Selittäisikö joku mulle, että miksi hedelmien oma sokeri on ok
... mutta lisätty sokeri (myös lisätty hedelmäsokeri) on todella pahasta, rasvamaksaa pukkaa ja iho vanhenee silmissä. Mutta siis hedelmät silti oikein terveellisiä ja kannattaa syyä ja ei tule niistä sitä rasvamaksaa.
Kommentit (11)
Hedelmissä on vitamiineja, siksi niitä syödään - ei hedelmäsokerin takia. Hyödyt voittaa haitat. Jossain sokerileivonnaisessa ei ole mitään ravintoarvoa eikä siis mitään terveydellistä syytä syödä sitä.
Hedelmien sokeri ei sekään ole liikaa saatuna hyväksi, mutta hedelmissä on muita terveellisiä ainesosia. Sillä tuskin on suurta merkitystä onko jokin sokeri lisättyä vai onko hedelmä vain jalostettu runsassokeriseksi, vaikka hedelmän oma sokeri ei imeydykään niin nopeasti kuin esim. limun sokeri.
Nykyhedelmissä ei paljonkaan vitamiineja ole, ne on jalostettu niin makeiksi. Hedelmäsokeri aiheuttaa rasvamaksaa.
Ei hedelmien sokeri ole ok.
Samoin kuin ei pähkinöiden rasva tms.
Jos vain korvaa teollisen version samalla määrällä toista niin lopputulos on +/- nolla.
Eihän se hedelmien sokerikaan ole terveellistä. Harva syö ylenmääräin hedelmiä. Ja siinä tulee muitakin aineita mukana. Rasvamaksa voi hedelmistäkin tulla.
Hedelmissä on myös kuituja. En usko, että kannattaa hirveän monta päivässä syödä, pari riittää.
Hedelmissä on sokeria ja vitamiineja. Limsassa ja karkissa on sokeria ei vitamiineja. Kyllähän hedelmät siinä mielessä on parempi vaihtoehto. Itse en syö mitään noista, muustakin saa vitamiineja kuin hedelmistä.
No ainakin raskausdiabeteksessä myös hedelmien syönti on rajoitettua, näin olen ymmärtänyt.
Koska kun syöt hedelmiä, siinä tulee paljon vettä ja kuitua, joka ensinnäkin täyttää vatsan joten aivan järjettömiä määriä ei tule syötyä, ja toisekseen vesi ja kuitu ovat hyväksi ruoansulatukselle. Ja tietenkin mukana tulee vitamiineja, antioksidantteja, jne.
Kun taas jos syöt puhdasta sokeria, et saa mitään muuta kuin ns. 'tyhjiä kaloreita'.
Hedelmien sokeri on sidottuna siihen itse hedelmään ja jotta sen saisi käyttöönsä on hajotettava sitä hedelmälihaa ja muuta hedelmän rakennetta. Se sokeri siis vapautuu hitaammin ja sen kanssa tulee syödyksi kuituja. Jos vertaa hedelmämehuun se sokeri on pelkästään siinä litkussa eli kuituja ei tule syödyksi. On hyvin lajikohtaista kuinka paljon sokeria tulee per hedelmä. Esim ananaksessa on viisinkertainen määrä sokeria kuin mitä melonissa on. Meloneissa on myös paljon vitamiineja ja vaikka niissä ei sokeria paljoa olekaan ne on hyvinkin makeita.
Melkein hysteeriseksi menee jos välttelee hedelmiä sen sokerin vuoksi. Harva syö muutenkaan hedelmiä joka päivä saati, että söisi liikaa. Jos vertaa hedelmästä saatuun sokeriin lisättyä sokeria niin pitää muistaa, että lisätty sokeri on täysin turhaa mutta hedelmiä syömällä saa niitä hyötyjä eli vitamiinit ja kuidut.
Se ei ole raffinoitua. Suolakin on hyväksi tai haitallista siitä riippuen, mistä suolasta puhutaan.