Voiko pullataikinan tehdä edellisenä päivänä ja leipoa vasta seuraavana
Kommentit (6)
Tjoo, jääkaapissa se kohoaa todella hitaasti, esim. yön yli.
Kyllä voi. Teet taikinan normaaliin tapaan ja laitat jääkaappiin. Hiiva toimii kylmässä hitaammin, mutta taikina kohoaa hyvin. Tällä tavoin kohotetusta taikinasta tulee erittäin hyviä ja maukkaita pullia.
Pullataikinapakastettakin on kuulemma myynnissä, voiko siis itsekin onnistuneesti pakastaa, onko kukaan kokeillut?
Vierailija kirjoitti:
Pullataikinapakastettakin on kuulemma myynnissä, voiko siis itsekin onnistuneesti pakastaa, onko kukaan kokeillut?
Kokeillut olen, mutta ei sitä varsinaiseksi onnistumiseksi voi sanoa. En tosin ole mikään mestarileipuri muutenkaan, eli ei ne pakastetut oikeastaan sen huonompia olleet kuin muutkaan, ehkä vähän lätsähtäneempiä. Mutta eipä se paljon maksa, jos kokeilet itse laittamalla seuraavasta pullataikinasatsista muutamia pullia pakastimeen.
Googlettamalla löyty ihan ohjeitakin. En lukenu erooko jotenkin tavallisesta pullataikinasta.
Voi. Mori vanhan kansan ihminen tekeekin niin.