Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Olisiko jollain sunnuntai-vehnäjauhoja ja sieltä sitä pullaohjetta?
22.07.2008 |
Meillä oli tällä kertaa jotain muita jauhoja ja pullaa piti alkaa leipoa. Ostin ekaa kertaa tuollaista juoksevaa margariinia enkä tiedä kuinka paljon sitä pitäisi puolen litran taikinaan laittaa.
Kommentit (2)
Kävin joka sunnuntain-sivuilla, mutta enpä tuota bongannut. Sokeus ilmeisesti iskenyt.
Kiitoksia!
ap
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
(18 pikkupullaa)
2 1/2 dl maitoa
1 dl sokeria
1 muna
1 - 2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 ps Sunnuntai-kuivahiivaa
7 - 8 dl Sunnuntai-vehnäjauhoja
1 dl Sunnuntai Juokseva -rypsiöljyvalmistetta tai
100 g Sunnuntai-margariinia
Voiteluun: munaa
Pinnalle: raesokeria, mantelirouhetta tai mantelilastuja
Kasvisruoka
Ohje:
1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä tangot. Jaa kumpikin tanko 9 palaan. Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
6. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
7. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.