Te, joilla vatsa aina kunnossa, mitä syötte?
Miten koostat ruokavalion, et maha pysyy kunnossa ja kakka on ok?
Kommentit (41)
Vegaani. Vatsa kiittää siinä missä vaaka, iho ja hiuksetkin.
Syön kaikkea minkä saan kiinni ja kypsennettyä.
No joo, vähän liioittelua noin alkuun. Ruokavalioni on jonkin verran rajoittunut, olen syystä tai toisesta allergisoitunut nyt aikuisella iällä rypsi/rapsi/auringonkukille ja niistä saataville öljyille, joten nyt mennään pitkälti niin että juuri mitään ei osteta valmiina, ja maitoa ja lihaakin pyrin välttämään, koska niistäkin ajoittain oireita tulee.
En siis ole vegaani, en karppaa enkä ole käyttämättä maitotuotteita, mutta kaiken mahdollisen pyrin hankkimaan vaan raaka-aineina koska joka helkkarin valmiiseen ja puolivalmiiseen tuotteeseen noita öljyjä nykyisin jo sotketaan. Niitä on miltei kaikissa leivissäkin.
Kuituja. Vihanneksia ja 100% ruista. Siemeniä ja hedelmiä. Aamukahvi ja suoraan pytylle. Joka aamu samaan aikaan. Suoli toimii kellon tarkkuudella.
Vihanneksia, tattaria, joskus hedelmiä, siemeniä, pähkinöitä (ei maapähkinöitä tietenkään), oliiviöljyä, hieman voita, kanaa, kalaa, kananmunia, hyvin harvoin punaista lihaa ja leikkeleitä, ei sokeria eikä vehnäjauhotuotteita juurikaan. Juomaksi vettä lähinnä. Kahvia mustana. Maitotuotteista vain voita ja hapanmaitotuotteita sekä vuohen- ja lampaanmaitojuustoja.
Kasviksia. Ei mitään eläinperäistä, vatsa kiittää.
Normaalia sekaravintoa, jossa ei ole suklaata eikä keinomakeita. Viljoja varsin maltilla ja alkoholia (tiukkaa viinaa) varsin hillitysti.
Ihan kaikkea mitä mieli tekee. Aamuisin en syö mitään, joten mulla tulee noin 15 h "paastoa" joka vuorokausi. Olen aina tehnyt niin, mutta just luin jostain että tuollainen tekee suolistolle hyvää, kun saa levätä päivittäin.
Loppupäivän syön hiilareita ja rasvaa aika paljon, proteiinia (pääasiassa kasviproteiinia, mutta pari kertaa viikossa lihaa myös) jonkin verran mutta aika vähän. Maitotuotteita en käytä, paitsi oivariinia leivällä. Salaattia, pastaa, perunaa, papuja, hedelmiä, soijajugurttia, leipää syön päivittäin. Kerran viikossa syön eineksiä tai pikaruokaa.
Kalaa, kasviksia, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä, täysjyväleipää.
LCHF ruokavalio. Rehujen joukossa syön lähes päivittäin hapankaalia, hapankurkkua tai hapanherneitä, ituja ja versoja. Vitamiinit ja kuidut lähikasviksista ja lähimarjoista. En koskaan osta/syö ulkomaisia kasviksia, hedelmiä tai marjoja. Iduissa ja versoissa tulee kyllä käytettyä ulkomaisia siemeniä/papuja, mutta vain koska kotimaisia ei ole ollenkaan saatavilla. Hapatetut maitotuotteet myös päivittäin käytössä, kuten kotitekoinen smetana, kefiirisienellä hapatettu kefiiri. Leivän himoon silloin tällöin hapanleipää tattarista. Riittävästi rasvaa ja kasviksia niin vatsa toimii hyvin ilman viljakuituja. Sairaslomalla ja antibioottikuurilla viimeksi 15 vuotta sitten, kun söin vielä ns. normaalisti.
Monipuolisesti kaikkea. Aamulla moniviljaleipää ja kahvia, lounaaksi useimmiten salaatti, iltapäivällä hedelmää ja illalla lämmin ruoka (vaihtelee akselilla terveellinen kasvisruoka - kaupan pakastepizza) ja iltapalaksi usein mysliä tai leipää, melko usein vielä jotain herkkua telkkaria katsoessa. Ei ongelmia masun kanssa.
Syön kaikkea. Vähän sama kuin aiemmalla kommentoijalla, että usein tulee n. 15h paasto yön aikana. Nyt olen yrittänyt syödä aamuisin jotain, vähän puuroa tai leivän. Lounaalla onkin sitten nälkä. Lounaaksi syön proteeinirikkaan salaatin, mutta päivällinen on peruskotiruokaa. Syön myös herkkuja aina kun on tarjolla, ja lähinnä ruisleipää, mutta välillä kaura- ja vehnäleipäsiäkin. En kieltäydy mistään.
