Lue keskustelun säännöt.
Miksi kotikalja ei onnistu?
Kommentit (3)
Mä teen sen kaljamallaspussin ohjeella, ja joka kerta tulee ihan hyvää. Sokeria olen laittanut inansa lisää, kun juojat sitä toivovat, vähän makeampaa kaljaa siis. Käytän leivontahiivaa ja mittaan sen kaljan lämpötilan mittarilla, että on just 37 astetta, kun lisään hiivan. Annan käydä 12-20 tuntia ja siilaan astiaan. Vielä vrk ja kalja valmista. Mäskistä leivoin tänään leipiä, joskus sämpylöitä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kannataa se todella tsekata että lisää hiivan oikean lämpöiseen nesteeseen, ainakin liian kuumassa hiiva kuolee, joten malttia
Olen tehnyt kotikaljaa monta vuotta enkä osaa hommaa. Varsinkin uutteesta tulee laimeaa litkua.
Myös voi hapantua ja tämä eräs ongelma. Olen lisännyt hiivan määrää että kävisi nopeammin. Hidas käyminen on juuri eräs ongelma. Voi olla että kannattaisi käyttää levontahiivaa,eikä uutepakkauksen mukana tulevaa.