Suklaan syöjät hoi! Miksi vouhkaatte palmuöljystä?
Tiesittekö, että se suklaa ei muutenkaan ole varsinaisesti mikään terveystuote?
Jos suklaata syö muutaman kerran tai ehkä kuusikin kertaa vuodessa, niin terveyden kannalta sillä nyt ei ole mitään merkitystä onko siinä palmuöljyä tai jotain muuta. Useammin sitä ei edes kannata syödä muutenkaan.
Kommentit (15)
Jotkut perustelee palmuöljyboikottiaan ekologisin ja eettisin perustein, mutta oikeasti kaakaovoin tuotantokaan ei kestä lähempää tarkastelua näistä näkökulmista. Eikä kookosöljyn.
Vierailija kirjoitti:
Se maistuu pahalta.
Ei ole ollenkaan huono asia jos lopettaisit sitten sen suklaan syömisen kokonaan jos ei kerran maistu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se maistuu pahalta.
Ei ole ollenkaan huono asia jos lopettaisit sitten sen suklaan syömisen kokonaan jos ei kerran maistu.
Syönkin hyvää suklaata silloin kun syön. Mutta en kyllä vouhkaa palmuöljystäkään, en vain osta sellaista suklaata missä sitä on. Sopiiko tämä sinulle?
Suklaan sokeri vasta terveellistä onkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se maistuu pahalta.
Ei ole ollenkaan huono asia jos lopettaisit sitten sen suklaan syömisen kokonaan jos ei kerran maistu.
Syönkin hyvää suklaata silloin kun syön. Mutta en kyllä vouhkaa palmuöljystäkään, en vain osta sellaista suklaata missä sitä on. Sopiiko tämä sinulle?
Sopii, kiitos kysymästä. :D
Syön suklaata, enkä vouhkaa. Eiköhän se ole yks ja sama tyyppi, joka täällä niitä ketjuja aukoo.
Koska se ei maistu hyvältä ja osoittaa, että valmistaja pitää asiakkaitaan tyhminä.
Syön enkä vouhkaa. En edes vaivaa päätäni miettimällä, mikä suklaa sisältää mitäkin hölypölyöljyä. Ostan mitä haluan, jos en tykkää niin en osta uudelleen.
trump's speech to the new world order! On youtube!
Vierailija kirjoitti:
Syön enkä vouhkaa. En edes vaivaa päätäni miettimällä, mikä suklaa sisältää mitäkin hölypölyöljyä. Ostan mitä haluan, jos en tykkää niin en osta uudelleen.
Minäkään en aikaisemmin ollut niin kiinnostunut, mutta joitakin vuosia sitten alkoi Fazerin suklaistakin yksi toisensa perään maistua oudolta, eriltä, ei enää siltä samalta kuin ennen, jopa pahalta. Aloin siinä vaiheessa katsoa tuoteselostetta, että onko siinä joku yhdistävä tekijä ja palmuöljyhän se on.
1
Koska palmuöljyn viljelyn takia kaadetaan sademetsää.
"palmuöljyn tuotannon raju kasvu tuhoaa arvokkaita luontokohteita ja makean veden ekosysteemejä, nopeuttaa lajien sukupuuttoa sekä ilmastonmuutosta. Lisäksi tuho vaarantaa metsistä elantonsa saavien yhteisöjen toimeentulon.
Palmuöljyn käyttö kasvattaa suomalaisten ekologista jalanjälkeä huikeasti. Viime vuonna tarvittiin 1 500 neliömetriä plantaasia tuottamaan yhden suomalaisen kuluttama palmuöljy."
-WWF
Vastuullisesti tai eettisesti valmistettua palmuöljyä ei ole.
"Greenpeace: Maraboun suklaa tuhoaa sademetsiä"
https://yle.fi/uutiset/3-6894713
"Palmuöljyä elintarvikkeissa — mutta kuinka paljon?"
Kymmenestä vastaajasta vain neljä ilmoitti palmuöljyn osuuden tuotteissaan käytetyistä kasvirasvoista prosentin tarkkuudella. Joukossa olivat S-ryhmä ja Kesko, joiden lukuja kysyttiin vain niiden omista merkeistä. Prosentit saatiin tietyin rajauksin.
Saaduista luvuista suurin oli Orklan Panda-tuotteissa: palmuöljyä on käytetyistä kasvirasvoista peräti 63 prosenttia."
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/06/08/palmuoljya-elintarvikkeissa-mu…
Ketuttaa maksaa tuotteesta, joka onkin yhtäkkiä pahaa ja siinä samalla harmittaa menettää se entinen hyvä tuote.
Jos suklaata kerran syö, niin kai nyt soisi sen olevan silloin edes hyvää, varsinkin siksi kun ei ole mikään terveystuote vaan nimenomaan maun vuoksi syötävä.
Se maistuu pahalta.