Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Nopeasti pilalle menevät paistinpannut ja teflonin vaarallisuus

Vierailija
09.03.2019 |

Minne viette huonoksi menneet (ei mahdu metallinkeräyslaatikon aukosta)? Uskallatteko käyttää vielä kun pinnoite alkaa irtoilla? Mikä merkki kestäisi parhaiten (kaikki alkaa olla kokeiltu)? Välttelettekö teflon-pinnoitetta? Jossain maissa varoitetaan sen syöpäriskistä ja yhteydestä ylipainoon. Ei pestä pannuja tiskikoneessa ja pyritään välttämään ylikuumentamista.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
09.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytämme vain valurautaisia ja teräspannuja.

Näistä tosin saa sitten rautaa, nikkeliä ja kromia. Varsinkin nikkelin turvallisuus on vähän kysymysmerkki.

Joka tapauksessa mielummin syön metalleja kuin muoviyhdisteitä.

Jos teflonpannu ei mahdu kierrätykseen niin vaihda kierrätyslootaa tai taita se ensin kaksinkerroin.

Vierailija
2/16 |
09.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

N42 kirjoitti:

Jos teflonpannu ei mahdu kierrätykseen niin vaihda kierrätyslootaa tai taita se ensin kaksinkerroin.

Käsittääkseni niihin metallinkeräyslootiin saa laittaa vain säilykepurkkeja yms., ja sen takia se aukko on sen kokoinen kuin on, ei sinne mitään henkilöautoakaan saa laittaa vaikka sen saisi puristeltua aukosta menevän kokoiseksi mytyksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
09.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä ainakin taloyhtiössä on metallinkeräysastia, jossa lukee säilykepurkit, paistinpannut yms. tavara.

Kahvassa on toki muovia, mutta niin on säilykepurkeissakin sitä bisfenolia tms. Joutuu ne kuitenkin erottelemaan muovin.

Vierailija
4/16 |
09.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se paistinpannu kuuluu metallinkeräykseen, sitä en tiedä,  miksi suuaukkoa ei tehdä suuremmaksi. Täällä asukkaat näyttävät jättävän pannunsa metallinkeräysastian ulkopuolelle maahan, jos eivät aukosta mahdu. 

Itse olen huolestunut niistä  kemikaaleista ja hankinkin tilalle hiiliteräspannun. Vielä kun onnistuisin rasvapolttamaan sen kunnolla. Naarmuuntunutta teflonpannua en todellakaan käyttäisi.

Vierailija
5/16 |
09.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millä ihmiset saa ne pannunsa hajalle kun ihan normikäytössä ja käsin pestynä meillä nuo halpispannutkin kestää vuosikaudet?

Ei sillä, eroon ollaan mekin niistä hankkiutumassa, otetaan ikeasta pinnoittamaton tilalle jahka teflon menee siihen kuntoon että on aika vaihtaa. Yksi matala pinnoittamaton teräspannu on jo, kaveriksi sille otetaan korkeammilla reunoilla saman sarjan isompi paistokasari.

Vierailija
6/16 |
09.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monissa taloustavaroita myyvissä liikkeissä on johonkin aikaan vuodesta kampanja, jolloin vanhan pannun tai kattilan saa tuode sinne keräyslaatikkoon. Ajatus kai on, että tilalle ostetaan sitten uusi. Näin muuten joku aika sitten vastaavanlaisen kampanjan, jossa kerättiin loppuun käytettyjä vuodevaatteita (tyynyjä ja täkkejä).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
09.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko keskustelun aloittajalla millainen liesi?

Vierailija
8/16 |
09.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taottu hiiliteräspannu. Itse hankin tällaiset ja olen enemmän kuin tyytyväinen valintaani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
09.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No Teflonhan on polymeeriä missä on fluoria, että tuskin mitään hyvää saa elimistössä aikaan. 

Vierailija
10/16 |
09.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän vain valurautapannua. Teflonisen saa ainakin täällä laittaa metallinkeräykseen, päämateriaalihan on alumiini. Naarmuuntunutta pannua ei saa käyttää. En kyllä käyttäisi enää ehjääkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
09.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keraaminen liesi. Voi olla, että joskus kiireessä tulee pidettyä liian kuumalla liian kauan. Yksi valurautapannu hiljattain hankittu, mutta jotenkin jäänyt vähälle käytölle. Puhdistaminen ei niin helppoa.

Ap

Vierailija
12/16 |
10.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isomummon 1800-luvulla tehty valurautapannu käytössä ja puhdistamiseen menee aikaa keskimäärin minuutti muiden hommien ohessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
10.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Keraaminen liesi. Voi olla, että joskus kiireessä tulee pidettyä liian kuumalla liian kauan. Yksi valurautapannu hiljattain hankittu, mutta jotenkin jäänyt vähälle käytölle. Puhdistaminen ei niin helppoa.

Ap

Valurautahan puhdistuu käytännössä itsekseen, samalla tapaa kuin tuo teräs mikä meiltä löytyy. Paistamisen jälkeen loraus vettä pannulle ja lieden jälkilämpö kiehuttaa sen pannun puhtaaksi. Monesti tulee kastike kiehautettua niistä rämmäleistä mitä siihen pannulle on jäänyt. Tuon jälkeen riittää huuhtaisu hanan alla ja kuivaus.

Vierailija
14/16 |
10.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on halpispannut kestäneet kauimmin, esim. Ikean. Yhden Tupperwaren pannun olen myös saanut lahjaksi, se on useamman vuoden kestänyt nyt. Kovanaaman erehdyin kerran ostamaan ja meni alle vuodessa pilalle. Me tehdään kyllä todella paljon tomaattisia ruokia, niiden happamuus kuulemma kuluttaa teflonpintaa. Pyrin heittämään heti pois, kun pinnoite alkaa haljeta. Omistan myös pinnoittamattoman ja valurautapannun, mutta en vain ole oppinut niitä käyttämään joten teflonilla mennään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
10.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Millä ihmiset saa ne pannunsa hajalle kun ihan normikäytössä ja käsin pestynä meillä nuo halpispannutkin kestää vuosikaudet?

Ei sillä, eroon ollaan mekin niistä hankkiutumassa, otetaan ikeasta pinnoittamaton tilalle jahka teflon menee siihen kuntoon että on aika vaihtaa. Yksi matala pinnoittamaton teräspannu on jo, kaveriksi sille otetaan korkeammilla reunoilla saman sarjan isompi paistokasari.

Samaa ihmettelen. Heikommatkin pannut kestävät helposti minimissään 5 vuotta naarmuuntumattomana. Pinnoitettua käytämme siksi, koska kastike, risotto, pata tms. on helpointa tehdä samaan teflon kasariin, missä on paistettu lihakin. Sama ei yksinkertaisesti onnistu valuraudalla ilman pohjaanpalamista. On meillä pihvin paistoa varten parempikin pannu, mutta ei sitä arjessa juurikaan käytetä.

Vierailija
16/16 |
10.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflonpannun jos kuumentaa liikaa, niin se pinnoite korkkaa irti, ja silloin se on susi. Ja kovin kauaa ne ei kestä muutenkaan, vaikka miten pitäisit hyvää huolta. Alle 50e:n pannuja ei juurikaan kannata edes ostaa, hyvät pannut ovat vähintään 100e ja enemmänkin. Hyvä pannu kestää pidempään, muttei sekään ikuisesti.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme neljä