Miksi Suomessa ei ole tuulipukuravintolaa, mistä saa hernekeittoa ja näkkäriä yms. sikahalpaa ruokaa?
Suomessa ravintoloiden hintataso on ihan järkyttävä, vaikka taso noin kansainvälisesti on surkea, palkat p...oja ja veroakin kierretään. Ja kaikesta huolimatta ala ei oikein kannata ja konkursseja tulee. Tästä kaikesta on seurannut se, että Suomessa ravintolat ovat varsinkin arkisin tyhjillään. Päivän ainoalla asiakkaalla yritetään maksaa koko henkilökunnan palkat sivukuluineen, vuokra ja ainekset.
Miksi Suomessa pitää väen väkisin myydä ihmisille turhan hienoja ruokia? Jotain v...un kallista lihaa tai erikoisia äyriäisiä ja viiniä! :O Miksi ei voi olla hernekeittoa + näkkileipä jossa voita päällä? Kummasti Suomeenkin syntyisi ravintolakulttuuria, jos ateria maksaisi 3 € eikä 30 €....
Vissiin Suomessa ravintoloitsijat edelleenkin luulevat, että Suomessa on niin halpa elää, että ihmisillä jää rahaa maksaa ravintolasyömisestä vähän enemmänkin...
Kommentit (53)
Olen joskus miettinyt samaa. Turisteillekin voisi olla kiintoisaa tutustua oikeasti suomalaiseen perusruokaan. Jos volyymit olisivat isoja, ehkä katettakin voisi tulla riittävästi.
Toihan vois olla kohtaamiseen arvonen idea.
Pistää sä, ap, ko ravintola pystyyn?
Tuolla hinnalla ei maksettaisi edes palkkoja. Luvista, raaka-aineista, tilavuokrasta, sähköstä ja vedestä puhumattakaan
Onhan esimerkiksi opiskelijaruokalat. Niihin saa mennä muutkin. Tosin ei saa alennusta.
No onhan niitä. Duunarit tuppaavat käymään niissä lounaalla.
Siis jännää, että italialaista pizzaa ja turkkilaista kebapia sekä amerikkalaisia hampurilaisia ja hodareita kyllä myydään halvalla ja paljon kaikkialla Suomessa, muttei esim. hernekeittotuokkosta tai kaalilaatikkoa edulliseen hintaan ja "pikaruokana".
Hernari ja pannari torstaisin vaikka missä lounaspaikassa, mut et alle 7 euron sitä saa. Lappu luukulla, jos halpenee siitä.
Vierailija kirjoitti:
Toihan vois olla kohtaamiseen arvonen idea.
Pistää sä, ap, ko ravintola pystyyn?
Kohtaamiseen = koittamisen (sori, ennakoiva juttelee omiaan)
Kylllä keiton valmistus suht edulliseeeksi tulee. Yleensä myyynti on lounastai sitäää etttä ihmiset viihtyvät raviintolassa pidempään ja siten kuluuttavat. Pitäiiisi olla enemmän seurusteluraviiintoloita.
Kyllähän lounasravintoloita on kylät puolillaan, työtä saavat kyllä tehdä, pitopalvelua ja täytekakkua, voileipäkakkua jne vääntää meidän kylän karvahatturavintola, lisäksi ruuan on oltava tosi maukasta että väkeä käy.
Tyhjä vatsa ja lompakko kirjoitti:
Suomessa ravintoloiden hintataso on ihan järkyttävä, vaikka taso noin kansainvälisesti on surkea, palkat p...oja ja veroakin kierretään. Ja kaikesta huolimatta ala ei oikein kannata ja konkursseja tulee. Tästä kaikesta on seurannut se, että Suomessa ravintolat ovat varsinkin arkisin tyhjillään. Päivän ainoalla asiakkaalla yritetään maksaa koko henkilökunnan palkat sivukuluineen, vuokra ja ainekset.
Miksi Suomessa pitää väen väkisin myydä ihmisille turhan hienoja ruokia? Jotain v...un kallista lihaa tai erikoisia äyriäisiä ja viiniä! :O Miksi ei voi olla hernekeittoa + näkkileipä jossa voita päällä? Kummasti Suomeenkin syntyisi ravintolakulttuuria, jos ateria maksaisi 3 € eikä 30 €....
