Mitä teen 10kg hillasta?
Joka vuosi sama juttu, pakko kerätä muttei tuu syötyä. Soppaa ei viitsi syödä. Mitäs noista tekisin?
Kommentit (14)
Syö hiukan kohmeisena sellaisenaan, voittaa mennen tullen muut naposteltavat ja on terveellisempää.
Tuu mun luo. Paistetaan lettuja ja jäätelöä sekä lakkoja. Nammm
Myy mulle kolme kiloa. Söisin jugurtin kanssa.
Eikös siitä hilla likööristä makseta hullusti ? o.o
Hilloa mä tekisin, pariin purnukkaan uppois helpolla sen 10kg. Hillo taas menisi leivonnaisten kuten täytekakun, kääretortun ja vaikka lusikkaleipien täytteisiin ja tietysti letuille, pannarille, lämmitetylle leipäjuustolle, vaniljajäätelölle, paahdetulle ruisleivälle. Nam!
En osaa sanoa hillalle mitään sopivaa makuparia mehuun? Tuosta voisi tulla hyvää mehua ja mäskin säilöä vaikka pakastimeen "hilloksi" odottamaan täytekakun väliin pääsemistä tai mihin nyt käyttäisikään. Ehkä vähän turhan siemenellistä, vai oliko lakoissa samansortin kovat siemenet kuin vadelmissa?
Mun suosikkijuttu hillasta on lakkahillo leipäjuuston kanssa. Mutta hyvin maistuu lakkahillo jogurtinkin kanssa.
Tee niistä aamupirtelöä.
Sekaan jotain macaa ja sellaista.
Vierailija kirjoitti:
Joka vuosi sama juttu, pakko kerätä muttei tuu syötyä. Soppaa ei viitsi syödä. Mitäs noista tekisin?
Myy. Ostan, jos on tosiaan viime kesäistä.
Mitäs muuta voit tehdä? Kokeile riisipuuron kanssa. Todella hyvää. Toinen hyvä on Pirkka italialainen Madagaskar-vaniljajäätelö. Siihen runsaasti hillaa.
Vierailija kirjoitti:
Tee niistä aamupirtelöä.
Sekaan jotain macaa ja sellaista.
Mun vehkeillä hillasta jää pirtelöön ikäviä siemeniä.
Kuinka jollain voi olla tuollainen aarre pakastimessa? Änkeäisin väkisin kylään vatkatun kermavaahdon kanssa ja piiloutuisin jonnekin pakastimen lähettyville syömään hilloja ja kermavaahtoa.
Tiputtele pestyyn lasipulloon, melkein täyteen. Kaada kirkasta viinaa niin paljon kuin sopii. Anna seistä pimeässä 6-12 kk. Korkkaa omatekoinen lakkalikööri.
Ei niitä ole mikään kiire käyttää. Hilla säilyy pakastettuna lähes ikuisesti.
Jos haluat joka vuosi poimia, etkä saa käytettyä kaikkia, niin lahjoita ylimääräiset vaikka johonkin vanhainkotiin.
Toisaalta jos et väkisin yritä käyttää kaikkia, niin sulla on niitä pakkasessa, vaikka joku vuosi oliskin huono hillavuosi.
Vierailija kirjoitti:
paahdetulle ruisleivälle. Nam!
Erikoista. Täytyypä kokeilla. Kiitos vinkistä!
ohis
Aamupuuroon, leipäjuuston kans, tee hilloa ja syö lättyjen kanssa, täytekakkuun...