Homeinen mehu?
Yksi kotitekoinen mustaherukkamehu vaikuttaa homeiselta. Sellaisia valkoisia asioita pinnalla. Maistoin pikku tilkan, maku ok.
Miten vaarallista juoda vai onko?
Kommentit (7)
Se lähinnä kiinnostaa, millaiset oireet tulee. Mehua on jäljellä puolisen litraa.
Jos meillä oli mehupullossa vähän hometta mehun pinnalla, niin äiti vaan otti homeen pois päältä ja mehu tuli sitten käytettyä normaalisti. Ei sairastuttu siitä ikinä, mutta nyt jälkikäteen ajateltuna onhan se vähän ällöä.
Mutu tuntumalla varmaan tequilashotti on myrkyllisempi. Pöpöille, kuten tavallisille ruokahomeille satunnainen altistuminen sen sijaan saattaa vahvistaa immuniteettiä. Joku fiksumpi saa korjata.
Vierailija kirjoitti:
Jos meillä oli mehupullossa vähän hometta mehun pinnalla, niin äiti vaan otti homeen pois päältä ja mehu tuli sitten käytettyä normaalisti. Ei sairastuttu siitä ikinä, mutta nyt jälkikäteen ajateltuna onhan se vähän ällöä.
Mutu tuntumalla varmaan tequilashotti on myrkyllisempi. Pöpöille, kuten tavallisille ruokahomeille satunnainen altistuminen sen sijaan saattaa vahvistaa immuniteettiä. Joku fiksumpi saa korjata.
Mielestäni mielenkiintoinen kysymys, onko pieni altistuminen terveempää kuin nollatoleranssi. Esim. pakkomielteinen hygienia on mahdollisesti turhaa ja jopa johtaa siihen, että oma immuniteetti on surkea. Tällä logiikalla myös ruoan kanssa hifistely on tarpeetonta. Ei tippa tapa, alkoholinkaan suhteen...
Älä käytä. Homealtistusta tulee ihan tarpeeksi jo pelkästään ulkoilmasta.
Käytin mustikkamehua kotona huoneenlämmössä pariviikkoa ja siihen tuli jonkin verran valkoista karvapeitettä kelluvien marjojen päälle ehkä taisi olla vihreääkin joissain paikoissa.
Siilasin mehun talouspaperin läpi ja pistin jääkaappiin.
Otin vasta 1dl ja 2dl maistiaiset ja aika voimakkaan makuista kun muutaman kuukauden ollut jääkaapissa.
Ei tullut oikeastaan mitään vatsavaivoja.
Pois, hometta on koko annoksessa ei vaan pinnalla, voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen.
No mitäs luulet Einstein?