Graavilohi
Heippa,
apua! Söin ihan pienen palan graavilohta, jossa olikin päiväys mennyt eilen. 😐 Saattaako aiheuttaa oireita? 😐 Voi ei kun en huomannut yhtään 😑
Kommentit (15)
Hitot siitä mitään oireita tulee. Nuo viimeinen käyttöpäivä- päivämäärät muutenkin usein etuajassa. Ennen vanhaan sellaisia ei ollut, syötiin kunhan haju ja koostumus olivat kohdillaan. Maalaisjärkeä saa käyttää.
Kiitos kaikille! Anteeksi, oon vaan vähän vainoharhainen, kun oon kerran kanasta ja kerran kalasta saanut ruokamyrkytyksen 😐
Et kai sä umpiopakattua graavilohta osta?
Maailman helpoin tehdä itse tuoreesta kalasta.
Kalaa saa kauppahallista.
Muuten voisikin tehdä mutta oon aivan käsi kalan fileoimisen suhteen, mutta varmaan he kyllä tiskillä sen fileoisivat kysyttäessä. :)
Vierailija kirjoitti:
Kiitos kaikille! Anteeksi, oon vaan vähän vainoharhainen, kun oon kerran kanasta ja kerran kalasta saanut ruokamyrkytyksen 😐
Ei hätää, täällä toinen samanlainen. :D Onhan se hyvä aina varmistaa!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kiitos kaikille! Anteeksi, oon vaan vähän vainoharhainen, kun oon kerran kanasta ja kerran kalasta saanut ruokamyrkytyksen 😐
Ei hätää, täällä toinen samanlainen. :D Onhan se hyvä aina varmistaa!
Joo, vähän ehkä turhan vainoharhainen oon! :D Totta, on se hyvä niinkin. Kiitos :)
Vierailija kirjoitti:
Muuten voisikin tehdä mutta oon aivan käsi kalan fileoimisen suhteen, mutta varmaan he kyllä tiskillä sen fileoisivat kysyttäessä. :)
Ostat palan lohta ja peität sen karkeaan merisuolaan pariksi päiväksi.
Kyllä ne ruodot erottuu kun leikkelet ohuita siivuja kalasta.
Assburger kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muuten voisikin tehdä mutta oon aivan käsi kalan fileoimisen suhteen, mutta varmaan he kyllä tiskillä sen fileoisivat kysyttäessä. :)
Ostat palan lohta ja peität sen karkeaan merisuolaan pariksi päiväksi.
Kyllä ne ruodot erottuu kun leikkelet ohuita siivuja kalasta.
Kiitos, pitää siis ehdottomasti kokeilla! :)
Noissa tyhjiöpakatuissa kaloissa on ruokamyrkytyksen vaara aina, ihan päiväyksestä riippumatta.
Vierailija kirjoitti:
Noissa tyhjiöpakatuissa kaloissa on ruokamyrkytyksen vaara aina, ihan päiväyksestä riippumatta.
Jos puhut listerioosista niin juuri pitkä säilytys on suurin riski. Bakteeria löytyy kaikista elintarvikkeista pieniä määriä. Mutta kuumentamattoman ruuan käsittely eli siivutus yms ja pitkä säilytys voi lisätä bakteeria niin paljon, että se riittää taudin puhkeamiseen.
Assburger kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muuten voisikin tehdä mutta oon aivan käsi kalan fileoimisen suhteen, mutta varmaan he kyllä tiskillä sen fileoisivat kysyttäessä. :)
Ostat palan lohta ja peität sen karkeaan merisuolaan pariksi päiväksi.
Kyllä ne ruodot erottuu kun leikkelet ohuita siivuja kalasta.
Tai ostat fileen josta ruodot on jo poistettu, niitä saa myös kalatiskistä, joten ei tarvitse itse alkaa niitä ruotoja nyppimään.
Jos ns päiväys oli eilen ja tänään söit, niin ei hätää, ei mikään elintarvike mene pilalle tasan silloin kun vuorokausi vaihtuu.
Lisäksi olisit kyllä huomannut jos se olisi mennyt vanhaksi, olisi maistunut/haissut oudolle.
Vierailija kirjoitti:
Assburger kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muuten voisikin tehdä mutta oon aivan käsi kalan fileoimisen suhteen, mutta varmaan he kyllä tiskillä sen fileoisivat kysyttäessä. :)
Ostat palan lohta ja peität sen karkeaan merisuolaan pariksi päiväksi.
Kyllä ne ruodot erottuu kun leikkelet ohuita siivuja kalasta.Tai ostat fileen josta ruodot on jo poistettu, niitä saa myös kalatiskistä, joten ei tarvitse itse alkaa niitä ruotoja nyppimään.
Ja laita nyt vähä sokeria mukaan kans ja tilliä jos haluat.
Riski on mitättömän pieni. Mistä teitä huolestujia sikiää?