Paljastakaa hyvä makkara-kalakeitto-ohje
Kommentit (16)
Enpä oo koskaan kuullut, että joku laittaisi samaan keittoon makkaraa ja kalaa.
Vai tarkoititko, että kertokaa kahden eri keiton reseptit?
Vierailija kirjoitti:
Enpä oo koskaan kuullut, että joku laittaisi samaan keittoon makkaraa ja kalaa.
Vai tarkoititko, että kertokaa kahden eri keiton reseptit?
En tarkoittanut. Haluan jonkun tuoreen reseptin lähiömme perinneruokaan, makkara-kalakeittoon.
Ap
kuhaa ja juusto-wilhelmiä. Perunoiden lisäksi hernemaissipaprikaa ja keitinveteen loppuvaiheessa purkki kolmen juuston ruokakermaa. Pipppuria ja suolaa. Nam.
Vierailija kirjoitti:
Makkara jätetään keitosta pois.
tuota olin itsekin sanomassa, kai sinnen voi nyt laittaa jotain muuta lihaa tai kalaa, mutta ei makkaraa sentään, hyi, kikkelikeittoa
Menkää juntit muualle, jos ei makkara-kalakeitto maistu.
Ap
Meillä paras kalakeitto tehdään savulohesta. Lidilissä oli viimeviikolla siika savustettuna 6,90kg. Perunoita joko kuorineen tai kuorittuna paloiksi veteen kiehumaan, jossa on kalaliemikuutio. Lisää kokonaisia valko tai maustepippureita jokunen. Perunoiden olessa vielä raaanpuoleisia lisää peratut kalapalat ja hienonnettua sipulia. Perunoitten kypsyttyä lisää kuohukermaa ja tilliä. Liemen suolan tarkistus. Liemi on yleensä hyvää, joten laitan reilusti. Kukin makunsa mukaan vielä voi maustaa soppaa lisää.
Makkarakeitto on ihan joka kodin emännän oma luomus. Itse laitan
Perunoita, porkkanoita, sipulia, sellerinvarsia, persiljaa, lehtikaalia tai muuta kaalia, mitä kotoa sattuu löytymään. Joskus myös punajuurta, Makkarna lenkkiä, tai maustettuja makkaroita. Olen tehnyt myös keittoa leikkelemakkaroista. Aivan maukasta niistäkin tulee. Mausteeksi pippuria, paprikaa, tomaattia pyrettä, currya,chiliä. Laitan hiukan keittoa lautaselle ja maistelen ja kokeilen mikä siihen sopisi milloinkin. Upotan keittoon myös nuukahtaneen salaatinlehdet, ja basilika sekä korianteriruukun loput. Varret kyllä pehmenee hienonnettuna syötäväksi, kun kypsyvät. Voi ne laittaa kokonaisinakin ja poistaa sitten myöhemmin.
Vierailija kirjoitti:
Menkää juntit muualle, jos ei makkara-kalakeitto maistu.
Just niin. Meiän iskä on aina duunanu kala-makkarasoppaa. Sinistälenkkiä ja seitä. Olen ihan otettu jos sitä saan syödä. Se vaan opittu juttu jo pienenä. Nam, nam.
Vierailija kirjoitti:
Meillä paras kalakeitto tehdään savulohesta. Lidilissä oli viimeviikolla siika savustettuna 6,90kg. Perunoita joko kuorineen tai kuorittuna paloiksi veteen kiehumaan, jossa on kalaliemikuutio. Lisää kokonaisia valko tai maustepippureita jokunen. Perunoiden olessa vielä raaanpuoleisia lisää peratut kalapalat ja hienonnettua sipulia. Perunoitten kypsyttyä lisää kuohukermaa ja tilliä. Liemen suolan tarkistus. Liemi on yleensä hyvää, joten laitan reilusti. Kukin makunsa mukaan vielä voi maustaa soppaa lisää.
Makkarakeitto on ihan joka kodin emännän oma luomus. Itse laitan
Perunoita, porkkanoita, sipulia, sellerinvarsia, persiljaa, lehtikaalia tai muuta kaalia, mitä kotoa sattuu löytymään. Joskus myös punajuurta, Makkarna lenkkiä, tai maustettuja makkaroita. Olen tehnyt myös keittoa leikkelemakkaroista. Aivan maukasta niistäkin tulee. Mausteeksi pippuria, paprikaa, tomaattia pyrettä, currya,chiliä. Laitan hiukan keittoa lautaselle ja maistelen ja kokeilen mikä siihen sopisi milloinkin. Upotan keittoon myös nuukahtaneen salaatinlehdet, ja basilika sekä korianteriruukun loput. Varret kyllä pehmenee hienonnettuna syötäväksi, kun kypsyvät. Voi ne laittaa kokonaisinakin ja poistaa sitten myöhemmin.
Voi olla, että minulta meni vain ohi, mutta sisälsikö pitkä ja paljon vaivannäköä vaatinut kommenttisi MAKKARA-KALAKEITTO-OHJEEN?