Vierailija kirjoitti:
LCHF ruokavalio. Rehujen joukossa syön lähes päivittäin hapankaalia, hapankurkkua tai hapanherneitä, ituja ja versoja. Vitamiinit ja kuidut lähikasviksista ja lähimarjoista. En koskaan osta/syö ulkomaisia kasviksia, hedelmiä tai marjoja. Iduissa ja versoissa tulee kyllä käytettyä ulkomaisia siemeniä/papuja, mutta vain koska kotimaisia ei ole ollenkaan saatavilla. Hapatetut maitotuotteet myös päivittäin käytössä, kuten kotitekoinen smetana, kefiirisienellä hapatettu kefiiri. Leivän himoon silloin tällöin hapanleipää tattarista. Riittävästi rasvaa ja kasviksia niin vatsa toimii hyvin ilman viljakuituja. Sairaslomalla ja antibioottikuurilla viimeksi 15 vuotta sitten, kun söin vielä ns. normaalisti.
Eikö tule kalliiksi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
LCHF ruokavalio. Rehujen joukossa syön lähes päivittäin hapankaalia, hapankurkkua tai hapanherneitä, ituja ja versoja. Vitamiinit ja kuidut lähikasviksista ja lähimarjoista. En koskaan osta/syö ulkomaisia kasviksia, hedelmiä tai marjoja. Iduissa ja versoissa tulee kyllä käytettyä ulkomaisia siemeniä/papuja, mutta vain koska kotimaisia ei ole ollenkaan saatavilla. Hapatetut maitotuotteet myös päivittäin käytössä, kuten kotitekoinen smetana, kefiirisienellä hapatettu kefiiri. Leivän himoon silloin tällöin hapanleipää tattarista. Riittävästi rasvaa ja kasviksia niin vatsa toimii hyvin ilman viljakuituja. Sairaslomalla ja antibioottikuurilla viimeksi 15 vuotta sitten, kun söin vielä ns. normaalisti.
Eikö tule kalliiksi?
Kerrotko mitä pidät ruokavaliossani kalliina?
Syön paljon kasviksia. En syö lihaa enkä kalaa, ja minullakin tulee yöllä aika pitkä paasto useimmiten. Juon paljon vihreää teetä. En juo kahvia, en tupakoi enkä käytä alkoholia. Liikun säännöllisesti. Herkuttelen toisinaan kuitenkin.
Aika erilaisia ruokavalioita, ei näytä olevan vain yhtä tietä onneen
Mietin tämän viikon syömisiä:
maanantaina aamupala kuppi kahvia, lounas nakkikeittoa, leipää, illalla söin kaksi eineshampurilaista. Väliin useita kahvikupillisia.
tiistai kuppikahvia aamulla, eilistä nakkikeittoa lounaalla, pussimuussia pinaatilla terästettynä ja kalapuikkoja. + kahvia.
Keskiviikko: kahvi, sushibuffet, paistinperunoita ja falafelia.
Torstai kahvi, pakkaspitsa, pyttipannu: nakkeja, kalapuikkoja, falafeleja, yhden paprikan pilkoin pottujen joukkoon ja kanamunaa. Olutta.
Perjantai kahvi, pakkaspitsan loppu ja illalla söin kebabin ranuilla. Jäätelöä.
Tälleen syön ja vatsan kanssa ei ole ollut koskaan ongelmia.
N32
Yön aikainen paasto 14-15 tuntia.
Kaikkiruokainen paitsi vähän vain punaista lihaa, paljon perunoita, porkkanoita, tommaattia, banaania, ruisleipää, kaurapuuroa, juustoa, rasvatonta maitoa ja kahvia runsaasti. Vettä 1,5 l vuorokaudessa puhtaana vetenä. Alkoholia ei ollenkaan.
Huomaan heti, jollen ole syönyt keitettyjä porkkanoita, silloin vatsani on kovalla, muulloin käyn 1-2 kertaa päivässä isolla asialla ja vatsa ei ole koskaan kipeä.
Mä syön ihan mitä sattuu, herkkuja ja eineksiäkin menee kausittain enemmän tai vähemmän. Parjattua vehnää menee paljon. Mutta jännä juttu, että mulla myös tulee yön ja aamun aikana paastoa 15-17 tuntia riippuen kuinka tukevan illallisen olen syönyt.
Kasviksia, juustoa, gluteenitonta, MARJOJA.
Karppaan. Hiilarit sotkee mahani.