Jos "salaattikasvikset" olisi halvempia niin söisittekö niitä enemmän?
Entä puolisonne syökö hän kaiken salaatin mitä olette tehneet? Esim. että olet tehnyt salaattia ja ajattelet että syöt kylmäkaappiin jääneen salaatin mutta kulho onkin tyhjä, mies on syönyt välipalaksi.
Kommentit (39)
En söisi. Salaattikasvikset on aika turhaa pupellettavaa. Syön ne mieluummin ihan ruokaruoan sekaan laitettuna. Salaattia ja kurkkua syön tosi harvoin. Tomaattia ja paprikaa ruoan seassa aika usein.
Mies syö salaattikasviksia vain pakotettuna eli ei juuri koskaan, koska en vaivaudu laittamaan edes häntä varten salaattia. Syö joskus kurkkua, tomaattia ja paprikaa leivän päällä, minä en syö kun en syö leipääkään.
Mikäli siis tarkoitit salaattikasviksilla näitä neljää kasvia eli salaatti, kurkku, tomaatti, paprika?
Syön n. 450g päivässä riippumatta hinnasta, mutta ei harmittaisi kaupassa niin paljon jos olisivat halvempia. Tänäänkin paprikat oli jostain syystä taas ylihinnoiteltuja, JA tavallista huonommassa kunnossa. Punainen tais olla just alle 5€/kg, ja oranssi yli 6€/kg.
>:(
Jäävuorisalaatti maksaa talvellakin noin 3€/kg. Espanjalaiset tomaatit 2€/kg. Oliivit ja fetajuusto noin 5€/kg. Miten ihmeessä kukaan voi väittää salaattia kalliiksi?
Mä syön tosi harvoin salaattia. Tosin kyllä muuten syön paljon juureksia ja kasviksia. Mutta lehtivihreitä ostan tosi harvoin. Taidankin järsiä pari porkkanaa ajan kuluksi 😁
Elän pelkillä kasviksilla. Kurkkua, salaattia ja tomaattia syön päivittäin, samoin aurinkosalaattia ja muita porkkanatuotteita. Lämmin ruoka on aina jotain kaalia, wokkivihannesta, kurpitsaa tms. En käytä mitään viljoja tai lihaa.
Hinta ei siis vaikuta, vaikka mielelläänhän noista vähemmän maksaisi. Miestä mulla ei ole.
Kasviksista iso osa on kilohinnaltaan lihaa halvempaa, kaali aina melko edullista, juureksista porkkana ja sipuli aina. Syön paljon kasviksia, kauden mukaan. Salaattikasvikset on aika vesihöttöä, en lisäisi niitä nykyiseen enempää. Ymmärrän noilla paprikan, kurkun, erilaiset vihreät kuten jäävuorisalaatin, kaalin ja tomaatin. Niitä menee varmaan se 300 grammaa päivässä lounassalaatissa, lisäksi on jotain vahvempaa kasvista mukana. Sen lisäksi 1-2 hedelmää, juureksia, marjoja ja ruuan seassa tulevat kasvikset.
Kasvatan näitä salaattikasveja ja syön niitä aika lailla, mutta en osta kaupasta. Puoliso ei salaateista välitä. Nyt vesi kielellä odotan että saisi alkaa syömään. Kova vaiva on sitten niiden valmistaminen salaatiksi.
ap.
ps. Kiitos kantaa ottaneille:)
Jos valmisraasteet, miniporkkanat ja kukkakaali olisivat halvempia, niin söisin enemmän kasviksia.
Yli puolet mun ravinnostani on muutenkin kypsentämättömiä kasviksia ja syön erilaisia salaattejakin, joten ei, en söisi yhtään enempää, vaikka olisivat halvempiakin.
En osta kuin kurkkua, tomaattia säilykkeenä tai murskana ruoanlaittoon. Voisin ostaa jos olisivat halvempia. Kalliita kaloreita.
