Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi joistakin BLINEISTÄ vouhotetaan? Ovatko edes hyviä?

Vierailija
07.03.2013 |

ev

Kommentit (34)

Vierailija
1/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ovat hyviä, minusta ainakin. En tiedä, vouhotetaanko niistä nyt niin kauheasti, mutta sesonkiherkkuhan blinit on.

Vierailija
2/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ne nyt mitään ihmeellistä supergourmetherkkua ole, mutta ihan kivaa sesonkiruokaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko etanat hyviä tai makaronilaatikko?? Makuasioita.

 

Me rakastamme blinejä ja jokavuotiset blinijuhlat onkin meillä vastaava happening kuin rapujuhlat loppukesällä:) Pääsiäisen aikaan aina pidetään ja isolla porukalla. Nyt meitä on paikalla "vain" 14.... paistan ainakin 100 pikkubliniä, mätiä kuluu kilo ja kaikki muut härpäkkeet lisäksi.

 

Tätä odotetaan koko vuosi!

Vierailija
4/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ekaa kertaa kuulin, että blinit ovat sesonkiruokaa. Miksi niitä syödään sitten tiettyyn aikaan?

Vierailija
5/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lettukestit on lettukestit. Blinit ovat enemmän kuin syömistä. Ne ovat lisukkeineen ruokakulttuuria, joka virkistää arkisen mättämisen lomassa. Omat blini-lisukkeeni ovat smetana, rouskusalaatti, shalottisilppu, suolakurkut ja raikas pehmeä vodka.

Vierailija
6/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syödään jo helmikuussa, paistelen niitä ja porukka odottaa lautaset ojossa, aivan ihania kaikkine lisukkeineen. Joskus ostankin kasan yhdestä paikasta mistä saa maukkaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Blinit on taivaallista ruokaa, ja varmaan talviruokaa sen vuoksi, että ovat aika raskasta syötävää.

Tää ev eli ei viestiä kannattaa laittaa otsikkokenttään..

 

Vierailija
8/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tattari blinit aivan älyttömän hyviä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka vouhottaa? 

Kai sä osaat kuvitella miltä maistuu lätyt ja mäti ja kala ja smetana ja sipuli ja voi? Jos tykkäät niistä niin ne maistuu hyviltä. Ei kai blinit nyt niin eksoottisia ole ettei voi kuvitella miltä ne maistuu? Mikset kokeile jos kiinnostaa?

Vierailija
10/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinulle nr. 10. Jos ei satu tietämään, että blinit on tehty lettutaikinaan, niin miten voisi kuvitella niiden maun? Voisihan vaikka olla, että taikinaan on lorautettu rommia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Blinit on perinteisesti lopputalven ruokaa. Ja ovat hyviä!

Vierailija
12/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 13:52"]

Sinulle nr. 10. Jos ei satu tietämään, että blinit on tehty lettutaikinaan, niin miten voisi kuvitella niiden maun? Voisihan vaikka olla, että taikinaan on lorautettu rommia.

[/quote]

Luulisi ottavan selvää jos kerran kiinnostaa miltä ne maistuu. Kyllä mä ainakin googletan heti jos tulee joku juttu mitä en tiedä ja mikä kiinnostaa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 13:31"]

Ekaa kertaa kuulin, että blinit ovat sesonkiruokaa. Miksi niitä syödään sitten tiettyyn aikaan?

[/quote]

 

Blinit on sesonkiruokaa siksi, että niitä on perinteisesti Venäjällä tarjottu kaviaarin kanssa, ja kaviaarin sesonki (mateen kutuaika) on alkutalvella. Nykyäänhän tuo 'sesonki' on aika väkinäinen ravintoloiden markkinointikikka, ja aika harva kait syö kaviaaria blininsä päällä   : )

Vierailija
14/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 13:31"]

Ekaa kertaa kuulin, että blinit ovat sesonkiruokaa. Miksi niitä syödään sitten tiettyyn aikaan?

[/quote]

Enpä tiedä, mutta ehdottomasti kevättalven ruokaahan ne on. Kesällä niitä ei syö varmaan juuri kukaan ja alkutalvestakin harvinaisempaa. Itsellänikin niitä tekee mieli vain lopputalvesta , niitä tulee syötyä muutaman kerran ja sitten taas riittää vuodeksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä, mitä ap tarkoittaa tuolla negatiivisväritteisellä vouhottaa-verbillä. Itse en ole koskaan minkäänlaiseen "blinivouhottamiseen" missään törmännyt.

