkaappeihin mahtuu aika paljon laseja ja lautasia, jotka nyt laitat laatikkoihin, joihin tasolla putoaa joka tapauksessa murusia. Saat siis siivota ne laatikot viikottain, tuskin nyt pyyhit kaikkia yläkaappien hyllyjä viikkosiivouksen yhteydessä.
Meidän nykyisessä keittiössä olen siirtänyt kaikki lautaset, lasit yms päivittäin tarvittavat alalaatikkoon joka oli alunperin tarkoitettu kattiloille ja pannuille. Yläkaapeissa, joita ei nytkään ole montaa, on sellaista kaikenlaista sekalaista sälää mitä vähän harvemmin tarvitsee, muovikippoja kansineen yms.
Kuivauskaappiakaan en ole käyttänyt kuivaukseen enää vuosiin. En ole siivonnut näitä lautaslaatikoita viikottain, ehkä kerran kk-6 vkon välein pyyhin. Ap
Muista, että avohyllyille kertyy ihan sikana rasvaista pölyä, vaikka olisi kuinka tehokas liesituuletin.
Missä kuivata ne astiat, joita ei voi laittaa tiskikoneeseen?
Olen himosiisti, mutta meillä tummat kivitasot ja ne näyttää aina pölyiseltä.
Vetimimet myös kannattaa valita tarkkaan, ettei sormet lääpi kaapin ovia.