Myyjä onnistui fileoimaan 1,25 kg kalasta pois yli 400 grammaa...
Mittasin kotona paljonko kalasta oli jäljellä. Olipa ensimmäinen ja viimeinen kerta kun annoin fileoida.
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
Kai otit roippeet mukaan, jotta voit keittää liemen niistä?
Jos olisin ottanut niin en valittaisi. Ajattelin, että siinä poistetaan pää, pyrstö ja ruoto, mutta näköjään poistettiin reunukset joka puolelta.
Ammattitaito puuttuu usein. Tapaan kysyä ennen fileoimista, että osaatko. Jos vähänkin epäröi, niin ostan kokonaisen. Moni saattaa suuttua kysymyksestä, mutta ei se mitään.
Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.
En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa.
Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.
Sinccis
Kannattaa ottaa ne roippeet seuraavalla kertaa mukaan ja punnita paljonko painoa pelkästä päästä, ruodoista ja pyrstöstä tulee. Yllättävän paljon. Seuraavalla kerralla osaat pyytää vain karkean filoinnin.
Meinaatko että perkeet ei paina mitään? Jos kyseessä on lohi, on tuo n. 30% hävikki hyvä ja normaali suoritus.. Voi myös fileoida itse ja katsoa minkälaisella prosentilla onnistuu.
Vierailija kirjoitti:
Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.
En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa.
Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.
Sinccis
Onko olemassa aihetta, johon pätevyytesi ei riitä?
Minusta tuo kuulostaa ihan normaalilta hävikiltä. Mutta kokeile fileoida seuraavalla kerralla itse, ja punnitse, mihin pääset.
Osta kokonainen, jos luulet ettei osaa hommaansa. Sä varmaan kans fileoit kymmenittäin kaloja päivässä. Toi vaatii nimittäin ammattitaitoa ja harjoittelua. Minusta hyvä tulos, tosin et kertonut kalalajia, ruotopaino vaihtelee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.
En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa.
Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.
Sinccis
Onko olemassa aihetta, johon pätevyytesi ei riitä?
Oikeinkirjoitus on ainoa asia joka Sincciksellä tökkii. Muissa asioissa hän on vähintäänkin seitsemän danin sensei.
Typerähän ap on, jos ei ole ottanut roippeita mukaan, vaikka niistä maksoi. Ihan turha vinkua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.
En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa.
Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.
Sinccis
Onko olemassa aihetta, johon pätevyytesi ei riitä?
Siis mähän olen sanonut, että mä olen harrastanut kalastusta koko ikäni.
Toisia ihmisiä vain kiinnostaa monet asiat ja ottavat niistä selvää.
Mutta esim. lääketieteestä en tiedä rahtustakaan ja olenkin aina ollut hiljaa, kun siitä keskustellaan. Ymmärrätkö, että ne aiheet mihin minulla ei ole annettavaa, niin en vain osallistu.
Ystävällisesti,
Sinccis
Vierailija kirjoitti:
Osta kokonainen, jos luulet ettei osaa hommaansa. Sä varmaan kans fileoit kymmenittäin kaloja päivässä. Toi vaatii nimittäin ammattitaitoa ja harjoittelua. Minusta hyvä tulos, tosin et kertonut kalalajia, ruotopaino vaihtelee.
Olen aina ennen ottanut kokonaisen. Nyt myyjä sattui kysymään fileoidaanko ja sanoin juu. Opin kyllä tästä yhdestä kerrasta, että se ei kannata. En varsinaisesti tarvitse fileoida kalaa ennen sen valmistamista, eikä hävikkikään siten ole noin suuri. Päinvastoin kaivelen kaikki lihat ruodoista jne.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.
En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa.
Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.
Sinccis
Onko olemassa aihetta, johon pätevyytesi ei riitä?
Siis mähän olen sanonut, että mä olen harrastanut kalastusta koko ikäni.
Toisia ihmisiä vain kiinnostaa monet asiat ja ottavat niistä selvää.
Mutta esim. lääketieteestä en tiedä rahtustakaan ja olenkin aina ollut hiljaa, kun siitä keskustellaan. Ymmärrätkö, että ne aiheet mihin minulla ei ole annettavaa, niin en vain osallistu.
Ystävällisesti,
Sinccis
Mikä on paras kalareseptisi?
Olen fileoinut paljon, mutta tuo vaikuttaa ihan normisuoritukselta, jos fileointi on ns E-fileointi. E on kuten D, mutta E:ssähän nahkakin poistetaan.
Jos fileointi on ilmaista, se kannattaa ottaa, mutta tietysti romppeet mukaan. Siitä saa hyvän kalaliemen ja siitä kyllä irtoaa paljon kalan lihaakin, kun se on keitetty pehmeäksi ja kaapii pikkulusikalla. Ja vatsarasvan voi laittaa kalakeittoon sellaisenaan, jos se ei ole sulanut siihen liemeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.
En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa.
Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.
Sinccis
Onko olemassa aihetta, johon pätevyytesi ei riitä?
Siis mähän olen sanonut, että mä olen harrastanut kalastusta koko ikäni.
Toisia ihmisiä vain kiinnostaa monet asiat ja ottavat niistä selvää.
Mutta esim. lääketieteestä en tiedä rahtustakaan ja olenkin aina ollut hiljaa, kun siitä keskustellaan. Ymmärrätkö, että ne aiheet mihin minulla ei ole annettavaa, niin en vain osallistu.
Ystävällisesti,
Sinccis
Mikä on paras kalareseptisi?
Mun oma ohjenuorani on pitää kala yksinkertaisena. Se on niin loistava raaka-aine, että se ei vaadi ihmeellisiä kikkailuja. Tietenkin voi savustaa tai valmistaa eri tavoilla, mutta itse _kala_, niin mielestäni sen kalan maun pitää antaa tulla esille.
Ohje on siis, että älä sotke liiallisuuksilla itse kalan makua, vaan tuo eri ainesosia tukemaan kalan makua.
Esim. kanttarellikastikehan on yksi parhaista kalalle. (toki muutkin sienikastikkeet käy)
Sinccis
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.
En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa.
Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.
Sinccis
Onko olemassa aihetta, johon pätevyytesi ei riitä?
Siis mähän olen sanonut, että mä olen harrastanut kalastusta koko ikäni.
Toisia ihmisiä vain kiinnostaa monet asiat ja ottavat niistä selvää.
Mutta esim. lääketieteestä en tiedä rahtustakaan ja olenkin aina ollut hiljaa, kun siitä keskustellaan. Ymmärrätkö, että ne aiheet mihin minulla ei ole annettavaa, niin en vain osallistu.
Ystävällisesti,
Sinccis
Mikä on paras kalareseptisi?
Mun oma ohjenuorani on pitää kala yksinkertaisena. Se on niin loistava raaka-aine, että se ei vaadi ihmeellisiä kikkailuja. Tietenkin voi savustaa tai valmistaa eri tavoilla, mutta itse _kala_, niin mielestäni sen kalan maun pitää antaa tulla esille.
Ohje on siis, että älä sotke liiallisuuksilla itse kalan makua, vaan tuo eri ainesosia tukemaan kalan makua.
Esim. kanttarellikastikehan on yksi parhaista kalalle. (toki muutkin sienikastikkeet käy)
Sinccis
Sama, tykkään kalasta kalana. Sienikastiketta en ole kokeillut, sienet ovat aika voimakkaita maultaan.
Kai otit roippeet mukaan, jotta voit keittää liemen niistä?