Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Helsingissä suunnitellaan lihan ja maidon

Vierailija
14.02.2019 |

...kulutuksen puolittamista kouluissa, päivä­kodeissa ja vanhain­kodeissa (IS tänään).

Mitäs veikkaatte, onko kouluissa ruokailua vielä 2030?

Kommentit (61)

Vierailija
1/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noinko huonosti siellä menee.

Vierailija
2/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitäs tilalle otetaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kouluissa näin on tehty jo ikiajat, esim lihakeitossa on lihaa alle prosentti. Muutenkin ruoassa säästetään kun se niin usein loppuu kesken. Paras esimerkki oli puoliksi leikattu tortilla. Ja sitä sai yhden.

Vierailija
4/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä juttu. Noiden tuotteiden kulutus on moninkertaistunut muutamassa vuosikymmenessä, ja ylittä kaikki terveyssuositukset.

Vierailija
5/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kohta ihmetellään lihan ja maidon kalleutta ja tilallisten vähenemistä ja yhä suurenevia eläinmääriä niillä harvenevilla tiloilla. Kate on otettava suuremmasta eläinmäärästä per tila.

Vierailija
6/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä ruoka "säästö" johti mm. siihen, että ruoka loppui jo yläasteen lounastunnilla. Perunat sentään riittivät, niiden kanssa lukiolaiset saivat puolikkaan, kylmän makkaranpätkän per nenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ylipäätään kouluissa säästetään, ensisijaisesti tuntuvat vaikuttavan maun kautta. Työni puolesta saan välillä samaa ruokaa, kuin päiväkodissa, koulussa ym. tarjotaan. Ruoka lienee ravitsemussuositusten mukaista ja kaikki on päällisin puolin hyvin, mutta maku! Ruokaa ei kulu paljoa, kun se ei ole maukasta.

Vierailija
8/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässähän ei ole kyse säästämisestä vaan siitä että kaupunkin alkaa noudattamaan paremmin ruokasuosituksia lihatuotteiden osalta. Suomessa syödään noin kolminkertainen määrä lihaa suosituksiin verrattuna. Me saamme kaikki ihan riittävästi energiaa ja tarpeellisia ravintoaineita ilman jokapäiväistä makkaran puremista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitten mietitään, miksi ilmastonmuutos on johtanut siihen, että lasten pituuskasvu on hidastunut.

Vierailija
10/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä nipistettiin terveyteen vedoten lasten joulupiparitkin pois päiväkodeista. Se kun on sokerinen herkku, ja jossain oli suositus, ettei kumariinin talia pikkulapsille suositella kanelia päivittäiskäyttöön. Saman sileän tien meni puuron kanssa harvoin tarjolla ollut kaneli.

Yksi hemmetin pipari per lapsi vuodessa, kauheaa. :D Kukaan toki ei kuole ilmankaan, mutta jotenkin huvittaa, miten iso numero siitä tehtiin. Ja samoin siitä, kun yläastelaisten luokkaretkirahojen keruuseen tarkoitetussa kahvilassa myydään mehua ja keksejä. Sokeria! Kahvia ja sämpylää ja ehkä porkkanatikkuja saisi näissä kahvilatempauksissa kaupata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sitten mietitään, miksi ilmastonmuutos on johtanut siihen, että lasten pituuskasvu on hidastunut.

Onko kukaan tavannut pituuskasvunsa päättäneitä lapsia, jotka olisivat jääneet vanhempiaan lyhyemmiksi, poislukien tietysti kasvussaan vaurioituneet jonkin sairauden esim. raskaudenaikaisen alkoholinkäytön vuoksi. Keskimärin lienevät nykyään 10-20 % pitempiä.

Vierailija
12/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

...kulutuksen puolittamista kouluissa, päivä­kodeissa ja vanhain­kodeissa (IS tänään).

Mitäs veikkaatte, onko kouluissa ruokailua vielä 2030?

Kyse ei ole säästämisestä vaan ideologisista valinnoista. Köyhät syövät kasvisruokaa tai ovat syömättä. Varakkaammat käyvät välitunnilla snagarilla aivan kuin tehtiin omina kouluvuosinai 70- ja 80-luvulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajetaanko nyt alas kouluruokailu jonka eteen tehtiin töitä vuosikymmeniä. Että on nykysuomessa viisasta väkeä...

Vierailija
14/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole 2030

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää on vihreiden aloitus ja heti oli persupoliitikko kommentoimassa: syöminen jokaisen yksityisasia ja kuulemma maapalloa ei tuolla pelasteta. No ei pelastetakaan, mutta vaikutusta sillä on.

Mitä jos 50 vuoden päästä kaikkien on IHAN PAKKO syödä kasvisruokaa, koska muuta ei enää ole mahdollisuus kasvattaa?

Vierailija
16/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sitten mietitään, miksi ilmastonmuutos on johtanut siihen, että lasten pituuskasvu on hidastunut.

Onko kukaan tavannut pituuskasvunsa päättäneitä lapsia, jotka olisivat jääneet vanhempiaan lyhyemmiksi, poislukien tietysti kasvussaan vaurioituneet jonkin sairauden esim. raskaudenaikaisen alkoholinkäytön vuoksi. Keskimärin lienevät nykyään 10-20 % pitempiä.

Siihen on syy, miksi eteläeurooppalaiset ovat meitä lyhyempiä. Syy on pääasiassa juuri tämä.

Vierailija
17/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tää on vihreiden aloitus ja heti oli persupoliitikko kommentoimassa: syöminen jokaisen yksityisasia ja kuulemma maapalloa ei tuolla pelasteta. No ei pelastetakaan, mutta vaikutusta sillä on.

Mitä jos 50 vuoden päästä kaikkien on IHAN PAKKO syödä kasvisruokaa, koska muuta ei enää ole mahdollisuus kasvattaa?

50 vuoden päästä liha tehdään labrassa.

Vierailija
18/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tää on vihreiden aloitus ja heti oli persupoliitikko kommentoimassa: syöminen jokaisen yksityisasia ja kuulemma maapalloa ei tuolla pelasteta. No ei pelastetakaan, mutta vaikutusta sillä on.

Mitä jos 50 vuoden päästä kaikkien on IHAN PAKKO syödä kasvisruokaa, koska muuta ei enää ole mahdollisuus kasvattaa?

50 vuoden päästä liha tehdään labrassa.

Miksi?

Liha on ruokaa ja se on ensisijaisesti oppimiskysymys. Itse uskon, että 50 vuoden päästä ruokaa kyllä valmistetaan labrassa, mutta siitä pystytään tekemään paljon monipuolisempaa, yksilöllisempää ja maistuvampaa ja terveellisempää myös ilman että matkitaan lihaa.

Vierailija
19/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä tilalle? Jos otetaan jostain pois, pitää antaa jotain muuta ja täyttävää tilalle.

Vierailija
20/61 |
14.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ootteko huomannut että tää keskustelu toistaa samaa kaavaa kuin mitä aikanaan käytiin tupakasta.

- Tupakointi ei ole pahasta

- Jos nyt tupakka olisikin vähän haitallista, niin se on jokaisen oma asia kuinka paljon polttaa ja missä

- Tupakointikiellot rajoittavat vapauksia

- Ravintoloissa käyminen loppuu jos ei saa enää polttaa

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän kahdeksan