Soijarouheen käyttöohje sekava
Tervehdys.
Olen aivan tavallinen lihaa syövä suomalainen heteromies.
Ostin ihan mielenkiinnosta soijarouhetta kokeeksi aikeena mahdollisesti jatkossa käyttää retkiruokien osana jos maistuu.
Ilmeisesti muistuttaa huomattavasti jauhelihaa sekä rakenteeltaan että ravinteiltaan.
Paketin kyljessä käyttöohje jossa 1 osa rouhetta ja kaksi vettä keitellään 3 minuuttia.
Se mitä en ymmärrä on että onko tilavuusosia vai paino-osia kun rouhe on niin kevyttä että tulee aivan eri määrät riippuen kumpaa käyttää?
Pussukassa ei lue.
En viitsisi kokeilla arvokasta ainesta testimielessä.
Kiitos jo etukäteen.
Kommentit (21)
Vierailija kirjoitti:
Älä keitä. Pyöräyttele rasvassa hetken, sitten mausteet ja vettä.
Näin. Paitsi mä kyllä huuhtelen sitä soijarouhetta ennen kuin kuullotan, ja mausteet panen jo tuohon öljyyn. Mutta keittää ei kannata, kummallista, että ne tuota ohjetta edelleen tyrkyttävät!
En tiedä tuosta, mutta itse olen nakannut soijarouheen esim tomaattikastikkeeseen (tomaattimurskapohjaiseen) ihan sellaisenaan, vähän lisävettä mukaan. Hyvää tulee. Varmasti löytyy sulle hyviä retkiruokareseptejä joistain blogeista tms.
Tarkoittaa esim yhtä desiä soijarouhetta kohden 2 dl vettä! Tosin suosittelen, että paistat niin että ensin oliiviöljyä tms hieman pannulle ja pyörittelet rouheen siinä, sen jälkeen lisäät esim desin vettä ja odottelet sen imeytymistä, jos imeytyy helposti niin lisäät vähän lisää vettä. Erityisesti jos käytät jotain muuta nestemäistä lisäksi pannulla (esim tomaattimurska, ruokakerma, kookosmaito tms) niin en lisäisi ihan kokonaista toista desiä vettä
Vierailija kirjoitti:
Älä keitä. Pyöräyttele rasvassa hetken, sitten mausteet ja vettä.
Ok, mutta et vastannut kysymykseen. Eli jos nyt vaikka teen kastikkeen niin laitan esim. desin/100g rouhetta niin paljonko sitä vettä?
Aloitteleva kasviskokki kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä keitä. Pyöräyttele rasvassa hetken, sitten mausteet ja vettä.
Ok, mutta et vastannut kysymykseen. Eli jos nyt vaikka teen kastikkeen niin laitan esim. desin/100g rouhetta niin paljonko sitä vettä?
Kyllä sä näät siitä kastikkeesta ajan kanssa että kuin paljon se vaatii vettä. DON'T WORRY! Ja googlaile tosiaan reseptejä, duh. Ei täällä kukaan kokkaile silleen että miettisi kuin paljon millilitralleen se rouhe vaatii vettä. Or should I google it for you?
Tilavuus.
Heitä ensin vaikka pari, kolme desiä rouhetta ja pari, kolme desiä vettä. Lisää nestettä vähitellen. Minusta nimittäin parempi, jos ei laita ihan niin paljon vettä kuin ohjeessa sanotaan. Mutta kokeilemalla opit, mikä on itsestä parempi. Itse teen niin, että kuullotan sipulit normaalisti öljyssä/voissa pannulla, lisään kuivat soijarouheet ja kuullotan niitäkin hetken sipulien kera. Ja sitten vasta vähitellen alan lisäilemään nestettä ja mausteita. Kun lisää nesteen vähitellen, niin näkee paremmin, paljon se rouhe oikeasti imee sitä, joten ei tule liian vetistä.
Aloitteleva kasviskokki kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä keitä. Pyöräyttele rasvassa hetken, sitten mausteet ja vettä.
Ok, mutta et vastannut kysymykseen. Eli jos nyt vaikka teen kastikkeen niin laitan esim. desin/100g rouhetta niin paljonko sitä vettä?
Sä laitat lopuksi sitä vettä sen verran että kastike on sopivan paksuista. Riippuu sun kastikkeesta. Voit lisätä vettä ihan lopussakin.
Vierailija kirjoitti:
Tarkoittaa esim yhtä desiä soijarouhetta kohden 2 dl vettä! Tosin suosittelen, että paistat niin että ensin oliiviöljyä tms hieman pannulle ja pyörittelet rouheen siinä, sen jälkeen lisäät esim desin vettä ja odottelet sen imeytymistä, jos imeytyy helposti niin lisäät vähän lisää vettä. Erityisesti jos käytät jotain muuta nestemäistä lisäksi pannulla (esim tomaattimurska, ruokakerma, kookosmaito tms) niin en lisäisi ihan kokonaista toista desiä vettä
Kiitos.
Tämä se selvitti jo paljon.
Elikkä ei ole mitenkään kovin tarkka tuo veden määrä.
Oletan että jos teen keiton niin öljyssä paistelun jälkeen voin lisätä vaikka 1/5 litraa vettä ja muita aineita esim. kasviksia ja ei mene rouheet mössöksi.
Aloitteleva kasviskokki kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tarkoittaa esim yhtä desiä soijarouhetta kohden 2 dl vettä! Tosin suosittelen, että paistat niin että ensin oliiviöljyä tms hieman pannulle ja pyörittelet rouheen siinä, sen jälkeen lisäät esim desin vettä ja odottelet sen imeytymistä, jos imeytyy helposti niin lisäät vähän lisää vettä. Erityisesti jos käytät jotain muuta nestemäistä lisäksi pannulla (esim tomaattimurska, ruokakerma, kookosmaito tms) niin en lisäisi ihan kokonaista toista desiä vettä
Kiitos.