Vissiin Suomessa ravintoloitsijat edelleenkin luulevat, että Suomessa on niin halpa elää, että ihmisillä jää rahaa maksaa ravintolasyömisestä vähän enemmänkin...
Onhan noita, työttömien ruokaaloita ja muita, ainakin isommilla paikkakunnilla. Muutamalla eurolla saat vatsasi täyteen.
Vierailija kirjoitti:
Siis jännää, että italialaista pizzaa ja turkkilaista kebapia sekä amerikkalaisia hampurilaisia ja hodareita kyllä myydään halvalla ja paljon kaikkialla Suomessa, muttei esim. hernekeittotuokkosta tai kaalilaatikkoa edulliseen hintaan ja "pikaruokana".
Hernekeitto vaatii keittyäkseen pari tuntia ja kaalilaatikkoonkin menee yli tunti, miten niistä saa pikaruokaa?
Ravintolan nimi voisi olla vaikkapa Soppatykki ja siellä ois aina esim. kahta keitto- tai laatikkoruokavaihtoehtoa per päivä (siis hyvin niukka lista, maukkaat yksinkertaiset ruoat ja edulliset hinnat). Lisukkeena itse leivottua leipää ja juomaksi vettä, maitoa, kotikaljaa tai mehua (lisämaksulla olutta tms.). Jos hinta pysyisi kurissa (esim. 5 euroa per koko annos), niin siellä viihtyisivät varmaankin aivan kaikki.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis jännää, että italialaista pizzaa ja turkkilaista kebapia sekä amerikkalaisia hampurilaisia ja hodareita kyllä myydään halvalla ja paljon kaikkialla Suomessa, muttei esim. hernekeittotuokkosta tai kaalilaatikkoa edulliseen hintaan ja "pikaruokana".
Hernekeitto vaatii keittyäkseen pari tuntia ja kaalilaatikkoonkin menee yli tunti, miten niistä saa pikaruokaa?
No ainakin lounasaikaanhan pysyvät lämpiminä hyvinä useammankin tunnin.
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän lounasravintoloita on kylät puolillaan, työtä saavat kyllä tehdä, pitopalvelua ja täytekakkua, voileipäkakkua jne vääntää meidän kylän karvahatturavintola, lisäksi ruuan on oltava tosi maukasta että väkeä käy.
Niitä lounaspaikkoja ei vain tiedä ulkopuoliset. Niissä ei välttämättä ole mitään mainoksia ulkopuolella.
Työpajojen yhteydessä on usein tuollaisia.
Vierailija kirjoitti:
Ravintolan nimi voisi olla vaikkapa Soppatykki ja siellä ois aina esim. kahta keitto- tai laatikkoruokavaihtoehtoa per päivä (siis hyvin niukka lista, maukkaat yksinkertaiset ruoat ja edulliset hinnat). Lisukkeena itse leivottua leipää ja juomaksi vettä, maitoa, kotikaljaa tai mehua (lisämaksulla olutta tms.). Jos hinta pysyisi kurissa (esim. 5 euroa per koko annos), niin siellä viihtyisivät varmaankin aivan kaikki.
Perusta sellainen aivan vapaasti.
Loistava idea kerrassaan. Ja ne olisivat supersuosittuja jos vaan ainakin sermit erottaisivat syöjät koska kaikki ei jaksa katsoa huonovointisten ruokailua vastapäätä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis jännää, että italialaista pizzaa ja turkkilaista kebapia sekä amerikkalaisia hampurilaisia ja hodareita kyllä myydään halvalla ja paljon kaikkialla Suomessa, muttei esim. hernekeittotuokkosta tai kaalilaatikkoa edulliseen hintaan ja "pikaruokana".
Hernekeitto vaatii keittyäkseen pari tuntia ja kaalilaatikkoonkin menee yli tunti, miten niistä saa pikaruokaa?
No ainakin lounasaikaanhan pysyvät lämpiminä hyvinä useammankin tunnin.
Elintarvikelainsäädännön mukaan saa pitää tarjolla 2 h ja sitten on jätettä
Huono kate