 

Blinit sinänsä kuuluvat suuriin herkkuihini. Teen ne vanhan perinteisen tsaarinaikaisen venäläisen reseptin mukaan, tattarijauhotaikinan nostatan useampaan kertaan ja taikina lepää yön yli.

 

Meillä on kerran vuodessa suuret blinijuhlat (joita lähipiiri kuulemma odottaa vesi kielellä) ja silloin uhraan myös oikeaan mustaan kaviaariin. Opin sitä aikoinaan Neuvostoliitossa asuessani syömään, ja se oli silloin kohtuullisen edullista. Nykyäänhän se on aivan sikakallista, mutta pakko kestää se kirpaisu... kihisevän kuuma blini ja aito musta kaviaari on TAIVAALLINEN yhdistelmä.

 

Muina lisäkkeinä meillä on "tavallisia" suomalaisia mätejä, smetanaa, voisulaa (:D), sipulisilppua, suolasieniä, suolakurkkusilppua ja muuta sen tapaista. Vieraat syövät joka kerran itsensä ähkyyn, kunnes vannovat, ettei koskaan enää.... paitsi sitten taas seuraavana vuonna uudestaan :D.

 

Vierailija
16/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sesonkiruoka myös sen takia, että ovat paaston ajan ruoka. Raskasta, tuhtia syötävää, mutta eivät sisällä lihaa, yleensä edes lisukkeet, niinpä sopivat hyvin tuomaan energiaa paaston aikaan!

 

Ja vouhotetaanhan jouluruoistakin, miksei sitten blineistä?

En kyllä ihan vertaisi lättyihin, kuten joku teki, koska blinissä kuitenkin selkeästi maistuu hapattaminen ja tattari.

Vierailija
17/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Blinit ovat lettuja, joiden päälle laitetaan suolaista. Crepit ovat lettuja, joiden päälle laitetaan makeaa. Letut ovat lettuja mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Kauhea vouhotus letuista.

Vierailija
18/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

4:sen  blinimenuun sisältyy siian ja muikunmädin lisäksi tietty sipuli ja smetana sekä

 

 - lohihässäkkä (graavi/kylmäsavulohi-smetana-tilli-ruohosipuli)

- sienisalaatti

- suolakurkut ja hunaja

 

Tietty tuo mäti on pääasia.... myös savusilakkatahna maistuu ihanalta blinien kanssa mutta silakoita saa niin harvoin.

 

Kasvissyöjälle tai kala-allergikolle teen jonkin munakoisotahnan tms tuon sienisalaatin lisäksi.

 

Juomaksi tsekkiläistä olutta, Alcasen alueen valkoviiniä tai samppanjaa sekä tietty snapsia.

Vierailija
19/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 13:55"]

[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 13:31"]

Ekaa kertaa kuulin, että blinit ovat sesonkiruokaa. Miksi niitä syödään sitten tiettyyn aikaan?

[/quote]

 

Blinit on sesonkiruokaa siksi, että niitä on perinteisesti Venäjällä tarjottu kaviaarin kanssa, ja kaviaarin sesonki (mateen kutuaika) on alkutalvella. Nykyäänhän tuo 'sesonki' on aika väkinäinen ravintoloiden markkinointikikka, ja aika harva kait syö kaviaaria blininsä päällä   : )

[/quote]

Muuten varmaan totta, mutta kaviaari ei kyllä ole mateen mätiä, vaan sammen.

 

Joskus voisakin olla ihan kiva kehittää vegaaniset blinikutsut. Sitä cavi-arttia ja joku soijajogurtista väsätty "smetana".

 

Niin ja blinithän poikkeaa vähän perusletuista kuitenkin, kun ne tehdään tattarista ja taikinassa on hiivaa.

 

Vierailija
20/34 |
07.03.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.03.2013 klo 14:09"]

 

 

Teen ne vanhan perinteisen tsaarinaikaisen venäläisen reseptin mukaan, tattarijauhotaikinan nostatan useampaan kertaan ja taikina lepää yön yli.

 

quote]

Voitko antaa reseptin? Ja mitä tarkoittaa useampaan kertaan nostattaminen?