Voiko hernerouhetta tehdä itse?
Hukkasin edellisen ketjun ja piti tehdä toinen.
Olen kallistumassa sille kannalle että pihvinuija ehkä on värkki millä onnistuu. Lisäksi kiinalaista tekoa oleva mylly olisi tilattavissa, ehkä n. 35 eurolla. Ei mitään laatutyötä ja epävarmaa toimisiko.
Kommentit (7)
Milletti hernerouhe tehdään kuoritusta herneestä. En tiedä, miten kuorittuja herneitä saisi kotioloissa.
Mihin siis tarvitset hernerouhetta?
Olen tehnyt hernerouhetta.
Herneet likoamaan suolaveteen. Suolaa senkin takia että vaatii hiukan pidemmän liottamisen kuin yön yli.
Sitten keittämistä pienellä lämmöllä. Olen pari kertaa keittänyt ja ehkä liian varovasti. Voisi pidempikin keittäminen ehkä olla paikallaan.
Valutetut herneet yleiskoneeseen ja surauttaa. Tosin vaatii jonkun verran aikaa.
Saivasekoitin on liian tehoton. Luulen että hajoaa ennne pitkää.
Vierailija kirjoitti:
Milletti hernerouhe tehdään kuoritusta herneestä. En tiedä, miten kuorittuja herneitä saisi kotioloissa.
Kuorimattomuus ei haitannut syödessä millään lailla.
Vierailija kirjoitti:
Mihin siis tarvitset hernerouhetta?
Kasvispihveihin.
Ehkö muuhunkin, kun oppii miten voi käyttää.
500g herneitä tulee n. 1100grammaa jauhelihaan verrattavissa olevaa massaa.
Käytin tätä reseptia ensimmäisellä kerralla. Ohjeessa maustemäärät liian pienet. Kasvispihveihin kannattaa laittaa mausteita reippaalla kädellä.
Muuten hyvä resepti, ja tosiaankin "kuoretonta hernerouhetta". En ole niin tyhmä, että antaisin tuon "kuorettomuuden" haitata oman rouheen käyttöä millään tavalla.
Millä aineksilla tekisit herneitä ja siitä sitten rouhetta. Haluaisin tehdä perunamuusia, mutta kun en osaa tehdä perunoita.