Johan tässä menee kohta ruokahalu, kun tuputetaan jotain ihan muuta kuin on pyydetty.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä paras kalakeitto tehdään savulohesta. Lidilissä oli viimeviikolla siika savustettuna 6,90kg. Perunoita joko kuorineen tai kuorittuna paloiksi veteen kiehumaan, jossa on kalaliemikuutio. Lisää kokonaisia valko tai maustepippureita jokunen. Perunoiden olessa vielä raaanpuoleisia lisää peratut kalapalat ja hienonnettua sipulia. Perunoitten kypsyttyä lisää kuohukermaa ja tilliä. Liemen suolan tarkistus. Liemi on yleensä hyvää, joten laitan reilusti. Kukin makunsa mukaan vielä voi maustaa soppaa lisää.
Makkarakeitto on ihan joka kodin emännän oma luomus. Itse laitan
Perunoita, porkkanoita, sipulia, sellerinvarsia, persiljaa, lehtikaalia tai muuta kaalia, mitä kotoa sattuu löytymään. Joskus myös punajuurta, Makkarna lenkkiä, tai maustettuja makkaroita. Olen tehnyt myös keittoa leikkelemakkaroista. Aivan maukasta niistäkin tulee. Mausteeksi pippuria, paprikaa, tomaattia pyrettä, currya,chiliä. Laitan hiukan keittoa lautaselle ja maistelen ja kokeilen mikä siihen sopisi milloinkin. Upotan keittoon myös nuukahtaneen salaatinlehdet, ja basilika sekä korianteriruukun loput. Varret kyllä pehmenee hienonnettuna syötäväksi, kun kypsyvät. Voi ne laittaa kokonaisinakin ja poistaa sitten myöhemmin.
Voi olla, että minulta meni vain ohi, mutta sisälsikö pitkä ja paljon vaivannäköä vaatinut kommenttisi MAKKARA-KALAKEITTO-OHJEEN?
Johan tässä menee kohta ruokahalu, kun tuputetaan jotain ihan muuta kuin on pyydetty.
Ap
Senkun vaan teet nuo molemmat ja sekotat keskenään!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä paras kalakeitto tehdään savulohesta. Lidilissä oli viimeviikolla siika savustettuna 6,90kg. Perunoita joko kuorineen tai kuorittuna paloiksi veteen kiehumaan, jossa on kalaliemikuutio. Lisää kokonaisia valko tai maustepippureita jokunen. Perunoiden olessa vielä raaanpuoleisia lisää peratut kalapalat ja hienonnettua sipulia. Perunoitten kypsyttyä lisää kuohukermaa ja tilliä. Liemen suolan tarkistus. Liemi on yleensä hyvää, joten laitan reilusti. Kukin makunsa mukaan vielä voi maustaa soppaa lisää.
Makkarakeitto on ihan joka kodin emännän oma luomus. Itse laitan
Perunoita, porkkanoita, sipulia, sellerinvarsia, persiljaa, lehtikaalia tai muuta kaalia, mitä kotoa sattuu löytymään. Joskus myös punajuurta, Makkarna lenkkiä, tai maustettuja makkaroita. Olen tehnyt myös keittoa leikkelemakkaroista. Aivan maukasta niistäkin tulee. Mausteeksi pippuria, paprikaa, tomaattia pyrettä, currya,chiliä. Laitan hiukan keittoa lautaselle ja maistelen ja kokeilen mikä siihen sopisi milloinkin. Upotan keittoon myös nuukahtaneen salaatinlehdet, ja basilika sekä korianteriruukun loput. Varret kyllä pehmenee hienonnettuna syötäväksi, kun kypsyvät. Voi ne laittaa kokonaisinakin ja poistaa sitten myöhemmin.
Voi olla, että minulta meni vain ohi, mutta sisälsikö pitkä ja paljon vaivannäköä vaatinut kommenttisi MAKKARA-KALAKEITTO-OHJEEN?
Johan tässä menee kohta ruokahalu, kun tuputetaan jotain ihan muuta kuin on pyydetty.
Ap
Senkun vaan teet nuo molemmat ja sekotat keskenään!
No johan vitsin murjaisit. Kyllä jokaisen pitäisi tietää, että makkarat ja kalat pitää käsitellä yhdessä alusta alkaen, jotta kala imee lihasta ja liha kalasta riittävästi makuja. Lihasta pitää saada kalanmakuista ja kalasta lihanmakuista. Uusavuttomat tekee makkara-kalakeittokorviketta jälkisekoittaen makkara- ja kalakeiton. Ei näin.
Kyseisen gourmet-ruokalajin tiimoiltahan on tehty myös Leo Lastumäen tähdittämä elokuvaspektaakkeli.
Ehkä jos olis jotain kalapötkylettä makkaran nimellä, mutte ei kyllä ikinä lenkkiä ja ahventa samaan soppaan....
Ensin pitää hakea makkara-kaloja jostain, kauppahallissa on parhaat!
Perunoita meillä ei syödä, joten keittoon menee porkkanoita, lanttua, palsternakkaa.
Tarjousnakkeja, kalapuikkoja, makarylliä ja liemeksi ES:ää. (Lisää kalapuikot jäisinä kiehuvaan keittoon!)