Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä tapahtuu kun korvaa hiivan soodalla sämpylöissä?

Vierailija
15.12.2018 |

Vastaus tulee uunista klo 11:30. Mitä veikkaatte?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
15.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitään tapahdu.

Vierailija
2/9 |
15.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sooda maistuu läpi, lisää taikinaan piimää tai jugurttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
15.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No sittenhän sen näkee. Itse käytän soodaa vain puhdistukseen.

Vierailija
4/9 |
15.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä, mutta tulepa sitten kertomaan.

Vierailija
5/9 |
15.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokasooda vaatii toimiakseen happamat olosuhteet, joten sitä käytetään hapanta ainesosaa sisältäviin taikinoihin.

- Happamuutta voivat antaa esimerkiksi piimä, kermaviili, jogurtti, kerma ja hedelmämehut. Jos mukana ei ole mitään hapanta ainesosaa, leivonnainen kohoaa huonommin ja siihen saattaa jäädä ruokasoodasta kitkerää makua.

Vierailija
6/9 |
15.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

20 min. uunissa? Baseball-palloja ne ovat, ei sämpylöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
15.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sata sämpylää iskee tulta, ja koko leipomus räjähtää!

terv. Vicky

Vierailija
8/9 |
15.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai laitoit jotain hapanta taikinaan? Jos et niin ruokasoodan maku puskee taikinasta esiin. Se hapan neutralisoi ruokasoodan "emäksisyyden".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
15.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee kovia sämpylöitä. Eivät voineet kohota huoneenlämmössä eikä sooda taida niitä kovinkaan hyvin jaksaa uunissakaan kohottaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme seitsemän yhdeksän