Tämä se selvitti jo paljon.
Elikkä ei ole mitenkään kovin tarkka tuo veden määrä.
Oletan että jos teen keiton niin öljyssä paistelun jälkeen voin lisätä vaikka 1/5 litraa vettä ja muita aineita esim. kasviksia ja ei mene rouheet mössöksi.
No niinhän sulle on jo sanottu täällä monta kertaa että ei ole tarkka määrä. Voit lisäillä vettä kokkauksen edetessä. Miksi et jo usko?
Vierailija kirjoitti:
Aloitteleva kasviskokki kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tarkoittaa esim yhtä desiä soijarouhetta kohden 2 dl vettä! Tosin suosittelen, että paistat niin että ensin oliiviöljyä tms hieman pannulle ja pyörittelet rouheen siinä, sen jälkeen lisäät esim desin vettä ja odottelet sen imeytymistä, jos imeytyy helposti niin lisäät vähän lisää vettä. Erityisesti jos käytät jotain muuta nestemäistä lisäksi pannulla (esim tomaattimurska, ruokakerma, kookosmaito tms) niin en lisäisi ihan kokonaista toista desiä vettä
Kiitos.
Tämä se selvitti jo paljon.
Elikkä ei ole mitenkään kovin tarkka tuo veden määrä.
Oletan että jos teen keiton niin öljyssä paistelun jälkeen voin lisätä vaikka 1/5 litraa vettä ja muita aineita esim. kasviksia ja ei mene rouheet mössöksi.
No niinhän sulle on jo sanottu täällä monta kertaa että ei ole tarkka määrä. Voit lisäillä vettä kokkauksen edetessä. Miksi et jo usko?
Näitkö jossain kysymysmerkin?
Tuo oli toteamus.
En ole mielestäni maininnut että en uskoisi jotain.
Laitat niin paljon kun haluat syödä. Kokemuksesta tiedät kuinka paljon. En ikinä lue niitä pussien ohjeita ja silti hyvää tulee.
Aloitteleva kasviskokki kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tarkoittaa esim yhtä desiä soijarouhetta kohden 2 dl vettä! Tosin suosittelen, että paistat niin että ensin oliiviöljyä tms hieman pannulle ja pyörittelet rouheen siinä, sen jälkeen lisäät esim desin vettä ja odottelet sen imeytymistä, jos imeytyy helposti niin lisäät vähän lisää vettä. Erityisesti jos käytät jotain muuta nestemäistä lisäksi pannulla (esim tomaattimurska, ruokakerma, kookosmaito tms) niin en lisäisi ihan kokonaista toista desiä vettä
Kiitos.
Tämä se selvitti jo paljon.
Elikkä ei ole mitenkään kovin tarkka tuo veden määrä.
Oletan että jos teen keiton niin öljyssä paistelun jälkeen voin lisätä vaikka 1/5 litraa vettä ja muita aineita esim. kasviksia ja ei mene rouheet mössöksi.
Kyllä se soijarouhe helpommin mössöytyy kuin jauheliha. En ole itse käyttänyt keitoissa, kastikkeissa ja laatikkoruuissa kylläkin.
Pistäpä kokemuksia tänne, jos keittoa teet!
Huomenna koitan tehdä keiton, kerron sitten mitä tuli.
Tavoitellaanko tässä jotain uutta "miten riisi keitetään?" -ketjua, kun ei ohjeet kelpaa? 🙄
No nyt on huomenna pakko tehdä soijabolognesea. Olin ihan kokonaan unohtanut, että mulla on tummaa soijarouhetta kaapissa. Kiitos muistutuksesta!
Kun soijarouheen maustaa kunnolla, sitä ei erota jauhelihasta. Olen tehnyt makaronilaatikkoa soijalla, ja kukaan ei tajunnut ettei siinä ole ollenkaan lihaa.
Vierailija kirjoitti:
Tavoitellaanko tässä jotain uutta "miten riisi keitetään?" -ketjua, kun ei ohjeet kelpaa? 🙄
Sulle sama ku tuolle aikaisemmalle tuolla ylempänä, eli en mielestäni missään vaiheessa sanonut että ohjeet ei kelpaa.
En ole muuten tuollaista riisinkeittoketjua huomannut, täytyypä käydä katsomassa vaikka kyllä riisit saan keittää.
Tää soijarouhe nyt on vain mulle aivan uusi tuote ja paketin ohje OLI epäselvä.
Huhuu ap, teitkö keittoa?
Mä en tehnytkään bolognesea vaan kasvispihvejä, joihin laitoin myös soijarouhetta proteiininlähteksi. Olivat ihan hemmetin hyviä, suosittelen muillekin! Helppoja tehdä, kun niihin voi raastaa ja muussata mukaan melkein mitä vaan kasviksia ja juureksia, mitä nyt sattuu kenenkin kotoa löytymään. Couscousin tai riisin kanssa ihan täysi ateria.
En ole ap, mutta olen kyllä tehnyt jauhelihakeiton tyyppistä keittoa soijarouheesta, eikä se mihinkään mössöytynyt. Siitä on kyllä useampi vuosi aikaa, että en sitten tiedä onko soijarouheen koostumus sen jälkeen muuttunut, en usko että on.
Älä keitä. Pyöräyttele rasvassa hetken, sitten mausteet ja vettä.