Miten tulla suosituksi kaveriporukassa?

Vierailija

14-vuotias poikamme käy 7. luokkaa ja häntä kiusataan koulussa. Hän ei ymmärrä miksi emmekä mekään. Hän on kyllä erittäin hyvä oppiaineissa, lähes kympin poika, mutta muuten ihan tavallinen ja komea, hoikka ja pitkä poika.

 

Hän ei tuo mitenkään esiin sitä, että on hyvä, ei siis leveile osaamisellaan. Miten siis saisi kiusaamisen loppumaan ja miten hänestä saisi suositun?

 

Kertokaa te, joiden pojat ovat suosittuja, miten pitäisi menetellä.

Kiusaamisesta on oltu yhteydessä kouluun, ja opettaja seuraa tilannetta.

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Kiusaaminen pitää saada loppumaan tottakai, mutta pitääkö olla suosittu? Eikö riitä että olisi tavallinen? Ja olisi muutama hyvä ystävä?

Yrittääkö poika liikaa päästä suosituksi? Jotkut voi kokea sen ärsyttäväksi. Kuinka helposti poika kokee tulleensa kiusatuksi? Toinen ei välttämättä ole tarkoittanut kiusaavansa.

Oma poika on 6. luokalla, en sanoisi että hän on luokan suosituin mutta ei ole ainakaan tullut kiusatuksi. Itse ei koe tulleen kiusatuksi. Sanoisin, että hän on vahva oma persoona hyvällä itsetunnolla. Hänellä on paljon tuttuja, tuntuu että kaikki haluaa olla "kavereita" hänen kanssa ja muutamia läheisiä ns. parhaita ystäviä. Pojan ystäväpiiri on muodostunut koulusta sekä muutaman urheiluharrastuksen ympärille. Hän ei ole mitenkään riippuvainen minkään tietyn piirin suosiosta. Pojalla nimenomaan kiinnostus urheiluun ja urheiluharrastus ja on aina helpottanut uuteen ryhmään mukaan pääsyssä.

 

 

 

Vierailija

Omilta kouluajoilta muistan, että pienikin erilaisuus herättää joissakin tyypeissä ärsytystä ja kiusaamishalua. Sanot, että poika ei leveile osaamisellaan. Onko hän muuten hiljaisen oloinen, vetäytyvä, ehkä helppo uhri joillekin "koviksille" ? Neuvo poikaasi että mihinkään paskajuttuihin ei tarvi alistua.

Vierailija

Kirjoitit kolmonen, että kaikki haluavat olla poikasi kavereita. Miksi, mistä se johtuu? Riittääkö urheiluharrastus siihen? Onko poikasi mukava? Onko hän mukava kaikille?

Poikamme ei ole kovin hiljainen, ehkä keskitason äänekäs. Hän on pienestä koulusta, josta ei ole kuin 2 muuta poikaa yläasteella, joista toinen vain on samalla luokalla.

Pojallamme on harrastuksia, ja eräässä harrastuksessa hänellä on useampi hyvä kaveri, mutta nämä pojat eivät ole lainkaan samassa koulussa.

Vierailija

Meidän koulussa oli yks poika ja sen vanhemmat aiheuttivat sen kiusaamisen. Esim. jos poika oli unohtanut jonkun koulukirjan kotiin, niin hän sai käydä soittamassa kotiinsa ja pian äitinsä kurvasi tuomaan sitä. Me muut emme voineet tehdä niin vaan jouduimme vastuuseen unohtamistamme koulukirjoista. Tämä eriarvoisuus herätti meissä närää ja kostimme sen pojalle kiusaamalla häntä.

 

Joten, elä nyt ainakaan tee mitään sellaista joka pahentaa kiusaamista .

Vierailija

Poika pitää saada ns. parempiin piireihin. Valitkaa lukio tarkasti! Kympin poikiä ja tyttöjä helposti kiusataan, koska ollaan taidoista kateellisia ja ei olla fiksuja. Ei-fiksut kiusaa fiksuja tuossa iässä. Jos poikasi on vähän fiksumpien ikätovereiden seurassa hyvässä lukiossa, tilanne korjaantunee. Ei kiusaamista saada koskaan maailmasta loppumaan, mutta seuran voi valita, kun tulee hieman vanhemmaksi eli fiksumman seuran (Viimeistään yliopistossa sitä saa). t. itsekin kiusattu kiltti ja koulussa hyvin menestynyt ja yliopistoaikoina paremmin ihmisten kanssa ystävystynyt

Vierailija

Komppaan 3:sta. Urheiluharrastus (+ reiluus) on must suosituimmaksi pääsyssä tuossa iässä. Niin tyttöjen, kuin ikätoveripoikien suosituimmuusasteikolla.

Vierailija

Kannattaa hakeutua oman tyyliseen seuraan, sellaiseen seuraan missä viihtyy. Suuri virhe on yrittää miellyttää kaikkia, silloin vain esittää itseään ja oma persoona jää taka-alalle. Alkaa miettiä sanomisiaan ja tekemisiään sen kannalta, mitä mieltä muut on. Sitten nelikymppisenä huomaa tehneensä kaikki elämänvalinnat muiden odotuksen mukaan ja se omannäköinen elämä on jäänyt elämättä. Pahimmassa tapauksessa siis.