Meillä tykätään salaatista. Kesällä usein syödään 2-3 salaatti-ateriaa viikossa (salaatissa siis mukana myös siemeniä, papuja, munia, tonnikalaa, perunaa tms ruokaisampaa, ei pelkkiä kasviksia ja lisukkeena esim. halloumia tai joskus lihaa jos kevyempi salaatti), talvella ei edes viikottain. Syömme kasvispainotteisesti, lihaa/kalaa 2-3 kertaa kuussa joten kyllä talvellakin tulee se 5-6 kasvisannosta päivässä vaikkei salaattia silloin niin paljon syötäisikään.
En. Kasvikset eivät pidä nälkää, mutta niillä voi siirtää sitä. Syön salaattia. mutten korvaa sillä ateriaa.
Hah hah joku antanut alapeukunkin avaukseeni:)
Mietin vaan että mistä syystä? Ehkä oli päivän kohokohta.
ap.
En söis enempää. Ongelma yleensä salaattien teossa ei ole kasvisten hinta, vaan se että ei millään jaksa alkaa pesemään kaikkia ja pilkkomaan. Etenkin peseminen tuntuu rasittavalta. Jos kaupassa myytävät valmiit pakatut vihersalaatit ois halvempia, niin sitten söisin varmaan niitä.
Vierailija kirjoitti:
Kasviksista iso osa on kilohinnaltaan lihaa halvempaa, kaali aina melko edullista, juureksista porkkana ja sipuli aina. Syön paljon kasviksia, kauden mukaan. Salaattikasvikset on aika vesihöttöä, en lisäisi niitä nykyiseen enempää. Ymmärrän noilla paprikan, kurkun, erilaiset vihreät kuten jäävuorisalaatin, kaalin ja tomaatin. Niitä menee varmaan se 300 grammaa päivässä lounassalaatissa, lisäksi on jotain vahvempaa kasvista mukana. Sen lisäksi 1-2 hedelmää, juureksia, marjoja ja ruuan seassa tulevat kasvikset.
100 grammalla paljasta lihaa lähtee nälkä, mutta 100 grammalla kasviksia ei. Lisäksi ne hyvät kasvikset ovat kalliimpia kuin liha.
Suomessa ei näitä "salaattikasviksia" saada kuin kesällä.
(tai tietty kasvihuoneista)
Talvisin ulkoa tuodut ei ole ravinnoltaan tarpeellisia, mutta jotkut haluaa syödä tyhjää ravintoa vatsan täytteeksi. Luulevat huiputtavansa kehoa :D:D:D
Vierailija kirjoitti:
Hah hah joku antanut alapeukunkin avaukseeni:)
Mietin vaan että mistä syystä? Ehkä oli päivän kohokohta.
ap.
Se voi olla vahinkolaukauskin. Itsekin olen joskus painanut väärää nuolta.
Vierailija kirjoitti:
En söis enempää. Ongelma yleensä salaattien teossa ei ole kasvisten hinta, vaan se että ei millään jaksa alkaa pesemään kaikkia ja pilkkomaan. Etenkin peseminen tuntuu rasittavalta. Jos kaupassa myytävät valmiit pakatut vihersalaatit ois halvempia, niin sitten söisin varmaan niitä.
Mulla taas päinvastoin, salaatti tuntuu vaivattomalta koska joka tapauksessa ruokaa varten pitää pestä ja pilkkoa kasviksia, salaatin kanssa vaan se kypsennysvaihe jää pois :)
Vierailija kirjoitti:
Jäävuorisalaatti maksaa talvellakin noin 3€/kg. Espanjalaiset tomaatit 2€/kg. Oliivit ja fetajuusto noin 5€/kg. Miten ihmeessä kukaan voi väittää salaattia kalliiksi?
Mistä lähtien fetajuusto on ollut salaattikasvis?
On olemassa edullisia salaattikasviksia.
Itselleni suurin ongelma ei ole hinta vaan säilytys ja helppous, pitää olla aikaa pilkkoa niitä (siis vaikka mukaan töihin), pitäisi pilkkoa vain sen verran, että säilyvät.