Mitä ruokia voi tehdä ilman kuorimista ja pilkkomista?
Ja mieluiten myös niin, että ei tule paljon tiskiä.
Kommentit (22)
Vierailija kirjoitti:
Kinkkukiusaus valmiista perunasipulipakasteesta ja valmiista kinkkusuikaleesta.
Kiitos! Kermaa vielä päälle ja uuniin. Eikä tule muuta tiskiä kuin se uunivuoka.
T. ap
karjalanpaisti valmiiksi tehdyistä lihapaloista. Sipulinkin voi ostaa valmiiksi pilkottuna pakasteena, jos ei itse jaksa pilkkoa.
Kinkkukiusaus tulee hyvä kun laittaa pippurikerman. Sekin on valmiina kaupan hyllyllä.
Nuudeliwokki pakastevihanneksista ja kanasuikaleista.
Vierailija kirjoitti:
karjalanpaisti valmiiksi tehdyistä lihapaloista. Sipulinkin voi ostaa valmiiksi pilkottuna pakasteena, jos ei itse jaksa pilkkoa.
Kiitos! Ja siihen lisäkkeeksi vaikka sitä peruna-sipulisekoitusta niin ei tarvitse kuoria perunoita.
T: ap
Kai melkein mitä vain, jos käyttää pakastekasviksia ja -juureksia, valmiiksi pilkottuja lihoja/kaloja sekä maustetahnoja.
Vierailija kirjoitti:
Nuudeliwokki pakastevihanneksista ja kanasuikaleista.
Kuulostaa hyvältä. Osaatko suositella miten sen maustaisi?
ap
Ihan mitä vaan. Ei vaan kuori ja pilko.
ʒinkkumieʒ
Vierailija kirjoitti:
karjalanpaisti valmiiksi tehdyistä lihapaloista. Sipulinkin voi ostaa valmiiksi pilkottuna pakasteena, jos ei itse jaksa pilkkoa.
Voi myös käyttää sipulijauhetta, niin sitäkään ei tarvita.
ʒinkkumieʒ
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kinkkukiusaus valmiista perunasipulipakasteesta ja valmiista kinkkusuikaleesta.
Kiitos! Kermaa vielä päälle ja uuniin. Eikä tule muuta tiskiä kuin se uunivuoka.
T. ap
Tiskaaminenkin helpottuu, kun vuoraa uunivuoan leivinpaperilla. Kinkkukiusaus on kyllä helpoin ruoka ikinä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nuudeliwokki pakastevihanneksista ja kanasuikaleista.
Kuulostaa hyvältä. Osaatko suositella miten sen maustaisi?
ap
Kookoskerma
Inkivääri
Korianteri
Sitruunaruoho
Valkopippuri
Tamarind
Valkosipuli
Sienijauhe (tai sienet, antaa pyöreyttä)
Suolaa tietenkin
Noista sitten lähtee viemään eteenpäin
ʒinkkumieʒ
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kinkkukiusaus valmiista perunasipulipakasteesta ja valmiista kinkkusuikaleesta.
Kiitos! Kermaa vielä päälle ja uuniin. Eikä tule muuta tiskiä kuin se uunivuoka.
T. ap
Tiskaaminenkin helpottuu, kun vuoraa uunivuoan leivinpaperilla. Kinkkukiusaus on kyllä helpoin ruoka ikinä.
Mä käytän folioo.
ʒinkkumieʒ
Ihan ultimate tuolla saralla on mikrossa lämmitettävä eineskippo jossa on mukana muovihaarukka. Hyvänä kakkosena on mulla aina mennyt karjalanpaistilihat pataan, valmiiksi pilkotut juurekset paketista ja haluamasi mausteet päälle ja uuniin. Sitä lihaa ei oo pakko ruskistaa ennen uuniin laittamista. Näin tulee sotkua sen padan verran.
Veitsen jos malttaa sotkea, moni kurpitsa on ruokaisa jo sellaisenaan. Kurpitsa halki, siemenet pois ja niiden tilalle vaikka pekonirouhetta. Ripaus pippuria päälle ja uunipellillä kypsymään. Kypsän kurpitsan voi vielä gratinoida juustoraasteella.
Peppi Pitkätossun voimavuoan, jos ei halua laittaa sipulia ja senkin saa pilkottuna valmiiksi.
Suomalaisittain tuota sitruunaruohoa ei aina saa ja sen voi korvata vaikka sitruunamelissalla.
ʒinkkumieʒ
Vierailija kirjoitti:
Peppi Pitkätossun voimavuoan, jos ei halua laittaa sipulia ja senkin saa pilkottuna valmiiksi.
Tästä en ollut ennen kuullutkaan. Googlella löytyi: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/124964/Peppi-Pitkätossun%20Voi…
Hyvältä näyttää. Aineksetkin mulla on jo kotona. Taidanpa mennä tekemään tuota. Kiitos vinkistä!
T. ap
P.S. Kiitos muillekin vastanneille!
Nakkia voi syödä kuorimatta. Jos oikeen haluaa kokkailla niin dippailee sinappiin.
Karjalanpaistia voi tehdä vaikka kokonaisista aineksista ja lihoistakin tulee mehevämpiä vaikka koko kilon painoisessa jötkäleessä.
Esim. poronpaistilihat mä paistan näin ja syön haarukalla veitsellä ja lusikalla. (joskus kun sitä paistaa esim. 10 tuntia pienellä lämmöllä, niin lihat irtoaa luista kyllä pelkällä lusikalla)
ʒinkkumieʒ
Kinkkukiusaus valmiista perunasipulipakasteesta ja valmiista kinkkusuikaleesta.