Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko nyhtökaura, härkis yms. terveellisiä?

Vierailija
19.03.2019 |

Olen ymmälläni. Punaisen lihan sanotaan olevan epäterveellistä ja suositellaan siirtymään korvikkeisiin. Toisaalta todetaan, että prosessoitu ruoka on epäterveellistä. Nuo nyhtökaurat, härkikset ja muut ne vasta prosessoituja onkin. Onko siis terveellisintä syödä kaura puurona ja härkäpavut papuina? Eli kasvikunnan tuotteita ilman mitään tehdasmuokkausta? Mitä etua on syödä noita prosessoituja lihankorvikkeita? Toivon asiallista keskustelua!

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suutuntuma, ja joissain tapauksissa se maku kai tuossa on lähinnä syy siihen miksei puuroa syödä puurona. Jos sulla tekee mieli jauhelihapizzaa tms. liharuokaa, siihen hinkuun ei auta papumuhennos.

Vierailija
2/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pavut papuina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suutuntuma, ja joissain tapauksissa se maku kai tuossa on lähinnä syy siihen miksei puuroa syödä puurona. Jos sulla tekee mieli jauhelihapizzaa tms. liharuokaa, siihen hinkuun ei auta papumuhennos.

Jauhelihapizzassa on jauhelihaa.

Pizzaan voi laittaa myös isoja  pehmeiksi liotettuja papuja. Esim. härkäpapuja tai ruusupapuja. On oikein maistuvia sattumia.

Vierailija
4/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noiden tavoitteena on nimenomaan vähentää lihan kulutusta eli ne, jotka ovat tottuneet syömään lihaa saavat saman makukokemuksen, mutta terveellisempänä vaihtoehtona. Vannoutunut kasvissyöjä ei syö mitään soijanakkeja saadakseen lihan makua suuhunsa.

Vierailija
5/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pavut papuina.

Ja jyvät jyvinä, leipä on liian prosessoitua? 

Vierailija
6/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyhtökaura ei nyt ole mitenkään erityisen prosessoitua. Hernettä, härkäpapua ja kauraa jauhettu sekaisin ja kuumennettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nyhtökaura ei nyt ole mitenkään erityisen prosessoitua. Hernettä, härkäpapua ja kauraa jauhettu sekaisin ja kuumennettu.

Härkis ainesosat: ​härkäpapu (52%), vesi, rypsiöljy, herneproteiini, muunnettu maissitärkkelys, jodioitu suola (0,65 %), melassi, kasviuute (sipuli), sokerikulööri, stabilointiaineet (E460, E461), kasvikuitu, mustapippuri.

Vierailija
8/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä se terveellisyysjärjestys menee: 1. kotona kasviksista tehty ruoka 2. Härkis ja muut 3. Liharuuat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nyhtökaura ei nyt ole mitenkään erityisen prosessoitua. Hernettä, härkäpapua ja kauraa jauhettu sekaisin ja kuumennettu.

Se on ihan yhtä prosessoitua kuin pekoni, jonka prosessoinnissa sianlihaan lisätään suolaa. Eli joko molempia näitä sanotaan prosessoiduiksi tai sitten ei kumpaakaan.

Vierailija
10/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Nyhtökaura ei nyt ole mitenkään erityisen prosessoitua. Hernettä, härkäpapua ja kauraa jauhettu sekaisin ja kuumennettu.

Härkis ainesosat: ​härkäpapu (52%), vesi, rypsiöljy, herneproteiini, muunnettu maissitärkkelys, jodioitu suola (0,65 %), melassi, kasviuute (sipuli), sokerikulööri, stabilointiaineet (E460, E461), kasvikuitu, mustapippuri.

https://fi.goldandgreenfoods.com/fi/nyhtokaura-nude/

Ainesosat:

Vesi, kaura 21 % (kauralese, täysjyväkaurajauho, kauraproteiini), herneproteiini 21 %, härkäpapuproteiini 11 %, rypsiöljy, jodioitu suola (0,5%).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Noiden tavoitteena on nimenomaan vähentää lihan kulutusta eli ne, jotka ovat tottuneet syömään lihaa saavat saman makukokemuksen, mutta terveellisempänä vaihtoehtona. Vannoutunut kasvissyöjä ei syö mitään soijanakkeja saadakseen lihan makua suuhunsa.

Voihan se näin ollakin sellaiselle, joka ei erota kauran ja sian makua keskenään :D:D

Vierailija
12/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suutuntuma, ja joissain tapauksissa se maku kai tuossa on lähinnä syy siihen miksei puuroa syödä puurona. Jos sulla tekee mieli jauhelihapizzaa tms. liharuokaa, siihen hinkuun ei auta papumuhennos.

Jauhelihapizzassa on jauhelihaa.

Pizzaan voi laittaa myös isoja  pehmeiksi liotettuja papuja. Esim. härkäpapuja tai ruusupapuja. On oikein maistuvia sattumia.

Ja kun kaikki pitää täällä vääntää rautalangasta...

Siis syy siihen miksi lihankorvikkeet ovat suositumpia kuin vain niiden korvikkeiden raaka-aineet, on todennäköisesti niiden maku ja suutuntuma. Jos olet vege tai kasvissyöjä, mutta yllättäen tekeekin mieli jauhelihapizzaa tms ei siihen auta purkillinen höyrytettyjä papuja. Härkis todennäköisesti auttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö jo mene perille, ettei mikään yksittäinen ruoka, liikunta, elämäntapa tai hemmetin jumppa ole terveellistä, vaan kokonaisuus ratkaisee.

Ihminen voi tappaa itsensä pelkästään juomalla liikaa vettä, vaikka vesi on elinehto.

Vierailija
14/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisiko joku selittää miten esim. herneproteiini eroaa herneestä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei lihansyöjät, miksi prosessoitte sitä lihaa, miksette syö raakana niinkuin eläimetkin? 

Vierailija
16/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysely: Yli 40 prosenttia suomalaisista kertoo vähentäneensä punaisen lihan syöntiä – mutta näkyykö se lihatiskillä? https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006040169.html

Vierailija
17/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suutuntuma, ja joissain tapauksissa se maku kai tuossa on lähinnä syy siihen miksei puuroa syödä puurona. Jos sulla tekee mieli jauhelihapizzaa tms. liharuokaa, siihen hinkuun ei auta papumuhennos.

Minä tykkään puurosta puurona. Perinteisellä kaurapuurolla lähti tämäkin päivä käyntiin.

Vierailija
18/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hei lihansyöjät, miksi prosessoitte sitä lihaa, miksette syö raakana niinkuin eläimetkin? 

Syönhän

Vierailija
19/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suutuntuma, ja joissain tapauksissa se maku kai tuossa on lähinnä syy siihen miksei puuroa syödä puurona. Jos sulla tekee mieli jauhelihapizzaa tms. liharuokaa, siihen hinkuun ei auta papumuhennos.

Minä tykkään puurosta puurona. Perinteisellä kaurapuurolla lähti tämäkin päivä käyntiin.

Se puurokin on prosessoitua. Jyvät kuorittu ja jauhettu, sen lisäksi kuumennat ja keität sen puuron ellet sitten tee tuorepuuroa. 

Vierailija
20/26 |
19.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ovat epäterveellisiä, koska niitä on prosessoitu todella hurjasti tavoilla, joista ette halua edes tietää. Nyhtökaura on hirveää mössöä, härkis jotenkuten syötävää. Söisin pavut papuina.