 

Kannattaisiko tavoitteeksi ottaa että saisi kavereita, ja saisi kiusaamisen loppumaan. Ja unohtaa se tavoite että pitäisi olla suosittu.

Vierailija
Vierailija

Kirjoitit kolmonen, että kaikki haluavat olla poikasi kavereita. Miksi, mistä se johtuu? Riittääkö urheiluharrastus siihen? Onko poikasi mukava? Onko hän mukava kaikille?

Poikamme ei ole kovin hiljainen, ehkä keskitason äänekäs. Hän on pienestä koulusta, josta ei ole kuin 2 muuta poikaa yläasteella, joista toinen vain on samalla luokalla.

Pojallamme on harrastuksia, ja eräässä harrastuksessa hänellä on useampi hyvä kaveri, mutta nämä pojat eivät ole lainkaan samassa koulussa.

 

Millaista pojan kiusaaminen ollut? Millä tavalla haluaisit pojan olevan suosittu? Haluaako poika olla suosittu? 14 vuotiaana alkaa olla jo aika vakiintuneet kaveriporukat. Mukaan pääseminen voi olla vaikeaa, muttei mahdotonta. Kuulostaa, että pojallasi kuitenkin on kavereita. Eihän se haittaa vaikka ei ole samassa koulussa.

Se, että pojalla on eri kavereita koulussa ja harrastuksissa on mielestäni vahvuus. Kuten jo aiemmin mainitsin ei ole riippuvainen minkään tietyn ryhmän suosiosta.

Kirjoitin, että kaikki haluaa olla poikani kavereita. Sillä tarkoitan, että isommassa porukassa koulu/harrastus ei jää ryhmän ulkopuolelle ja ryhmässä hänellä on vahva asema. Urheiluharrastus (2 eri joukkuelajia) on varmasti auttanut sosiaalisen aseman saamisessa. Olen myös aina yrittänyt opettaa olemaan reilu, ketään ei kiusta, ketään ei jätetä ryhmän ulkopuolelle. On puhuttu siitäkin, että koska hänen asema ryhmässä on vahva, juuri hänellä on hyvä mahdollisuus puolustaa/olla ystävällinen "kiusatulle".

9 kirjoitti todella hyvin!

 

- Kolmonen

 

 

 

 

 

Vierailija

Itse olen 12v ja minua on kiusatu niin sanoisin vinkin että se poika / tyttö jota kiusataan niin he muut ovat vain kateelisia ettei niistä saa välitää ne haluu vain huomiotta että jou jou me olaan hyvii.

Vierailija

oon 12 vuotias poika ja tuntuu et mulla ei ole kavereita kuin yksi paras kaveri. Oon menossa seiskalle ja tuntuu et mä oon yksin koko ajan ja haluaisin olla muittenki kaa ku sen yhenkaa ku se ei voi olla ihan joka päivä ja haluaisin saada edes vähän suosiota kun menen seiskalle 

Vierailija

Meillä rauhallinen poika, joka on aina ollut hyvä oppilas. Nyt jo lukiossa. Jotenkin se vain luovi ylakouluajan siten, että oli koulussa "kaikkien kaveri", vaikka vapaa-aikana ei heidän kanssaan aikaa viettänytkään. Osasi jotenkin sopivalla tavalla olla porukan mukana, että koviksetkin pitivät poikaa hyvänä tyyppinä. Mutta ei kuitenkaan lähtenyt niiden hölmöilyihin mukaan. Taitolaji... Mutta vaikeaa on... yläkouluaika on niin kriittistä aikaa! Jos poikasi siitä jotenkin selviää, niin lukiossa (varsinkin, jos valitsette hyvän lukion) löytää samanhenkistä porukkaa.

Älkää nyt ainakaan enempää asiasta opelle itkekö. Siitä se kiusaus vaan yltyy.

Vierailija

Poikasi kuulostaa tyypilliseltä hikarioppilaalta. Sellanen joka istuu etupenkissä, saa hyviä arvosanoja, nöyristelee opettajalle ja on hiukan nössö muiden poikien mielestä. Muistan kouluajoilta pari tällaista tapausta. Itse olin melkein hikari mutta en ollut kovinkaan nössö poika. Oman kokemukseni mukaan yläasteaika on pahinta aikaa tällaisille pojille. Lukiossa on jo helpompaa, armeijassa tosin ei tule viihdyttyä, mutta yliopistosta tulee elämän parasta aikaa.

Urheilu on hyvä keino kohottaa itsetuntoa, mikäli poika on urheilullinen. Esim. jalkapallokentällä joukkuetovereiden arvostus tulee pelkästään urheilusuoritusten myötä - hikarius tai nössöys ei vaikuta siihen.

Itse kiusaamistilanteisiin suosittelisin vastaamaan samalla tavalla kuin kiusaaja tekee. Jos joku vittuilee sinulle, haistattele takaisin. Ei mikään elegantti neuvo varmastikaan, mutta itse olen kokenut tämän toimivaksi. Olen saanut tällä tapaa naljailun ja pienimuotoisen kiusaamisen loppumaan.

 

Vierailija

No lähtekää pois lomalle kaheksviikoks ostakaa vähän viinaa ja tupakkaa ni tejän poika voi sit järjestää koti bileet  no toisaalta se kyl varmaan tuhosi tejän talon mutta kuka välittää sun pika olis suosittujen piiris ni kaikki ois hyvin 

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat